Marvel Ponies
virtuaalihevonen

Roulette VH13-027-0012

Lue päiväkirjaa

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Perustiedot

virallinen nimi: Roulette, "Reetta"
syntynyt, ikä: 05.12.2011, 19-vuotias
väri: ruunikko
rotu-skp.: newforestinponi, tamma
säkäkorkeus: 135 cm
kasvattaja: Mariella
omistaja: Marvel Ponies, VRL-02189

koulutustaso: helppo A ja 70cm
painotus: koulupainotteinen

Meriitit & saavutukset

KTK-II 18 + 18 + 19 + 17 = 72p. myönnetty ponien kantakirjatilaisuudessa 25.02.2015.

YLA2 25 (16+9) - 31 (19+12) - 17 - 15 - 5 = 93p. myönnetty yleislaatuarvostelutilaisuudessa 25.03.2015.

KRJ-I 8 + 40 + 25 + 20 + 15 = 108p. myönnetty Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuudessa 15.08.2015.

Ikääntyminen

1-vuotias 05.02.2012
2-vuotias 05.04.2012
3-vuotias 05.06.2012
4-vuotias 05.08.2012

Neljävuotiaasta eteenpäin ikääntyy satunnaisesti.

Luonnekuvaus

Aah, söpö brittitamma luvassa. Kaunis kuin kukkanen, varmasti yhtä kipakka? Nooh, en sanoisi kipakka, muttei se helppokaan ole. Oletko koskaan ollut tekemisissä teinien kanssa? Sitten tiedät täydellisesti millainen Reetta on.

Hoitaessa? Jaahas. Veikkaampa, ettei Reetta edes itse tiedä, milloin sitä hoidetaan, se kun sattuu olemaan todella, todella laiska ja nukkuukin sattumoisin eniten päivästään. Joten hoitaessa varsin helppo, onneksi ei ole edes kovin herkkä. Ole silti varovainen, ettet kisko sen jouhia, sillä siihen se saattaa herätä ja hiukan närkästyä. Kaviot taasen ovat hiukan hankalampia. Ne tuntuu olevan Reetalle kuolemaakin vakavampi asia, eikä se haluaisi koskaan antaa periksi. Siis oikeasti, miten yhden kavion nosto voi olla niin vaikeaa? Voi se olla, kun olet tekemisissä tälläisen laiskurin kanssa. Eli siis, mikään suber unelma hoitohevonen se ei ole, sillä jopa taluttaessa tarvitaan kunnon raippaa. Niin kuin jokaista laiskimusta, Reettaakin kiinnostaa enemmän syöminen kuin työ. Itseasiassa kaikki, missä pitää tehdä jotain itse, ei onnistu helposti Reetan kanssa.

Ratsastaessa pyydän, ota raippa, ettet joudu pettymään karvaasti. Tämä neitihän ei nimittäin liiku minnekkään vapaasta tahdostaan. Se voisi varmasti seisoskella kentällä ikuisuuden, ikuisuudelta se ainakin vaikuttaa. Kun sitten voitat taistelun tammaa vastaan, kehkeytyy siitä varsin potenttiaalinen hevonen. Vaikkei se menekkään kovinkaan korkeaa koulua, minä sanoisin, että se voisi päästä vielä pitkälle. Reetta kun vaan on niin kovin vaikea saada liikkeelle, joten ehkäpä siksi sitä ei ole koulutettu pidemmälle. Esteet ovat täysi mahdottomuus. Kun lähestytte estettä, pistää tamma jarrut pohjaan todella nopeasti, joten varaudu. Reetta pistää nimittäin kunnon show'n pystyyn, jos sitä yrittää ohjata esteelle. Kyllä Reetalla on hypännytkin, mutta silloin tarvitaan oikeasti osaava ratsastaja, kukkurallinen päättäväisyyttä ja paljon älliä. Maastoillessa jotain sitten tapahtuukin, nimittäin Reetta jopa tottelee apujasi!

Kisapaikat ovat Reetalle vain normikauraa, pakkopullaa ja aivan hirveitä. Reetta on aika vaikea lastattava, mutta kun kisapaikalle päästään, Reetta saattaa välillä jopa saada puhtia. Kun ratsukko astelee radalle, päättäväisin ottein saa Reetan aika helposti tekemään yhteistyötä. Kenties Reetta haluaa käyttäytyä ihmistenilmoilla parhaansa mukaan.

© VRL-10625

Sukutaulu

i. Doc Holliday
ruunikko, 136cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA2
ii. Dr Knowhow
musta, 145cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. PP's Knowledge
ei virtuaalimaailmassa
iie. Damiana
ei virtuaalimaailmassa
ie. Holla Up
punaruunikko, 135cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Hollow's Adrian
ei virtuaalimaailmassa
iee. Juliette
ei virtuaalimaailmassa
e. It's All Fabulous
tummanruunikko, 134cm
KRJ-II
ei. It's All Knight
rautias, 140cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Russell
ei virtuaalimaailmassa
eie. It's All Julie
ei virtuaalimaailmassa
ee. It's All Sandy
vaaleanrautias, 136cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Tiberius
ei virtuaalimaailmassa
eee. It's All Absolute
ei virtuaalimaailmassa
Näytä sukuselvitys

Sukuselvitys

Isänisä Dr Knowhow on juurikin sellainen jokapaikanhöylä poniksi. Se on osoittanut kykeneväisyytensä melkein mihin tahansa ratsastuslajiin, jota se on ratsastajansa kanssa kokeillut. Sillä on startteja esteiltä ja kenttäratsastuksen parista, ja onpa se ottanut osaa myös näytösluontoisiin laukkakilpailuihin ja poolokisoihinkin. Suurimmat ansiot orilla on kuitenkin working hunter -kilpailuista. Sillä on hyvä hyppykyky, jota se on periyttänyt jälkeläisilleen, Doc mukaan lukien.
Isänisänisä Poikaansa paljon pahempi ei PP's Knowledge ole, jos monitaituruudessa kilpaillaan. Poolokisoja lukuun ottamatta tälle orille on kirjattu esiintymisiä muiden poikansa CV:ssä jo mainittujen lajien parissa. Lisäksi PP's Knowledge kävi 90-luvun alussa tutustumassa pariin ketunmetsästystapahtumaan, ansiokkaasti toki. Ori oli aikoinaan hyvin suosittu II ktk-palkinnon jalostusori varsinkin Hampshiressa, mutta myös muualla Isossa-Britanniassa.

Isänisäemä Damiana herätti aikoinaan suurta ihastusta missä se vain kulkikin. Elegantti, raamikas ulkomuoto kuin Auguste Rodinin veistämä ja kiiltävän musta karvapeite - mitä muuta tarvitaan herättämään huomiota? Huippupistein kantakirjatun tamman ainoa isompi puute oli heikko sukupuolileima. Damiana menestyi hyvin etenkin kouluratsastuskisoissa, joissa sen tyylikkyys ja elastiset liikkeet saivat ansaittua arvostusta. Tamma varsoi kolmasti. Se kuoli viimeiseen varsomiseensa eläinlääkärin avusta huolimatta. Tammavarsan, Dami's Memoryn, hankala asento kohdussa aiheutti sisäisiä vaurioita, sanottiin.

Isänemä Suloinen tamma on tämä Holla Up, jonka on kasvattanut little miss Melanie Peterson, Holla Upin syntymän aikoihin viisivuotias tytöntyllerö, joka on nykyään, parikymppisenä, hyvää vauhtia perimässä äitinsä Maryn (Docin kasvattajan) elämäntyön, nf-ponien ansiokkaan kasvatuksen. Holla Up on Melanien ensimmäinen ikioma kasvattiponi ja varmasti tärkeä sellainen. Onhan tamma hänen itse nimeämänsä (kekseliääseen nuorisotyyliin), kouluttamansa (äidin ohjauksessa toki) ja niin edelleen. Tytöillä oli hyvä kilpaura takanaan aina ratsastajan ponivuosien loppumiseen saakka: sijoituksia koulu-, este- ja kenttäratsastuksen parista. Nykyään Holla Up viettelee ansaittuja siitostamman päiviä kotitilallaan ja on perheenjäsentensä ehdoton ykköslellikki.
Isänemänisä Hampshirelaisen Hollow NF pony studin kasvatti ja jalostusori Hollow's Adrian on varsin menestynyt esteratsu nimenomaan perusbrittiläisissä working hunter -luokissa. Tasainen laukka, hyvin viimeistellyt hypyt ja sopusuhtainen suoritus takasivat orille aina huippuarvostelut. Ori kävi esittäytymässä myös melkein vuosittain maakuntansa Royal Pony Showssa, jossa se kolmasti palkittiin rotunsa parhaana jalostusorina. II palkinnon kantakirjaori on Iso-Britannian parhaita periyttäjiä, mikäli on uskominen Elite-tilastoja, joita maan nf-oreista ja näiden jälkeläisistä on viime vuosikymmenet tarkkaan pidetty yllä.

Isänemänemä Docin kasvattaja Mary Peterson osti tämän Juliette-tamman itselleen aikoinaan kisaratsuksi. Tammasta tulikin myöhemmin pohja hänen new forest -ponien kasvatukselleen - kantatamma, joka hyvänä synnyttäjänä varsoi ongelmitta kahdeksan varsaa, joista ensimmäisen kaksitoistavuotiaana kilpauransa päättymisen jälkeen. Mary ja Juliette menestyivät kilparadoilla erittäin hyvin. Heidän päälajinsa oli kouluratsastus, mutta estehyppykin heiltä sujui tyylikkäästi. Ratsukon parhaimpana saavutuksena voidaan pitää peräkkäisinä vuosina saavutettuja ensimmäistä ja toista sijaa Englannin koulumestaruuskilpailuissa. Juliette oli koko elämänsä hyvin terve, vahvarakenteinen poni. 29 vuoden ikään mennessä se ei kärsinyt edes minkäänlaisista vanhuudenvaivoista, ennen kuin sen kunto aivan yllättäen romahti. Tamma löydettiin kuolleena laitumelta, jonne se oli samana aamuna vielä melko virkeänä päässyt ulkoilemaan.

Emänisä It's All Knight on Britanniassa menestynyt kouluratsu. Ori aloitti mainion kilpailu-uransa 6-vuotiaana, jolloin siitä karkeasti sanoen "ei ollut oikein mihinkään". Kisauran alku oli hieman tahmea nuoren ja villin luonteen takia, mutta 8-vuotiaana It's All Knightin koulu-ura lähti nousukiitoon. 13-vuotiaana ori loukkaantui pahasti, ja sen kilpailu-ura jäi siihen. Siitä lähtien oria on käytetty jonkin verran jalostukseen, mutta kuulemani mukaan se viettää nykyään päiviään lähinnä oloneuvoksena.
Emänisänisä It's All Fabulousin isänisä, Russell, oli punarautias 137 cm newforestinponi. Se asui pienellä ratsastuskoulutoimintaa pyörittäneellä länsienglantilaisella hevostallilla, ja upean luonteensa ansiosta se ansaitsi leipänsä silloin tällöin myös tunneilla juoksemalla. Russel menehtyi 17-vuotiaana ja It's All Knightin lisäksi orilla on 4 jälkeläistä.

Emänisänemä It's All Julie, Fabulousin isänemä, oli 134 cm tummanpunarautias It's All Stablesien ensimmäinen kasvatti ja siten yksi tallin rakastetuimmista poneista. It's All Julie hurmasi ihmiset näyttelyissä ja menestyi kohtalaisen hyvin kilpakentillä. Tammaa käytettiin ahkerasti jalostukseen, ja se varsoikin elinaikanaan jopa kymmenen varsaa. It's All Julie menehtyi 24-vuotiaana.

Emänemä It's All Sandy oli nuorena lupaava 136 cm vaaleanrautias tapaus, jonka esikoisvarsa It's All Fabulous on. It's All Sandy on hyväluonteinen ja oli selvästi hyvänä esimerkkinä myös varsoilleen siinä, miten tulee käyttäytyä.
Emänemäisä It's All Fabulousin emänisä Tiberius oli tummanrautias 138 cm Irlannista tuotu poni. Tiberius ei temperamenttisen luonteensa takia erityisemmin menestynyt koulukentillä, mutta oli toisaalta erittäin hyvä ja vikkeläjalkainen esteponi. Tiberius kuitenkin ruunattiin osittain varmaan luonteensakin takia, ja It's All Sandy on sen ainoa jälkeläinen.

Emänemänemä It's All Absolute on It's All Stablesin ensimmäisiä kasvatteja, ja osittain varmaan siitä syystä tamma jäi kasvattajilleen. It's All Absoluten elämäntehtävä oli olla harrasteponi ja opettaa perheen pieniä ratsastuksen saloihin. Tamma osallistui elämänsä aikana useisiin pikkukisoihin pienten ratsastajiensa kanssa. Se varsoi ensimmäisen varsansa It's All Sandyn jo nelivuotiaana. Kokopäiväiseksi siitostammaksi se siirtyi 18-vuotiaana, minkä jälkeen se sai vielä kolme new forest -jälkeläistä.

© Heini H.

Sulje sukuselvitys

Jälkeläiset

Kilpailut

Huomioithan, että kalenterissa on vain sijoitukset!

KRJ - kouluratsastus

10.02.2013 Metsälampi helppo B - 1/70
11.02.2013 Team Obnoxious helppo B - 4/30
11.02.2013 Jindabyne helppo B - 1/40
13.02.2013 Team Obnoxious helppo B - 5/30
13.02.2013 Jindabyne helppo B - 3/40
14.02.2013 Jindabyne helppo B - 6/40
14.02.2013 Team Obnoxious helppo B - 3/30
26.02.2013 Nefydd helppo B - 1/50
27.02.2013 Mörkövaara helppo B - 6/40
02.03.2013 Fiktio helppo B - 7/60
05.03.2013 Fiktio helppo B - 1/60
10.03.2013 Team Obnoxious helppo A - 6/40
13.03.2013 Marike helppo B - 3/40
13.03.2013 Team Obnoxious helppo A - 4/40
13.03.2013 Funnel helppo A - 4/50
14.03.2013 Suprant helppo A - 1/40
17.03.2013 Team Obnoxious helppo A - 4/40
18.03.2013 Riihen ponitalli helppo A - 2/50
22.03.2013 Fiktio helppo A - 2/60
22.03.2013 Sakasti helppo A - 4/30

40 sijoitusta

23.03.2013 Sakasti helppo A - 4/30
24.03.2013 Fiktio helppo A - 2/60
31.03.2013 Oak Hill Evet Park helppo A - 2/40
02.04.2013 Jukola helppo A - 2/50
02.04.2013 Jukola helppo A - 5/50
08.04.2013 Fiktio helppo A - 1/40
09.04.2013 Fiktio helppo A - 5/40
11.04.2013 Fiktio helppo A - 6/40
12.04.2013 Kadotetut Suomenhevoset helppo A - 5/39
13.04.2013 Fiktio helppo A - 3/40
13.04.2013 Fiktio helppo A - 5/40
24.04.2013 Fiktio helppo A - 5/80
26.04.2013 Fiktio helppo A - 7/80
29.04.2013 Fiktio helppo A - 2/80
03.05.2013 Fiktio helppo A - 5/80
25.05.2013 Fiktio helppo A - 6/40
28.05.2013 Fiktio helppo A - 6/40
30.05.2013 Fiktio helppo A - 2/40
05.06.2013 Tahti helppo A - 2/30
10.06.2013 Sakasti helppo A - 2/30
© maijha.net 2014, lisää | Marvel Ponies on virtuaalitalli