kuva
saavutukset

Carbon Armory


© eripura.net. Lisää kuvia alhaalla!

Virallinen nimi Carbon Armory, "Rory" Syntymäaika 30.01.2013 katso ikääntyminen sivun alalaidasta
Rotu & sukupuoli holstein, ori Säkäkorkeus 166cm
Rekisterinumero VH13-044-0035 Väri runnikko
Kasvattaja Carbon Sporthorses Omistaja Mariella (VRL-02189)
Painotus kouluratsastus Koulutustaso Grand Prix, 60cm

     
© eripura.net. Klikkaa suuremmaksi!

Luonnekuvaus

Rory on todella utelias ori, jonka huomio voi helposti herpaantua hoitaessa tai ihan ratsastaessakin. Onneksi ori on yleensä erittäin rennolla tuulella, ettei huomion herpaantuessa tapahdu suuria vahinkoja hitaan vauhdin takia. Rory on helppo hoitaa ja satuloida, sillä se viihtyy ihmisten seurassa, eikä hermostu, jos suitsimisessa menisi hieman kauemmin kuin yleensä. Se voi vaan uteliaisuutensa takia häiritä satulointia, kun ori haluaisi tarkastaa satulat ynnämuut itse. Ratsastaessa ori tarvitsee siis selkäänsä sellaisen ihmisen, joka tunnistaa heti, milloin orin kiinnostuksen kohde vaihtuu ja osaa nopeasti saada Roryn taas läsnäolevaksi. Kouluratsastus onkin ollut Rorylle aina mielipuuhaa, eikä oria esteille varsana edes koulutettu. Rorysta huomaa kouluratsastuksessa sen, että jos mennään paljonkin orin kapasiteettia heikompaa tasoa, sitä ei kiinnosta se. Roryn kanssa ei siis voi ottaa rentoja päiviä, jolloin mentäisiin esimerkiksi vain vaativa Aan tasoisia liikkeitä, vaan ori vaatii keskittyäkseen oman tasoisensa treenin.

Sukutaulu

i. After Bad Day
holstein
rautias, 164cm
KRJ-II
ii. Hubbub
holstein
punaruunikko, 166cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Mortenz IV
holstein
ei virtuaalimaailmassa
iie. Beautiful Lie
holstein
ei virtuaalimaailmassa
ie. My Love
holstein
rautias, 167cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. FRM Hugo
holstein
ei virtuaalimaailmassa
iee. Nike Heroine
holstein
ei virtuaalimaailmassa
e. Sweet Escape
holstein
ruunikko, 165cm
YLA2, KRJ-II
ei. Stuttgart Calling
holstein
rautias, 164cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Bonbom Babies
holstein
ei virtuaalimaailmassa
eie. Lorette SWH
holstein
ei virtuaalimaailmassa
ee. Annabella DHZ
holstein
punaruunikko, 164cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Late Pics
holstein
ei virtuaalimaailmassa
eee. X-file
holstein
ei virtuaalimaailmassa

ii. Hubbub: Todella menevä ja vauhdikas punaruunikko ori, jonka kouluratsun taidot ovat huikeaa seurattavaa. Laadukkaalta saksalaiselta kasvattajalta saatu hevonen osoittautui jo nuorena loistavaksi kouluratsuksi. Helposti käsiteltävissä, mutta selässä saa työskennellä tosissaan. Hubbubista tuli suosittu jalostusori 2000-luvulla. Jälkeläisiä ori on jättänyt yli sata, ja vielä tänäkin päivänä Hubbub toimii jalostusorin virassa. Kantakirjauksessa Hubbub saavutti I-palkinnon.

iii. Mortenz IV: Saksassa sijaitsena siitostalli, joka on pitänyt tätä oria yhtenä parhaimpana omistuksessaan olevista hevosista. Mortenz on luonteeltaan todella kuuliainen ja herrasmies, mutta ratsuna löytyy sopiva kipinä, joten ratsastajalla ei varmasti tule olemaan tylsää tämän orin ratsailla. Grand prix radoilta tuttu hevonen vaikutti jalostuksessa monia vuosia ja jälkeläisiä on lähtenyt eripuolille maailmaa, pääosin kouluratsastukseen painottuen. Mortenz IV lopetettiin vanhuuden vaivojen takia vasta 29-vuotiaana.

iie. Beautiful Lie: Kaunis vale, ja sitä tämä tamma todellakin on! Kaunis ulkokuori vääristää todellisuutta ja hurjasti. Tammaa ei moni ihminen helposti käsitellyt, sillä tamma osasi todella olla vaikea ja ehkä hieman ilkeäkin. Muiden hevosten seuraa tamma ei kaivannut koskaan, joten se jouduttiin tarhaamaan yksin. Beautiful Lie kilpaili koulukilpailuissa vaativilla tasoilla. Vaikka kunnon treenin ansiosta tamman kapasiteetti olisi riittänyt intermediaite tasollekin, ei tamman omistaja ollut niin halukas panostamaan hevoseensa. Kolme varsaa jättänyt tamma elää vieläkin, nauttien laidunmaasta ja auringosta.

ie. My Love: On kilpaillut vaihtelevalla menestyksellä kouluradoilla. Tamman omistajan mielenkiinto kilpailemisesta on todella vaihtelevaa, mikä on monien sivustaseuraajien mielestä vaikuttanut moneen asiaan. Hevosen taidot ja etenkin kunto on ollut huipussaan, mutta ei ole omistajansa oikuttelujen takia päässyt radoille loistamaan. Loistavia suorituksia ja mainintoja tamma on saavuttanut intermediaite tasolla. Luonteeltaan diivamainen neiti, on oikein herttainen paketti, jota monet tallilaiset hoitavat mielellään. Kaunis siro pää ja suuret tummat silmät häikäisevät monet tallilla vierailevat ihmiset. My Love on varsonut kaksi upeaa rautiasta orivarsaa, joista kumpainenkin on menestynyt hyvin koulukilpailuissa.

iei. FRM Hugo: Rautias tähtipää ori on vaihtanut kotia moneen moneen kertaan. Vaikka hevosen kyvyt ja menestys kouluratsastuksessa ovat huippuluokkaa, sen kova luonne on monille aivan liikaa. Sähkölankojen läpi puskeva ori saa tallin pihan sekaisin sekunissa. Ruokkija näkee ensimmäisenä hevosen hammasrivistön, se tuo pientä pelkoa ruokintaan. Vasta 14-vuotiaana FRM Hugo pääsi asettumaan italialaiselle maalaistallille. Orilla kilpailtiin vielä muutaman kerran, kunnes pääsi jalostusorin virkaan. Jälkeläisiä FRM Hugo jätti noin viisikymmentä. Nykyään maata kiertänyt hevonen viettää ansaittuja eläkepäiviä 26-vuotiaan ikäisenä.

iee. Nike Heroine: Sympaattinen ja herkkä neito, joka työskentelee mielellään eri tehtävissä. Monipuolinen kilparatsu, joka on kerännyt niin esteillä, maastoesteillä kuin koulussakin tärkeitä sijoituksia ja voittoja. Tamma oli aikanaan todella kuuma ja tunnettu nimi, josta hevosihmiset puhuivat. Harvemmin saa näin hyvä luonteista ja osaavaa hevosta käsiin! Tammasta tehtiinkin huikeita tarjouksia, mutta omistaja ei hevosestaan luopunut. Nike Heroinelta löytyy kuusi jälkeläistä, joista jokainen myytiin kalliilla hinnoilla. Tamma viettää eläkepäiviä saman omistajan kanssa, kenelle tamma päätyi luovutusikäisenä varsana.

ei. Stuttgart Calling: Upea rautias ori asustelee edelleenkin Saksan upeissa maisemissa, suuressa kilpatallissa joka on painoittunut vain kouluratsastukseen. Stuartiksi kutsuttu herra on luonteeltaan vilkas, persoonallinen mutta osaa käyttäytyä usein myös kuulaisesti ja kiltisti. Stuartin kotitalli on samalla orin synnyintalli. Vain yhdellä omistajalla ollut Stuart on saanut parhaan mahdollisen kouluratsun koulutuksen, jos näin voisi sanoa. Tallin henkilökunta on viimeisen päälle koulutettuja ja tiluksetkin sen näköisiä ettei varmasti vierailijoille jää valittamisen varaa. Stuart aloitti kilpailemisen viisi vuotiaana helpoimmista luokista ja nousi hiljakseen taso tasolta korkeammalle. Nykyisin ori kilpailee hallitusti grand prix- tasolla. Monille tästä rautiaasta orista on tullut pieni uhka kilpakentillä. Stuartin nimi on monen saksalais ratsastajan mielessä, eikä kaikki ole yhtä iloisia saadessaan oriin vastaansa. Onneksi tälläinen käytös ei ole ilmennyt jalostus asioissa, päinvastoin! Ori on ollut todella kysyttynä jo kahdeksan vuotiaasta asti, kun Stuart tosissaan alkoi näyttää kynsiään muille. Tammojen omistajat soittelevat tiuhaan tahtiin orin omistajalle jotta he saisivat varattua astutuksen hyville tammoille. Stuartilta löytyykin suhteellisen hyvä määrä jälkeläisiä jotka ovat antaneet jo orin omistajalle näyttöä. Stuart on periyttänyt jälkeläisilleen vilkasta luonnetta ja hyvää kykyä kouluratoja varten. Varsat ovat olleet helposti opetettavissa ja pari jälkeläistä on päässyt kisailemaan itse Stuartia vastaan jopa grand prix- luokissa! Erittäin upea ja kyvykäs ori, jonka nimi jää varmasti koulupainoitteisten Holsteiner kasvattajien keskuuteen.

eii. Bonbom Babies: Tämä punaruunikko ori on komea 169cm koulukonkari. Bonbom syntyi saksalaisella pientallilla, joka oli enemmänkin harraste talli kuin kilpatalli. Bonbom osoittautui hankalaksi koulutettavaksi ja vaikka mitä hänen omistajansa teki, ori osasi pistää vastaan. Kauan ei kuitenkaan omistajan hermot kestänyt ja varsa laitettiin myyntiin. Pitkän aikaa he saivat odotella jonkinlaista yhteydenottoa varsan takia, mutta kukaan ei soitellut. Kunnes eräänä päivänä eräs mies, Mathew, soitti Bonbomista lisätietoja ja halusi tulla tutustumaan nuorukaiseen paremmin. Mathewin saapuessa tallille omistaja yritti kaikkensa puhua pehmeitä että kuinka kiltti se onkaan vaikka jonkinlaista jääräpäisyyttä onkin havaittavissa. Mathew tiesi että omistaja puhui potaskaa, sillä hän osasi tulkita hevosen eleistä ja liikkeistä paljon. Mathew osti oriin itselleen ja koulutti siitä hyvän ratsun itselleen. Bonbom tarvitsi vain kunnolla johdonmukaisuutta ja oikeanlaista kuria, jotta suostui alistumaan ihmisen tahtoon. Bonbom pääsi kilpailemaan neljä vuotiaana helppo C- luokissa ja pärjäsikin hyvin. Mathewin silloinen 17-vuotias tytär sai orista itselleen kilparatsun, ja ori saikin sen edestä kilpailla. Bonbomin luonne muuttui jääräpäisestä erittäin miellyttämishaluiseksi ja rauhalliseksi. Nyt se tiesi paikkansa ja tunsi olonsa turvatuksi. Bonbom kilpaili huipullaan vaativa A-tasolla ja siirryttyään kilpailukentiltä pois, astui hän pari tammaa. Bonbomin varsoista tuli erittäin lupaavia kilparatsuja, vaikka monia tammojen omistajia ei tälläinen harhailija ori kiinnostanut. Jos Bonbomille olisi annettu enemmän aikaa ja mahdollisuuksia, voisi tilanne olla toinen. Ori on kuitenkin jo siirtynyt vihreimmille niityille, 24-vuotiaana. Varsat perivät orin luonnetta sekä kilpailutahtoa.

eie. Lorette SWH: Pieni mutta luonteeltaan kovapäinen ja pippurinen tamma asustelee edelleenkin Saksalaisessa pientallissa joka perustaa hevosten kilpailemiseen sekä pieni muotoisesti myös kasvattamiseen. Loretten on omistanut tämän koko elämän ajan samainen omistaja ja nykyisin tamma viettelee upeita eläkepäiviään. Lorette on kilpaillut 4-vuotiaasta asti aina 16-vuotiaaseen asti, välillä enemmän aktiivisesti ja välillä vähän vähemmä aktiivisesti. Erittäin kovan luonteen on antanut anteeksi tamman estelahjat. Lorette toimii vain omistajansa käsittelyssä moitteettomasti, tallin muita tallityttöjä tamma koittaa parhaansa mukaan hömpöttää ja jekuttaa. Vaikka tammalta löytyy pitkä kisaura takaapäin, on Lorette edelleen yhtä terve kuin nuoretkin hevoset. Vieläkin se jaksaa kirmata muiden mukana ja antaa ratsastajilleen todellisen ratsastusnautinnon. Tamman liikkeet ovat todella sulavat ja pehmeät, siksipä ratsastaminen on mieluista puuhaa. Lorette on saavuttanut paljon palkintoja esteratsastuskisoista ja jonkin verran myös isoista näyttelyistä. Lorettella on hyvä rakenne ja samaista hyvää ominaisuutta tamma on periyttänyt myös parille jälkeläiselleen. Lorette on varsonut viisi varsaa joista kaikki eri oreilla. Jokainen heistä on kuitenkin saanut Lorettelta pientä kovan luonteen kipinää mutta myös samalla hyvää rakennetta sekä estelahjoja. Lorette on kantakirjattu II-palkinnolla.

ee. Annabella DHZ: Syntyi saksalaisessa piensiittolassa, jossa asusteli pääosin hienoja Holstein tammoja sekä pari oria. Annabella on kokenut jonkinverran stressaavaa elämää joutuen vaihtamaan kotia useampaan kertaan. Tamma oli luonteeltaan kuin ihmisen mieli, erittäin ystävällinen ja yhteistyön haluinen. Kun Annabella saatiin peruskoulutettua se myytiin hyvään kilpatalliin jossa sitä koulutettiin vain entisestään ja kilpailtiin jonkin verran helppo B- tasolla. Omistaja ei kuitenkaan vakuuttunut tammasta vaan vaihtoi tämän toiseen tammaan erän Vera nimisen naisen kanssa. Tätä jatkui jopa seitsemän kertaa ennen kun tamma pääsi 10-vuotiaana kotiin jonne se sai asettua ja viettää mukavaa elämää. Annabella kilpaili jopa vaativa A- luokkia, sillä kilpailu asenne oli aivan erilainen kun tamma oli saanut asettua jo ja oppia tuntemaan ihmiset ja omat ratsastajansa. Annabellasta tuli erittäin kapasiteettinen ja lupaava kilparatsu aina intermediaite I- tasolle asti. Kilpakentillä tamma kulki mainiosti ja antoi itsestään aina kaiken, pärjäten hyvin. Annabella sai ensimmäisen upean varsansa 13-vuotiaana, eli Essin. Annabella lopetti kilpailemisen 16-vuotiaana kokonaan ja sai eläkepäivillään saattaa kylmään maailmaamme vielä 3 muuta hienoa varsaa. Nykyisin tamma saa nauttia vihreästä ruohosta ja lämpöisestä auringosta tarhaillen muiden mukavien hevosten kanssa. Mitään suurempia tamma ei koskaan saavuttanut, muuta kuin hyviä kilpailu suorituksia kouluradoilta. Jälkeläisille Annabella periytti hyvää yhteistyökykyä sekä kilttiä luonnetta.

eei. Late Pics: Ori omaa hiukan harvinaisemman sukutaulun, sillä taustalta ei löydy mitään huippu kilpailu konkareita jotka tunnettaisiin. Late Pics on jättänyt jälkeläisiä vain kolme, joista jokainen on kuitenkin kilpaillut hyvällä menestyksellä ja ovat olleet tervepäisiä. Late Pics asustelee Irlannissa pientallilla viiden muun hevosen kanssa. Ori on kilpaillut aktiivisesti vaativa B- tasolla kohtuu hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan ori on todella ihana! Vaikka Late Pics on ori, ei suurempia orimaisuuksia ole ilmennyt. Late Pics on ollut helppo käsitellä, kuljettaa, antaa laiduntaa muiden orien kanssa ja hoitaa jopa tammojen läheisyydessä. Tämä hevonen osaa todellakin arvostaa ja kuunnella meitä ihmisiä. Vaikka hevosen suku ei olekaan ehkä sitä huippulaatua, orin luonne antaa paljon tässä asiassa periksi. Kuka haluaisi varsan isän olevan hölmö ja sekopäinen riehuva ori? Tuskin kukaan. Late Pics syntyi Saksassa josta nykyinen omistaja haki oriin itselleen sen ollessa luovutus ikäinen.

eee. X-file: Tämä kaunis mutta tulinen tamma on saavuttanut urallansa paljon hyviä mainintoja vaativa A- tasolla. X-file syntyi Saksalaisessa Holstein siittolassa josta tämä myytiin Irlantiin 30-paikkaseen kilpatalliin. X-file kilpaili paljon mutta 11-vuotiaana tamman kärsiessä jatkuvista polvi vioista, ura päättyi siihen. X-file astutettiin kaksi kertaa elämänsä aikana, mutta vain toinen varsa jäi henkiin. Toinen varsa menehtyi erään oriin päästessä tammojen tarhaan, joka talloi ja riuhtoi varsan hengiltä. Se oli todella surullinen tapaus, mutta näin voi joskus käydä oriin päästessä irti. X-file jätti jälkeensä siis vain Annabella DHZ:n jolta löytyykin upea ura taustalta. X-file oli luonteeltaan rauhallinen, hellä ja todella seuran kipeä. Se ei sietänyt sitä että se jätettäisiin yksi tarhaan, kun muut haetaan talliin. Ihmisten läheisyys myös lämmitti tammaa todella paljon, ja hän olikin todella yhteistyöhaluinen. Ratsastettavana tamma oli upea! Pehmeät ja tasaiset askeleet tekivät ratsastuksesta todella mieluista. X-file jouduttiin kuitenkin lopettamaan 18-vuotiaana polviensa takia. X-file kerkesi käydä nuorempana ja terveenä näyttämässä tuomareille jopa rakennettaan, jota kehuttiin paljon. Suurempia meriittejä tamma ei kuitenkaan saavuttanut.

© kasvattaja

Jälkeläiset       
s. 19.02.2014 fwb-t. Sanibel e. Saligia PB Gabi ei mainittavaa
s. 25.02.2014 rp-t. Ailith e. Roulette Team Obnoxious ei mainittavaa
s. 21.08.2014 tori-t. Aurelia e. Heart Summer Dream Kiiu ei mainittavaa

Kilpailukalenteri

KRJ-koulukilpailut

17.10.2013 KRJ Grand Prix - 1/60
18.10.2013 KRJ Grand Prix - 5/30
01.11.2013 KRJ Grand Prix - 4/30
06.11.2013 KRJ Grand Prix - 5/30
08.11.2013 KRJ Grand Prix - 5/30
05.12.2013 KRJ Grand Prix - 5/30
06.12.2013 KRJ Grand Prix - 3/30
07.12.2013 KRJ Grand Prix - 1/30
09.12.2013 KRJ Grand Prix - 1/30
10.12.2013 KRJ Grand Prix - 2/30
23.12.2013 KRJ Grand Prix - 1/30
24.12.2013 KRJ Grand Prix - 5/30
26.12.2013 KRJ Grand Prix - 3/30
29.12.2013 KRJ Grand Prix - 1/13
16.01.2014 KRJ Grand Prix - 3/24
18.01.2014 KRJ Grand Prix - 3/96
20.01.2014 KRJ Grand Prix - 5/30
31.01.2014 KRJ Grand Prix - 2/30
03.02.2014 KRJ Grand Prix - 2/40
07.02.2014 KRJ Grand Prix - 5/30

40 sijoitusta

10.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
11.02.2014 KRJ Grand Prix - 5/30
11.02.2014 KRJ Grand Prix - 1/30
11.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/50
13.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
13.02.2014 KRJ Grand Prix - 5/30
14.02.2014 KRJ Grand Prix - 3/50
15.02.2014 KRJ Grand Prix - 1/50
15.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
16.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
16.02.2014 KRJ Grand Prix - 1/30
17.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/50
18.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
19.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
19.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/50
21.02.2014 KRJ Grand Prix - 7/50
21.02.2014 KRJ Grand Prix - 2/30
24.02.2014 KRJ Grand Prix - 4/30
25.02.2014 KRJ Grand Prix - 7/50
26.02.2014 KRJ Grand Prix - 1/50

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.2013 estevalmennus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus.

Ikääntyminen       
1 vuotta - 30.03.2013
2 vuotta - 30.05.2013
3 vuotta - 30.07.2013
4 vuotta - 30.09.2013
5 vuotta - 30.11.2013
6 vuotta - 30.01.2014
7 vuotta - 30.03.2014
8 vuotta - 30.05.2014
9 vuotta - 30.07.2014
10 vuotta - 30.09.2014
11 vuotta - 30.11.2014
12 vuotta - 30.01.2015
13 vuotta - 30.03.2015
14 vuotta - 30.05.2015
15 vuotta - 30.07.2015
16 vuotta - 30.09.2015

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse - All rights reserved
Kuvat © Patrick Goossens (CC BY-SA 2.0), kuvaaja ei halua nimeään mainittavan - Ulkoasu © Cery