Heili

Viilivalituskuvien © kuvaaja ei halua nimeään manittavan

Syntynyt 06.03.2015 (3-vuotias), rekisterinumero VH15-018-1405
Suomenhevostamma, väriltään vaaleanruunikko, säkäkorkeus 153cm
estepainotteinen, tasolla helppo B ja 110cm
Kasvattanut Susiraja ja omistaa VRL-02189, Heili

Meriitit

Viivin kanssa tähdätään YLAan, SLAan sekä ERJ-laatuarvosteluun. Myös kantakirjausta ja muuta näyttelymenestystä kokeillaan.

Viivi aloittaa kilpailemisen heinäkuussa 2015.
Ikääntyminen

1-vuotias 06.04.2015
2-vuotias 06.05.2015
3-vuotias 06.06.2015
4-vuotias 06.07.2015

Neljävuotiaasta eteenpäin ikääntyy satunnaisesti.

Luonnekuvaus

liitokavio
leikkii ruoalla
laumasielu

Sukutaulu

i. Koistilan Maitoparta
ruunikko, 163cm
KTK-III
ii. Marsalkka Maitoviiksi
tummanrautias, 150cm
SV-I
iii. Navakkaparta
ei virtuaalimaailmassa
iie. Kersantti Kermaviili
ei virtuaalimaailmassa
ie. Virili
musta, 152cm
KTK-II
iei. Vilperi
ei virtuaalimaailmassa
iee. Viriti
ei virtuaalimaailmassa
e. Mörkövaaran Marina
vaaleanpunarautias, 160cm
ei. Vadelmaniityn Röhnö
vaaleanpunarautias, 155cm
eii. Vadelmaniityn Riepotus
ei virtuaalimaailmassa
eie. Vadelmaniityn Tutu
ei virtuaalimaailmassa
ee. Marinan Lohdutar
vaaleanpunarautias, 163cm
eei. Poimunopeus
ei virtuaalimaailmassa
eee. Neiti Marina
ei virtuaalimaailmassa

iii. Navakkaparta, rautias hieman jykevämmänpuoleinen suomenhevosori (153cm) oli jytkystä ulkomuodostaan huolimatta ratsuhevonen henkeen ja vereen - sen ajo-opetus päättyi siihen, kun hevonen pisti maata joka ikinen kerta valjaat nähdessään. Ratsuna Navakkaparta osoittautui sen sijaan erittäin lupaavaksi. Vaikka sen askeleet olivat maahan sidotut ja vaatimattomat eikä sitä lyhyenpuoleisen kaulan vuoksi saanut niputettua kovin tiiviiseen muotoon, se oli helppo ratsastaa takaosalle. Navakkaparta kilpaili kansallisia helppo A -luokkia erinomaisesti sijoittuen. Ori oli hieman turhan löysä hyppääjä, jotta sillä olisi alettu kilpailla, mutta kotona esteet sujuivat 70cm asti ja maastossakin hypättiin puolta metriä. Navakkaparta kantakirjattiin kuusivuotiaana palkinnotta, sillä se sai rakenteestaan heikot pisteet (työsuunnalla se olisi saanut paremmat) eikä se ollut ratsunakaan vielä kovin valmis. Myöhemmin se kuitenkin korotettiin kakkospalkituksi oriksi lukuisten sijoitustensa vuoksi. Luonteeltaan Navakkaparta oli nöyrä, mutkaton ja leppoisa kaikkien kaveri, erittäin helppo ja yksinkertainen käsitellä kenen tahansa käsissä. Jalostuskäytössä Navakkapartaa käytettiin paljon kevyille tammoille tuomaan varsaan vähän lisää massaa, sekä etupainoisille tammoille tuomaan hieman parempaa työskentelymuotoa. Ori periytti valitettavasti lyhyttä kaulaansa ja vaatimattomia liikkeitään, mutta samassa paketissa tammanomistajat saivat toivomaansa takaosalle ratsastettavuutta ja nöyrää luonnetta. Navakkaparta kuoli 32-vuotiaana ja sillä on 53 varsaa.

iie. Kersantti Kermaviili, vaaleanratuais pienhevostamma (146cm) oli rakenteeltaan eriparinen, mutta liikettä siltä löytyi vaativa B -radoille. Tamman takaosa oli paljon kevyempi kuin takaosa, sillä oli muutenkin kevyt runko, mutta tanakat jalat ja kaula. Kersantti Kermaviili ei ollut mikään näyttelymenestyjä, mutta jo varsana sitä kehuttiin liikkeen puolesta tulevaksi koululupaukseksi. Tamma ei kuitenkaan ollut mikään itsestäänselvä menestyjä, sillä se kaipasi rakenteensa puolesta huolellista ratsastusta, mutta myös luonteensa vuoksi. Helposti stressaantuva, herkkä tamma tarvitsi selkeät rutiinit, hyvin vähän vaihtelevuutta tai yllätyksiä ja aina samana pysyvät pelisäännöt kaiken suhteen. Kersantti Kermaviili menestyi kuitenkin kansallisilla radoillakin. Myöhemmällä iällä sen kanssa jätettiin koulukilpaileminen vähemmälle ja kokeiltiin esteratoja. Kotonaan metriä suorittanut tamma kilpaili 80cm radoilla eikä tehnyt ollenkaan pahaa jälkeä sielläkään. Jalostuksessa Kersantti Kermaviili oli hieman villi kortti. Se periytti rakennettaan heikosti, joten jälkeläiset olivat sopusuhtaisempia, liikettä löytyi kuitenkin kouluradoille erinomaisesti. Luonne tuntui kuitenkin joko periytyvän tai jättävän periytymisen välistä ilman mitään logiikkaa, joten tamman viidestä varsasta kolme on samanlaisia stressitapauksia kuin emänsä, kaksi ei. Kersantti Kermaviili kuoli 24-vuotiaana sydänkohtaukseen.

© narri

Jälkeläiset
1. s. 21.07.2015 o. Heilin Nestor (i. Fiktion Toivo), om. Sachiyo
2. s. 06.12.2015 t. Heilin Kiitele (i. Mörkövaaran Mortti), om. Heili
3. s. 09.10.2015 o. Heilin Valde (i. Kauheata), om. Rosanna

Sijoitukset

ERJ, 0 sijoitusta

00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30

00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30
00.00.0000 Paikan nimi helppo A - 1/30

Päiväkirja

12.4.2015 - kouluvalmennus, valmentajana Nimi
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla at orci sit amet neque cursus pulvinar a et purus. Duis sollicitudin elit at leo porttitor mattis. Nunc ut consectetur mi, a euismod purus. Sed mollis metus facilisis, rhoncus nunc et, porttitor mauris. Phasellus volutpat orci at risus porttitor dignissim. Vivamus sollicitudin porttitor velit maximus condimentum. Vestibulum nec nisl lectus. Fusce diam ligula, malesuada nec sapien non, dignissim placerat nisl.

Tämä on virtuaalihevonen!
webdesign Melina - otsikon kuva © Antti Kyllönen (lisenssi)
Lue lisää tekijänoikeuksista täältä.