Heili
Uusi omistaja, uudet sivut

Fridan Sanavalmis

kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Syntynyt 03.07.2015 (0-vuotias), rekisterinumero VH15-018-1408
Suomenhevostamma, väriltään punarautias, säkäkorkeus 154cm
Valjakkopainotteinen, tasolla vaativa B, 70cm ja vaativa
Kasvattanut Faconde ja omistaa VRL-02189, Heili

Meriitit

Saaran kanssa tähdätään YLA:an, SLA:an sekä VVJ:n laatuarvosteluun. Myös kantakirjausta ja muuta näyttelymenestystä kokeillaan.

Kilpaileminen aloitetaan marraskuussa 2015.
Ikääntyminen

1-vuotias 03.08.2015
2-vuotias 03.09.2015
3-vuotias 03.10.2015
4-vuotias 03.11.2015

Neljävuotiaasta eteenpäin ikääntyy satunnaisesti.

Luonnekuvaus

energinen
suurisydäminen
näppärä

Sukutaulu

i. Spontaani Vintiö
punarautias, 160cm
ii. Viihdyttävä Hevari
punarautias, 165cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Hevari-Poika
ei virtuaalimaailmassa
iie. Velviira
ei virtuaalimaailmassa
ie. Herttainen
punarautias, 157cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Tuulen Kantamoinen
ei virtuaalimaailmassa
iee. Herkuttelija
ei virtuaalimaailmassa
e. Mollamaija
vaalenapunarautias, 159cm
ei. Pojun Motti
punarautias, 161cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Juhani
ei virtuaalimaailmassa
eie. Joosa
ei virtuaalimaailmassa
ee. Vinskin Ella-Iina
vaaleanrautias, 155cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Ärrän Apassi
ei virtuaalimaailmassa
eee. Kukkaane
ei virtuaalimaailmassa

ii. Viihdyttävä Hevari on 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori joka on luonteeltaan vielä eläkepäivilläänkin erittäin vilkas ja temppuileva herra. Jos tätä oria ei tuntisi, voisi melkein kuvitella kyseessä olevan nuori varsa. Painotuslajia tällä herralla ei varsinaisesti ole, sillä omistajan on ollut erittäin vaikea päättää että mihin lajin ori hänen mielestään parhaiten sopisi villin luonteensa vuoksi. Kumminkin Viihdyttävän Hevarin kanssa on kokeiltu kaikkea esteratsastuksesta valjakkoajoon ja kaikissa lajeissa ori on pärjännyt edes jotenkuten. Tämä ori on siis yleispainotteinen ratsu parhaimmillaan. Jälkeläisiä on tähän mennessä kertynyt yhteensä kaksikymmentä ja enempää tuskin tulee jollei joku ehdota todella hyvää tammaa emäksi.

iii. Hevari-Poika oli 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori jonka kanssa kokeiltiin vähän kaikenlaista lajia sen elinaikana. Voisikin siis sanoa että ori oli yleispainotteinen sillä lajeja kisattiin myös kohtuullisen tasaisesti, eli minkään lajin kisamäärät eivät poikenneet kauheasti toisistaan. Koska Hevari-Pojan omistaja ei osannut myöskään päättää että missä lajissa ori oli paras, ei sitä viety minkään lajin laatuarvosteluun. Kantakirjaukseen ori sen sijaan vietiin ja sieltä tuli kotiinviemisiksi kolmas palkinto.

iie. Velviira oli 163cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma joka kilpaili erittäin menestyneesti esteratsastuksessa jopa 130cm korkuisissa luokissa ja tamma olikin todella tunnettu hyppylahjoistaan suomenhevospiireissä. Kisaeläkkeelle Velviira jäikin vasta 17-vuotiaana koska tamman kunto kesti esteiden hyppäämisen erittäin hyvin tuohon saakka ja olisi varmaan kestänyt pidempäänkin muttei tamman omistaja raaskinut rasittaa ratsuaan enää siinä iässä kilpailemalla. Velviira myös palkittiin elämänsä aikana esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla.

ie. erttainen on 157cm korkea, punarautias, kenttäratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolta löytyy kapasiteettia vaikka kuinka haastaviin luokkiin. Harmi vain että suomenhevosilla on rajoitukset siitä kuinka vaativia luokkia ne saavat kisata, sillä pienellä treenillä Herttainen pärjäisi varmasti rajoituksia suuremmissa luokissa. Nykyisin kylläkin eläkkeellä oleva tamma ei kylläkään kilpaile enää niin paljoa kuin nuoruusvuosinaan, mutta mielen virkeänä pitämisen vuoksi kilpailuissa tulee kumminkin käytyä edes muutaman kerran parin kuukauden aikana. Varsoja tämä neiti on tähän mennessä saanut yhteensä neljä kappaletta ja enempää on tuskin tulossakaan jos Herttaisen omistajan sanaan on uskominen.

iei. Tuulen Kantamoinen oli 159cm korkea, rautias suomenhevos-ori joka kilpaili pääsääntöisesti esteratsastuksessa. Ihan hirveitä määriä ei tämän orin kanssa kisattu, mutta siitä huolimatta menestystä kertyi ihan kiitettävästi. Esteiden hyppääminen oli selkeästi tämän orin lempipuuhaa ja Tuulen Kantamoisesti näki kyllä tyhmempikin että se nautti lajinsa harrastamisesta. Laatuarvosteluun herraa ei ikinä viety, mutta kantakirjauksessa se sen sijaan kävi saaden ensimäisen palkinnon ja tilaisuuden parhaat pisteet.

iee. Herkuttelija oli 154cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-tamma joka toimi omistajansa harrastekenttäratsuna lähes koko elämänsä. Alkuun tästä tammasta yritettiin nimittäin tehdä valjakkohevosta, mutta hyvin pian huomattiin ettei se ollut Herkuttelijalle sopiva laji ja sen kanssa alettiin harrastamaan kenttäratsastusta. Lähes samantien lajin vaihdoksen jälkeen alkoi menestystäkin kertyä ja tamman nimi levisi laajalti kenttäratsastuspiireissä, joten jälkeläisiäkin alettiin kyselemään. Loppujen lopuksi tämä tamma sai jälkeläisiä huimat kuusi kappaletta, jotka kaikki varattiin jo lähes samantien astutuksen jälkeen.

ei. Pojun Motti on 161cm korkea, punarautias, yleisratsastuspainotteinen suomenhevos-ori jolla kilpailtiin aina eläkeikään saakka hyvin ahkerasti sekä este-, että kouluratsastuskilpailuissa. Ori pärjäsikin kisakautensa aikana paremmin kuin kukaan olisi osannut odottaa ja sijoituksia, sekä voittoja kertyi todella suuret määrät. Nyttemmin jo eläkkeellä Pojun Motti nauttii keräämästään menestyksestä ja kiertää satunnaisesti näyttelyissä virikemielessä. Ori on jo kantakirjattu ensimäisellä palkinnolla, sekä palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu olisi kuulemma jossain vaiheessa suunnitelmissa, kunhan orin omistaja löytää aikatauluihinsa sopivan tilaisuuden.

eii. Juhani oli 159cm korkea, punarautias, kouluratsastuspainotteinen suomenhevos-ori jonka liikkeet olivat erittäin kaunista katsottavaa samoin kuin orin oma ulkonäkökin. Juhani oli nimittäin yksi komeimmista, sekä rodunomaisimmista oreista joita monikaan oli ikinä tavannut ja siksi ori palkittiinkin kantakirjaustilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla, sekä täysillä pisteillä jo ensimäisellä yrityksellä. Hyvän menestyksen vuoksi tämän orin omistaja sai melkein hätyytellä tammojen omistajia kimpustaan, sillä Juhanilla astutettavat tammat valittiin äärimmäisen tarkkaan. Jälkeläisiä syntyikin hyvin hillitty määrä orin elinaikana, koska siitä ei tahdottu tehdä massanimeä suomenhevosten sukuun.

eie. Joosa oli 162cm korkea, punarautias esteratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin suhteellisen paljon sen omassa lajissa ja ihan kohtuullisella menestyksellä vieläpä. Suurimpien kisojen suhteen Joosan omistaja oli hieman arka omalla tavallaan ja siksipä tamman kanssa ei käytykkään missään arvostetuimmissa kisoissa, vaan kisat olivat suurimmilta osin pieniä seurakisoja. Tamman hyvän luonteen vuoksi sen jälkeläisiä kyseltiin suurimmilta osin ratsastuskoulukäyttöön ja kaksi viidestä varsasta myytiinkin nimenomaan ratsastuskouluhevosiksi.

ee. Vinskin Ella-Iina on 155cm korkea, vaaleanrautias, yleisratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin ennen eläkeikää vähän kaikenlaisissa lajeissa ja jokaisessa lajissa ainakin jollain tavalla menestyen. Läheskään joka kerta ei sijoituksia, saatika voittoja tietenkään tullut, mutta ainakin Ella-Iinan omistaja on edelleenkin tyytyväinen ratsunsa silloiseen menestykseen. Luonteeltaan tamma on aina ollut rauhallinen, sekä kiltti, melkeinpä kuin vanhus. Jopa varsavuosina kaikki ihmettelivät tämän neidin rauhallisuutta ja nuorta ikää ei meinattu millään uskoa. Jälkeläsiä on syntynyt tähän mennessä vain kaksi kappaletta ja enempää tuskin on tulossakaan, vaikka kysyntää löytyisikin vielä todella monelle jälkeläiselle.

eei. Ärrän Apassi oli 153cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-ori jolla kilpailtiin suhteellisen hyvällä menestyksellä sen painotuslajissa kouluratsastuksessa vaikka ori olikin luonteeltaan äärimmäisen hankala, sekä ilkeä. Totta puhuakseni Ärrän Apassille pärjäsi ainoastaan sen omistaja ja vierailla ihmisillä ei ollut asiaa orin lähellekään. Juurikin tuosta suoraan sanottuna huonosta luonteesta johtuen ori ei saanutkaan elämänsä aikana kuin yhden jälkeläisen, joka ei kaikkien onneksi perinyt isänsä luonnetta.

eee. Kukkaane oli 157cm korkea, rautias suomenhevos-tamma joka painottui kenttä- ja esteratsastukseen äärimmäisen hyvällä menestyksellä ja erinomaisen hyppykapasiteetin omaavana. Moni hämmästelikin Kukkaasen hyppykapasiteettia sillä se oli parempi kuin monellakaan suomenhevosella ja ei siis ihmekään että sijoituksia, sekä voittoja kertyi lähes jokaisista kisoista joihin tamma osallistui. Juurikin hyppylahjojensa vuoksi tätä neitiä kyseltiin esteratsujen jalostukseen todella paljon ja jälkeläisiä syntyikin sen 25-vuotta kestäneen elämän aikana yhteensä kuusi kappaletta.

isän puolen sukuselvitys © *lumienkuli*, emän puolen © kasvattaja

Jälkeläiset
1. s. 03.01.2016 t. Heilin Narske (i. Riikinnevan Huijjaus), om. rebely

Sijoitukset

KRJ, 0 sijoitusta

00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30

00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30

Päiväkirja

12.4.2015 - kouluvalmennus, valmentajana Nimi
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla at orci sit amet neque cursus pulvinar a et purus. Duis sollicitudin elit at leo porttitor mattis. Nunc ut consectetur mi, a euismod purus. Sed mollis metus facilisis, rhoncus nunc et, porttitor mauris. Phasellus volutpat orci at risus porttitor dignissim. Vivamus sollicitudin porttitor velit maximus condimentum. Vestibulum nec nisl lectus. Fusce diam ligula, malesuada nec sapien non, dignissim placerat nisl.

Tämä on virtuaalihevonen!
webdesign Melina - otsikon kuva © Antti Kyllönen (lisenssi)
Lue lisää tekijänoikeuksista täältä.