Julienne Mic

Rotu
suomalainen puoliverinen
Skp säkä
tamma 162 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
28.10.2014
VH-tunnus
Kasvattaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
koulu, porrastetut
Koulutustaso
GP 80cm

KTK-III palkittu 20.08.2016 (65 p)
KRJ-I palkittu 15.02.2017 (100,5 p)

Kuvat

 

© Horses on Request, Katri Wäyrynen, kiitos!

Historia

Julisha F oli päättänyt hiljalleen kilpailu-uransa, kävimme enää satunnaisesti cupeissa ja näyttelyissä. Tamma oli siis aika hiljalleen astuttaa ja alkaa viemään tätä ihanaa linjaa eteenpäin. Laitoin internettiin ilmoituksen, jossa etsin oreja Julishalle, sillä en löytänyt mistään sopivan oloista sulhasta. Lopulta kymmenien ilmoitusten seasta löytyi yksi ori, joka pisti heti silmään. Kuvassa seisoi uljas ruunikko pää ylväästi pystyssä ja häntää kauniisti kannatellen. Liikkeet näyttivät videolla hienoilta ja olipa ori kilpaillut GP tasolla keräten runsaasti sijoituksia. Orin isä oli kantakirjattu toisella palkinnoll aja lisäksi se oli ehtinyt napsia meriittejä laatuarvosteluista. Nyt tulikin jo kiire, sillä Julishan seuraava kiima oli pian. Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin ja niin meille oli tulossa Julishan ensimmäinen varsa. Meillä oli pieni remontti menossa Micramissa, joten Julisha muutti hyvissä ajoin Suomeen toiselle tallilleni Starberryyn, jossa se sai rauhassa laiduntaa pihatossa. 28.10.2014 syntyi Micramin ensimmäinen kasvatti, joka edusti jotain muuta painotusta kuin laukkoja. Tämä rohkea vasta hurmasi pian kaikki, vaikkakin välillä kiristi hoitajien hermoja pienillä kiukutteluillaan. Kun varsa kasvoi, se myös rauhoittui ja aikuinen Julienne on mukava käsiteltävä ja antoisa ratsastettava.

Luonne

Julienne on pääasiassa rauhallinen ja hieman eteenpäin tönittävä tapaus, joka vaatii aikaa innostuakseen. Vauhtiin pääsessään jarrut voi olla vähän hukassa. Hoitaessa erittäin luotettava ja rento kaveri, jonka uskaltaa antaa kenelle tahansa. Välillä jopa turhankin hellyydenkipeä ja seurankaipuussaan saattaa tulla vaikka langoista läpi tarhasta, jos jää yksin. Kaikin puolin esimerkillinen tapaus myös tallin ulkopuolella.

Hoitaessa Julienne tyytyy yleensä nuokkumaan tai seurailemaan tallin touhuja rauhassa aloillaan. Nauttii kaikesta huomiosta ja hoitajan jäädessä vahingossa juttelemaan muille, Julienne muistuttaa äkkiä olemassaolostaan tuuppimalla turvallaan hoitajaa. Kaviot nousevat kuin itsestään kun jalkaa sivelee alaspäin. Satulan kanssa pullistelee aina hieman ja vaatii pari tarkistuskiristystä, että vyö ei jää liian löysälle. Taluttaessa saattaa leikillään nykiä riimunnarun roikkuvaa päätä, mutta muutoi kulkee aina sievästi vieressä, eikä pahemmin yritä nykiä itseään ruohoturppaiden perään tai muuta vastaavaa. Myös eläinlääkärin ja kengittäjän käynnit sujuvat hyvin, sillä vaikka Julienne niitä saattaa hieman jännittääkin, se ei koskaan ala pientä steppailua enempää kokeilemaan rajojaan.

Ratsastaessa aluksi erittäin laiska ja hitaasti lämpenevä. Tamma vaatii paljon laukannostoja ja usein jopa hieman revittelyä pellolla, jotta lämpenee ja innostuu kunnolla. Aluksi voi olla hieman hidas pohkeelle ja jäykähkö, mutta vartinkin lämmittelyn jälkeen alkaa herkistymään mukavasti. Hyvin verrytelty Julienne on mukavan pehmeä ratsastettava ja yrittää parhaansa joka tilanteessa. Melko miellyttämishaluinen ja vaikka ratsastaja tekisi pieniä virheitä, yrittää paikata niitä parhaansa mukaan. Laukassa kuumuu usein hiukan liikaakin pidemmän päälle ja jarrut saattavat hieman huonontua. Ei juurikaan säiky tai pelkää mitään ja maastoillessakin tyytyy yleensä pariin sivuaskeleeseen jos jotain epämääräistä näkyy.

Kilpailuissa helpompi virittää herkäksi ja saada innostumaan hommasta kevyelläkin lämmittelyllä. Saattaa vaatia hieman töitä, että keskittyy kunnolla ratsastajaan, eikä tuijottele liikaa muita ratsukoita. Hoitaessa yhtä kiltti ja fiksu kuin kotioloissakin, eikä varustaminen aiheuta ongelmia. Taluttaessa kulkee mukana asiallisesti ja ei juurikaan stressaa kilpailutilanteista tai matkustamisesta. Kulkee traileriin pienen empimisen jälkeen tutun ihmisen perässä. Rauhallinen matkustaja, joka ei juuri metelöi kyydissä ollessaan.

Sukutaulu

i. Serpentard PB
holst 169 cm rn
KTK-II, KRJ-I
ii. VIR MVA Ch Slytherin GER
holst 172cm m
KTK-II, KRJ-II, YLA2
iii. Damien (evm)
holst 173 cm mrn
iie. Lady Lust Lilith (evm)
holst 168 cm m
ie. Black Widow
holst 164 cm mrn
KRJ-II
iei. Winchester (evm)
holst 170 cm m
iee. Black Disease (evm)
holst 162 cm trn
e. VIR MVA Ch Julisha F
fwb 161 cm rn
KTK-II, KRJ-I, YLA1
ei. Romasanta
fwb 163 cm rn
KTK-II, KRJ-II, YLA2
eii. Cottonwill's Sam (evm)
holst 167 cm m
eie. Bouws čishler (evm)
fwb 170 cm rt
ee. Stock's Juliana
fwb 161 cm rn
KRJ-II, SPL-II, YLA2
eei. Dommarby (evm)
fwb 165 cm rn
eee. Elwyihts Crystalia (evm)
fwb 160 cm rn

Isä Serpentard PB on ruunikko GP-tason kouluratsu Brentwood Warmbloodsista. Skurvashin kasvattama 169 cm korkea holstein on melkoinen kiusankappale luonteeltaan. Seroksi kutsuttu oudon ailahtelevan luonteen omistava ori on suoriutunut upeasti koulukentillä keräten aimo kasat sijoituksia. Julienne on isänsä ensimmäinen varsa.

Isän isä on 172 cm korkea musta holstein, joka on menestynyt niin kouluradoilla kuin näyttelyissäkin. VIR MVA Ch palkittu ori on kerännyt itselleen muitakin titteleitä. Se on palkittu toisella palkinnolla kouluratsastuslaatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa, sekä kantakirjattu toisella palkinnolla. Ikuinen kakkonen jos näin voisi sanoa. Ori on kerännyt hienon kasan sijoituksia kouluratsastuksessa ja jättänyt aimo liudan jälkeläisiä, jotka jatkavat sen menestyksekästä linjaa.

Isän isän isä on Damien, 173 cm korkea mustanruunikko ori. Ori kilpaili vaativia luokkia aktiivisesti ja menestystäkin ehti kertymään mukavasti. Omalaatuisella luonteellaan mieliin jäänyt Damien toimii siitoksessa harvakseltaan ja harkitusti, mutta sen vähäiset varsat ovat kaikki pärjänneet hienosti kouluradoilla ja näyttelyissä.

Isän isän emä on 168 cm korkea musta kaunotar. Se on kilpaillut sekä koulua, että rataesteitä, kumpaakin hyvällä menestyksellä. Esteillä kipakka tamma hyppäsi jopa 130 cm luokkia ja kouluratsastuksessa se pärjäsi hyvin Intermediate luokissa. Itävaltalaistamma ei juuri näyttelyissä pyörinyt, mutta aihetta olisi ollut. Tamman suku on tunnettua koulupuolelta ja tamman jälkeläisillä onki runsaasti vientiä.

Isän emä Black Widow on vain 164 cm korkea mustanruunikko holstein. Hienosti kouluratsastuksessa menestynyt tamma on haastava käsiteltävä, mutta osaavan ratsastajan kanssa liikkuu upeasti ja tekee hyvää tulosta. Sen varsat ovat pärjänneet hienosti GP tasolla saakka, vaikka tamma on periyttänyt myös huonoa luonnettaan. Black Widow on palkittu kouluratsastuslaatuarvostelussa toisella palkinnolla.

Isän emän isä Winchester on 170 cm korkea musta ori. Alun perin saksalainen ori on asunut vähän siellä sun täällä Euroopassa ja lopulta päätynyt takaisin synnyinmaahansa. Monien kotien ja omistajanvaihdosten vuoksi ori ei juuri ole ehtinyt kilpailemaan, mutta ne vähäiset Intermediate I tason kilpailut mihin se osallistui, se pärjäsi melkoisen hyvin. Jälkeläisiäkin orille on siunaantunut muutamia, mutta on harmiteltu ettei tätä hienoa hevosta käytetty sen enempää kilpailuissa saati jalostuksessa.

Isän emän emä on 162 cm korkea luonteikas tamma. Sen kilpailumenestyskin on tästä syystä hieman vaihtelevaa, välillä tamma loisti ja pärjäsi hienosti vaikeillakin tasoilla, välillä se löi kaiken lekkeriksi ja joutui hylätyksikin pari kertaa. Tästä huolimatta se on kysyttyä tavaraa jalostuksessa ja se onkin jättänyt jo toista kymmentä varsaa. Black Diseasen suku on erittäin arvostettua, joka varmasti on osaltaan syytä tamman suureen kysyntään.

Emä Julisha F on Micramiin varsana muuttanut suomalainen puoliverinen. Sen on kasvattanut Faconde, tosin Tierra on yhdistelmän saanut vapaasti valita. Julishalla on takanaan hieno ura porrastetuissa kilpailuissa aina kansainvälisille GP-kentille asti. 161 cm korkea ruunikko on käynyt myös näyttelyissä hyvällä menestyksellä ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Julienne on tälle hyväluontoiselle tammalle ensimmäinen varsa ja näyttääkin perineen emältään yhtä sun toista. Julisha on menestynyt hienosti laatuarvosteluissa saaden KRJ-I ja YLA1 palkinnot ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla.

Emän isä Romasanta on 163 cm korkea suomalainen puoliverinen. Komea tummanruunikko ori on kilpaillut koulua Vaativa A luokissa, sekä kiertänyt parissa näyttelyssä saaden kaksi MVA-Sertiä. Julisha on rauhallisen ja hyväluontoinsen orin kuudes varsa. Orilla on upeat liikkeet ja sillä on todella hyvä työmotivaatio. Kouluratojen lisäksi ori hyppää myös 100 cm ratoja esteillä.

Emän isän isä Cottonwill's Sam on 167 korkea musta holstein. Toisella palkinnolla kantakirjattu ori on hieman raskaamman tyyppinen, mutta silti erittäin hyvällä menestyksellä kouluradoilla GP-luokkia kiertänyt komistus. Saksassa syntynyt ja koko ikänsä kasvattajallaan asunut ori on periyttänyt erityisesti hyvää ravia ja upeita liikkeitä.

Emän isän emä Bouws čishler on rautias suomalainen puoliverinen, joka on kantakirjattu toisella palkinnolla. Int II-tasolla kilpaillut 170 cm korkea tamma on erittäin hyväluontoinen ja kauniilla liikkeillä varustettu. Se on niittänyt sijoituksia myös kansallisella tasolla. Romasanta on tamman ensimmäinen ja tähän asti menestynein varsa.

Emän emä Stock's Juliana on 161 cm korkea tummanruunikko koulutamma. Se on kilpaillut GP tasolla huimat 70 sijoitusta. Kaunisrakenteinen ja yhteistyöhaluinen tamma onkin palkittu KRJ-II palkinnolla, sekä SPL-II palkinnolla. Tamman varsoista useimmat ovat kilpailleet GP tasolla ja keränneet mukavasti sijoituksia.

Emän emän isä Dommarby on suomalainen puoliverinen, joka menestyi upeasti aikanaan kouluradoilla. 165 cm korkea punaruunikko ori on jättänyt myös useita kymmeniä jälkeläisiä, joille se on periyttänyt komean ulkomuotonsa lisäksi hyviä liikkeitä ja rauhallista, yhteistyöhaluista luonnetta. Ori on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla.

Emän emän emä Elwyihts Crystalia on tummanruunikko 160 cm korkea suomalainen puoliverinen. Tamma kilpaili uransa aikana tasaisesti sijoituksia keräten niin koulussa kuin esteratsastuksessakin. Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisen palkinnon saanut hevonen jätti jälkeensä viisi varsaa, joista suurin osa painottui kouluratsastukseen. Rauhallinen ja erittäin helposti käsiteltävä ja luotettava hevonen periytti hienoja liikkeitä, sekä pari varsaa on kilpaillut myös esteitä korkeissa luokissa.

 

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.11.2014
2 vuotta - 01.12.2014
3 vuotta - 01.01.2015
4 vuotta - 01.02.2015
5 vuotta - 10.02.2015
6 vuotta - 15.02.2015
7 vuotta - 25.02.2015
8 vuotta - 01.03.2015
9 vuotta - 01.05.2015
10 vuotta - 01.07.2015
11 vuotta - 01.09.2015
12 vuotta - 01.08.2016
13 vuotta - 01.09.2016
14 vuotta - 01.10.2016
15 vuotta - 01.06.2017
16 vuotta - 01.12.2017
17 vuotta - 01.06.2018

s. 01.09.2016 t. Juliet Mic (i. Louboutin Stint) KTK-II, KV-II, KRJ-III
s. 15.08.2016 t. Jaida Mic (i. White Skyfire)

Kilpailutulokset

Koulu (23 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

Kilpaillut porrastetuissa. Tasolla 11 (6640.49p)

31.01.2017 KRJ, 01/114, Int II, KRJ-Cup
30.11.2016 KRJ, 01/01, Int I tarina
06.11.2016 KRJ, 02/02, VaB tarina
30.10.2016 KRJ, 06/11, VaB Kür tarina
30.10.2016 KRJ, 08/17, HeA tarina
30.10.2016 KRJ, 05/14, VaA, tarina
30.10.2016 KRJ, 02/03, VaB, tarina
25.10.2016 KRJ, 01/02, VaB tarina
24.09.2016 KRJ, 40/50, Vaativa B:0 2009 (KRJ Champion)
23.09.2016 KRJ, 35/75, Helppo A:4 2009 (KRJ Champion) 22.09.2016 KRJ, 37/87, Helppo B:3 2009 (KRJ Champion)
01.09.2016 KRJ, 01/14, GP kansallinen
31.08.2016 KRJ, 01/14, GP kansallinen
26.08.2016 KRJ, 03/16, GP kansallinen
25.08.2016 KRJ, 03/11, GP kansallinen
24.08.2016 KRJ, 03/12, GP kansallinen
12.08.2016 KRJ, 12/188, Int II, KRJ-Cup
12.08.2016 KRJ, 23/28, GP tarina
30.07.2016 KRJ, 02/15, Int II kansallinen
30.07.2016 KRJ, 02/17, Int II kansallinen
18.07.2016 KRJ, 01/10, Int I kansallinen
18.07.2016 KRJ, 02/07, Int I kansallinen
17.07.2016 KRJ, 01/10, Int I kansallinen
17.07.2016 KRJ, 01/07, Int I kansallinen
17.07.2016 KRJ, 04/31, Int I kansallinen
16.07.2016 KRJ, 03/21, Int I kansallinen
13.04.2015 KRJ, 04/52, PSG kansallinen
13.04.2015 KRJ, 04/52, PSG kansallinen
07.03.2015 KRJ, 04/37, VaA kansallinen
28.02.2015 KRJ, 02/09, VaA kansallinen
01.02.2015 KRJ, 03/29, HeA alue
01.02.2015 KRJ, 01/51, HeB alue
01.02.2015 KRJ, 04/35, HeB alue

Match show't ja näyttelyt

11.08.2017 VSN, 02/09, RCH
15.05.2017 VSN, 01/07, CH
05.02.2017 VSN, 04/10, RCH
25.01.2017 VSN, 04/12, RCH
24.12.2016 VSN, 04/12, RCH
18.11.2016 VSN, 03/11, RCH
31.08.2016 NJ, 2/12, irtoSERT
08.04.2015 NJ, 2/12, irtoSERT

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

KRJ tarinakilpailu 30.11.2016
Tehtävä luokka 2: On sateinen päivä ja kaikki tuntuu menevän päin honkia. Radallakin sattuu yhtä ja toista. Kerro suorituksestanne aloittamalla jokainen sana ratsusi nimen ensimmäisellä kirjaimella. Saa aloittaa myös toisella, mikäli ensimmäinen kirjain on liian vaikea (z, q, å tms)
Tarina: Johan joutui jokainen juoksemaan joutavaan jääsateeseen. Julienne jupisee jaloista joustaessaan järvien jälkeen. Joutuipa jänöjussinkin jahdattavaksi ja jo juoksimme jälleen.

KRJ tarinakilpailut 06.11.2016
Tehtävä: Olet juuri nukahtanut kun heräät ulkoa kuuluvaan merkilliseen ääneen. Mikä ääni on, miksi se kuuluu, mistä se tulee ja kuulevatko muut sen? Kuvaile mahdollisimman tarkoin, voit myös piirtää ensireaktiosi herätessäsi.
Tarina: Herään johonkin ääneen. Läheltäni kuuluu kuin kellon tikitystä. Kohta kuuluu myös toisen kellon ääni. Se on tasaista ja kaikuu hiljaisessa huoneessa. Yritän jatkaa nukkumista, mutta ääni ärsyttää jostain syystä ihan suunnattomasti. Lopulta nousen ja yritän etsiä huoneesta kelloa, joka äänen aiheuttaa. En löydä yhtä ainutta seinä- tai herätyskelloa, joka äänen voisi tehdä. Selkäpiitäni alkaa karmia ja herätän ystäväni, joka nukkuu samassa huoneessa. Kuuntelemme yhdessä ääntä ja hän keksii lopulta koputella seinää. Ääni loppuu aina hetkeksi ja jatkuu kohta uudelleen. Ystäväni epäilee, että kyseessä voisi olla kuolemankello. Se on pieni ötökkä, joka elää vanhoissa lahoavissa hirsissä ja ääni tulee siitä, kun uros nakuttaa päällään puuhun ja houkuttelee naaraita. Tämä luonnollinen selitys rauhoittaa minut siihen, että pystyn alkamaan jälleen nukkumaan. Aamulla juttelemme kartanon emännän kanssa ja hän on kuullut muilta saman tyylistä tarinaa ja aikoo ryhtyä jossain vaiheessa tutkimaan, ettei kartanossa vain ole kosteusongelmaa.

KRJ tarinakilpailu 30.10.2016
Tehtävä luokka 2: Kuvaile hevosesi ominaisuuksia mahdollisimman monella sanalla, jotka alkavat ratsusi lempinimen ensimmäisellä kirjaimella. Esimerkiksi Polle: puskaratsu, pulska, pälyilevä, pelkuri. Luokan tuomareina toimivat Hanne ja Melina.
Tarina: Jalo, joustava, juhlallinen, johdonmukainen, jaksava, jumaloitava, järkähtämätön, jämäkkä, jännittämätön, järkevä

Tehtävä luokka 3: Tässä luokassa musiikki ja asu ratkaisevat! Kerro yhdellä lauseella vain hevosesi lempinimen viimeisellä kirjaimella alkavia sanoja käyttäen, millaisessa asussa astelitte näytille. Linkitä mukaan myös musiikkikappale YouTubesta, jonka tahdissa esiinnyitte. Tuomareiden fiiliksen mukaan joko hauskin tai vakuuttavin suoritus voi voittaa! Osallistumisen yhteydessä ei tarvitse ilmoittaa luokkatasoa. Luokan tuomareina toimivat Hanne ja Melina.
Tarina: Ennennäkemättömän erityisen esteettinen esitysasu enkelimäisellä efektillä. Kappale

KRJ tarinakilpailu 30.10.2016
Tehtävä luokkaan 4: Kirjoitustehtävä. Miten enkelit ja demonit liittyivät kisapäiväänne? Vapaa pituus, näkökulma ja tyyli.
Tarina: Aamu alkoi kuten kunnon kisapäivä ainakin: herätyskello ei toiminut (asiaan voi ehkä vaikuttaa se, että heitin sen seinään ensimmäisellä piipityksellä), jääkaapissa ei ollut mitään syötävää (miten se voikin olla täynnä tavaraa, muttei mitään hyvää syötävää?), joku hevosista oli karannut, trailerin rengas oli tyhjä ja kisahoitajalla olikin kynsi katkennut aamulla ettei hän voinutkaan tulla. Kiireessäni pakkailin hevosten viimeisiä tavaroita, kun vielä tallille saapasteli itse enkeli ilmielävänä, ystäväni Jaana! Hän oli arvellut, että apua voisi tarvita ja päätti poiketa aamulenkillään (kuka hullu juoksee 10km lenkkejä aamulla ennen kahdeksaa!!). Tämän ihanan ihmisen avulla sain viimein kaikki hevoseni kyytiin, tarvikkeet matkaan ja toinen enkeli, naapurin Kake tuli paikkamaan renkaan. Pääsin viimein matkaan ja kilpailupaikalle. Soittelin matkalla tuttaville ja ystäville ja onneksi eräs kaveri pääsi mukaan auttamaan hevosten kanssa, tai olisin ollut muuten pulassa! Kilpailupaikalla parkkeerasin minulle osoitettuun kohtaan trailerin ja lähdin hakemaan numerolappuja ja katsomaan vähän paikkoja. Kun tulin takaisin, oli paikalla hävityksen kauhistus! Kaverini oli nostellut tarvikkeita jo maahan ja nyt ne lojuivat sikin sokin. Kallis uusi satulani oli polkaistu keskeltä kahtia ja Julienne pukitteli riimunnarun päässä kuin viimeistä päivää. Syytä ei tarvinut etsiä kauaa, sillä trailerin takana riehui joku vieras hevonen kuin demonin riivaamana. Se potki ja hyökki ja pukitteli ja hirnui, korjaan kiljui, kuin mikäkin. Pari miestä sai sen lopulta raahattua kauemmas ja rauhoittumaan. En ehtinyt sen tarkemmin tämän show'n syitä kyselemään, sillä nyt tuli kiire tonkia varasatulaa esille ja laittaa hevosia valmiiksi. Jos tässä kohtaa olisi joku jo voinut luovuttaa, niin viimeistään silloin kun huomasin että trailerissa oli Juliennen kaverina kulkenut hevonen säikähtänyt tätä demonihevosta ja peloissaan sotkenut itsensä heinäverkkoon riehuessaan. Noh irroitettiin hevonen ja onneksi päivä toinen enkeli oli heti vieressä, nimittäin eläinlääkäri! Onneksi hevosella ei ollut sen kummempia. Lopulta pääsimme Juliennen kanssa verryttelemään ja välikohtaus näytti menneen hevosen mielessä jo ohitse. Kilpailusuoritus sujui mallikkaasti ja Julienne teki jälleen parhaansa. Kotimatka sujui ilman kummempia kommelluksia ja sain jopa illalla herätyskelloni korjattua seuraavaa ihanaa päivää varten.

Tehtävä luokkaan 5: Tehtävänanto: Täydennystehtävä. Hevosesi on loukkaantunut radan jälkeen! Etsit käsiisi kisapaikalla olleen päivystävän eläintohtorin ja selität hänelle tapahtuneesta. Keskustelun tekstipohja on valmiiksi kirjoitettu, mutta siinä on aukkoja! Täydennä alla annettujen aiheiden mukaisesti yksittäiset sanat tämän eläinlääkäriaiheisen kontekstin ympärille: (valmis teksti tulee tulosten yhteydessä)
a) ADJEKTIIVI
b) HEVOSEN RUUMIINOSA
c) ASIA
d) VÄRI
e) VERBI
f) ADJEKTIIVI
g) VERBI
h) VERBI
i) ADJEKTIIVI
j) ASIA
k) ADJEKTIIVI
l) NUMERO
m) ADJEKTIIVI
n) MOTTO / USEIN KÄYTTÄMÄSI SANA TAI LAUSAHDUS
Tarina: - Hei, voisitko auttaa? Hevoseni on loukkaantunut, huomasin sen palatessamme kentältä.
- Mikä on vialla?
- Hevonen on MELKOINEN. KINTEREESSÄ on ÄMPÄRI ja se on ihan PINKKI
- Minä tulen SÄHELTÄMÄÄN...Jaahas, tässäkö potilas? Todellakin, siinähän näyttää olevan jotakin... katsotaanpa... vaikuttaa VERISELTÄ.
- Hevonen HYPPII.
- Millainen se oli suorituksen aikana?
- Minä HALUSIN, mutta hevonen oli SULOINEN.
- Niin varmasti. No, laitan siihen NARUN, jonka pitäisi helpottaa.
- Oletteko aivan varma?
- Olen aina varma, minullahan on eläinlääkärin ammattitutkinto maan KAUNEIMMASTA instituutista.
- Hyvä on...
- Anna sen vaikuttaa 4 minuuttia, ja hevosesi on taas VIHREÄ.
- Hienoa, kiitos!
- Ei huolta, tai kuten minulla on aina tapana sanoa: VOI JEHNA!

KRJ tarinakilpailu 25.10.2016
Tehtävä vapaavalintainen, ei ohjeita.
Tarina: Julienne ja minä astelimme kentälle. Tervehdimme sulokkaasti tuomareita ja siirryimme sulavasti käyntiin. Siirtymisemme raviin oli kuin ajatuksen voimalla, ah niin sulokas! Jokainen askeleemme oli kuin suoraan hidastetusta videota ja olimme kuin yhtä. Juuri kun siirryimme laukkaan, jossa hevoseni kaviot hädin tuskin koskettivat maata, lensi kurkiaura matalalta ylitsemme huutaen surullista lauluaan. Maailmat järkkyivät ja auringonlasku valaisi ratsuni kultaista harjaa viime säteillään, kun suoritimme rataamme niin täydellisesti, että jokainen paikallaolija itki ja Serlan edustaja (ennakkoon paikalle pyydetty tietenkin) teki myyntiennätyksensä ja tuplasi vuosittaisen liikevaihtonsa. Kun viimein pysähdyimme sulavasti, kuin joutsen lammelleen, nousivat kaikki seisoen taputtamaan käsiään ja ylistämään täydellistä harmoniaamme!
Tuomarin kommentit: Herkkää ja sulokasta!

Valmennus 01.10.2016, valm. Jannica
Tänään oli ihanan aurinkoinen päivä, joten menimme Juliennen ja Tierran viimeistä valmennusta varten kentälle treenaamaan. Keskityimme tänään pääasiassa perusteiden hiomiseen Tierran toiveesta, joten aloitimme ihan tavallisella kolmikaarisella käynnissä ja ravissa. Se meni tietenkin helposti, joten pari sai alkaa tehdä ravissa ympyröitä, pysähdyksiä ja voltteja omaan tahtiin, mukaan sai myös lisätä muita kääntäviä ja taivuttavia harjoituksia oman mielen mukaan, joten Tierra teki melko paljon erilaisia juttuja omatoimisesti vielä lisäksi. Tamman alkaessa kiihdyttelemään vauhtiaan katsoin sen olevan tarpeeksi lämmennyt laukkaharjoituksiin. Aloitimme kahdeksikolla, jossa keskellä vaihdettiinkin laukka käynnin kautta. Se tuntui olevan molemmille hieman haasteellista ja etenkin Tierra sai tehdä kunnolla töitä pitääkseen laukannostoa ennakoivan ratsunsa käynnissä suoristamisen aikana. Vihdoin tammakin alkoi selviytyä tehtävästä kunnialla ja pääsimme lopuksi harjoittelemaan vielä vaativampia asioita, kuten laukanvaihtoja joka toisella askeleella lävistäjällä sekä piaffen hienosäätöä.

Valmennus 30.09.2016, valm. Jannica
Kolmantena päivänä olimme päättäneet käydä hieman läpi Grand Prixin lyhyt ohjelmaa ratsukon kouluvalmennuksessa. Tierra osasi ohjelman ulkoa, mutta olin tulostanut mukaani ohjelman, että osasin tarvittaessa korjata paria. Tulo keskihalkaisijalle on aluksi hieman vino, mutta Tierra saa hevosen korjattua suoraksi, ennen kuin ehdin sanoa mitään. Lisätyssä ravissa nainen jää pitelemään tammaa hieman liikaakin vastaan, eikä anna sen näyttävän ravin päästä oikeuksiinsa. Seuraavaksi on vuorossa sulkutaivutus molempiin suuntiin, mitä jo eilen treenattiinkin. Ne sujuvat erittäin hyvin ja tamma on reipas, tällä kertaa Tierra myös myötää ohjalla tarpeeksi antaen isolle askeleelle tilaa väistössä. Seuraavaksi on vuorossa piaffe sekä siitä siirtyminen lisättyyn raviin, jotka sujuvat todella hienosti! Lopuksi ohjelmaan tulee laukanvaihdot joka toisella askeleella, jotka sujuvat alkuun hieman kangerrellen, mutta paranevat loppua kohden. Kaiken kaikkiaan oikein kelpo suoritus, kyllä tällä kisoihin kehtaa lähteä!

Valmennus 29.09.2016 valm. Jannica
Koitti toinen päivä valmentautua Juliennen ja Tierran kanssa. Sateet jatkuivat, joten päätimme jälleen treenailla sateen suojissa. Jatkoimme vähän eilisellä teemalla ja itsenäisten alkuverkkojen jälkeen huomasin tamman olevan tarpeeksi vetreä aloittelemaan työntekoa. Aloitimme siirtymisillä ravista laukkaan ja laukasta pysähdykseen ja sen jälkeen piaffesta passageen ja toisin päin. Siinä hommassa tuli molemmille sen verran hiki, että teimme hetkisen käynnissä kokoavia tehtäviä pääasiassa kolmikaarisella sekä kiemurauralla. Sen jälkeen kaksikko sai kävellä pidemmällä ohjalla muutamia kierroksia ja juttelimme Tierran kanssa niitä näitä. Viiden kierroksen jälkeen nainen sai taas koota ohjat ja aloimme työstämään passagea käynnissä. Julienne yritti helposti tehtävässä liikaa, mutta kun sain Tierran rentoutumaan selässä enemmän alkoi tammakin myödätä luontaisesti niskasta ja asettui hetkittäin oikein kivaan muotoon, etenkin kun antoi vähän pidempää ohjaa kuin normaalisti. Siihen olikin hyvä lopetella tällä kertaa ja antaa hevosen venyttää kaulaansa.

Valmennus 28.09.2016 valm. Jannica
Saavuin ensimmäistä kertaa tänään aloittamaan Tierran kanssa sopimaani valmennusurakkaa. Odotin innolla yhteistyötämme ja etenkin sitä, että saisin näiden viikkojen aikana valmentaa kokeneempia hevosia, joita meillä Adinassa ei juuri ollutkaan ponipainotteisuuden vuoksi. Tullessani Micramiin suuntasin suoraan maneesiin, koska vettä tuli harmittavasti taivaan täydeltä! Parivaljakko oli jo siellä sateensuojissa verryttelemässä ja seurasin heidän omatoimista verryttelyään hetken aikaa saadakseni ratsukosta jonkinlaisen kuvan. Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme varsinaisen työskentelyn ja Tierra sai näyttää ensin lisätyt ja kootut ravit eri ympyröillä sekä vielä lisätyn ravin keskihalkaisijaa pitkin. Erittäin hienoa raviaan mielellään esitellyt liitokavio näytti vielä kavionsa toiseen suuntaan ja sitten jatkoimme laukan parissa.

Tierra sai tehtäväksi harjoitella tänään kootusta laukasta pysähdyksiä, jotka kuulemma toisinaan aiheuttivat reippaalle tammalle vaikeuksia kouluohjelmissa. Tultuaan molempiin suuntiin tehtävää jatkoimme laukkateemalla. Annoin parille kunnon haasteen, joka sisälsi viisi eri osa-aluetta. Kokeneena ratsastajana tiesin Tierran kyllä selvittävän ne helpolla. Tehtävä alkoi kootusta laukasta pysähdyksellä kentän keskelle, sen jälkeen peruutus viisi askelta ja siirtyminen takaisin laukkaan, kootusti tietenkin. Pitkän sivun alusta ratsukon tuli mennä oikealle sulkutaivutus ja sitten keskellä kenttää vaihtaa suuntaa jatkaen sulkuja. Uralle tullessa siirryttiin koottuun raviin ja jatkettiin passagea. Loppuun hioimme vielä piaffea muutamia kertoja, ennen kuin annoin ratsukon suorittaa omatoimiset loppuverryttelyt, valmennus oli sujunut erittäin hyvin ja olin oikein positiivisesti yllynyt siitä, että muistin näinkin paljon GP-tason asioita vielä!

KRJ tarinakilpailu 12.08.2016
Tehtävä: Tehtäväanto: Kilpailupäivä avataan Irehtin puheella Viisikosta. Puheesta puuttuu kuitenkin vielä adjektiivit. Kirjoita 10 adjektiivia, hauskin lopputulos voittaa.
Tarina: yhdistävä äimistynyt uimataitoinen vivahteikas nautiskeleva mairitteleva lamaantumaton vakaumuksellinen uudestisyntynyt filosofinen

Päiväkirjamerkintä 27.05.2016
Ystäväni oli tulossa käymään pitkästä aikaa ja päätimme lähteä käymään rauhallisella maastoilureissulla. Valitsin itselleni ratsuksi luotettavimman hevosen tallista, sillä halusin keskittyä juorujen vaihtamiseen kaikessa rauhassa ja Julienne oli sopiva valinta siihen. Kuljimme ensin rauhassa metsäpolkuja muutaman kilometrin verran käynnissä. Peltoaukealla päästelimme täyttä laukkaa kunnes metsä alkoi lähestyä ja jätimme vauhdin kevyeen hölkkään. Julienne näytti nauttivan tällaisesta rennosta reissusta ja kotiin saapuessamme meillä oli kaksi lupsakkaa hevosta, jotka tallustivat tyytyväisinä karsinoihinsa. Harjailimme vielä hevoset tavallista tarkemmin ja selvitin Juliennen harjan ja hännän huolellisesti. Koska aikaa vielä oli ennen iltatallia, koitin hieman hieroa tammaa sen mitä osasin. Iltasella Julienne sai pari extraporkkanaa kiitoksena ihanasta päivästä.

Päiväkirjamerkintä 01.05.2016
Päätin aamulla irtohypyttää Juliennea vaihtelun vuoksi. Se oli ollut jokseenkin vaisu viime päivinä kentällä ja ajattelin hyppäämisen vaihteeksi piristävän sitä. Nostin pieniä ristikoita kentälle kujaksi ja hain Juliennen paikalle. Sain alkuun juoksuttaa sitä hetken, että se innostui yhtään, sillä alkuun Julienne meinasi vain jäädä kentän laidalle herkuttelemaan tuoreella ruoholla. Johdattelin tamman kujalle ja päästin irti, jolloin Julienne innokkaasti hyppeli pienet esteet. Nostin vähän korkeutta ja tammahan meinasi sotkeutua jalkoihinsa 70 cm esteillä liian pienellä vauhdilla. Sain sille reippaamman lähdön ja 80 cm rata meni kohtuullisen tyylikkäästi. Tässä oli taas hieno muistutus, miksei Julienne ole esteratsu! Tärkein kuitenkin onnistui ja lopussa Julienne viiletti pukkilaukkaa pitkin kenttää ja säntäili innoissaan sinne tänne. Seuraavan päivän treeni sujuisi varmasti paremmin.

Valmennus 10.10.2015 valm. reibili
Pääsin pitkästä aikaa valmennushommiin, kun oltiin Tierran kanssa sovittu, että kävisin vähän valmentamassa häntä ja fwb-tammaansa Juliennea. Katselin ratsukon menoa alkuverryttelyissä, tamma oli tosi tahmean oloinen ja vähän jäykkä takaosastaan, se otti hieman lyhyempää askelta oikealla takasella, kuin mitä se otti vasemmalla. Se kuitenkin alkoi vertyä siitä hiljalleen mitä enemmän ratsukko työskenteli. Ajattelin poiketa alkuperäisestä suunnitelmasta hieman, tarkoitukseni oli ensin teetättää ratsukolla laukanvaihto treenejä, mutta Tierra oli kertonut etukäteen, että tamma saattaa vähän kuumua laukkaamisen myötä, joten ajattelin että tänään harjoiteltaisiin vähän rauhoittumista ja jos aikaa jää, niin treenattaisiin sitten myöhemmin niitä vaihtojakin. Katselin ratsukon laukkatyöskentelyä hetkisen ja mietin, miten kuumumisongelmaa lähdettäisiin ratkomaan. Kehotin Tierraa ottamaan ohjaa vähän lyhyemmälle, ja nostamaan laukan heti pitkän sivun alussa, ottaa muutaman laukka-askeleen tamman kanssa ja tiputtamaan neljän-viiden laukka-askeleen jälkeen takaisin raville. Ratsukko teki työtä käskettyä, vaikka tamma asettui kulmassa hieman huonosti. Kun ulko-ohjan tuki ei ollut riittävää, ja Julienne jäi liian vinoksi, tarkoitus oli suoristaa tamma kunnolla ennen laukannostoa. Itse laukkaaminen sujui muutaman askelen verran hienosti ilman, että Julienne alkoi ottaa kierroksia, joten sen suhteen ei ollut huolta vielä. Pyysin ottamaan tehtävän pari kertaa uudelleen, ja kiinnittämään erityistä huomiota ulko-ohjan tukeen, muutoin ratsukon työskentelyssä ei juuri ollut moitteen sijaa. Ratsukko suoritti oikein hienosti, Julienne ei osoittanut kuumumisen merkkejä vieläkään, vaikka tehtävää oli jo jankattu pariin otteeseen, ja ehdotinkin Tierralle, että ratsukon kannattaisi keskittyä treeneissä tämän kaltaisiin tehtäviin, jotta Julienne ei liiaksi kuumuisi, vähitellen laukka-askelien määrää voi pidentää ihan sitä mukaa, mitä tamma kestää ilman, että kierrokset alkavat nousta. Meidän aikamme alkoi valitettavasti loppua, joten laukanvaihtoja emme tällä kertaa enää ehtineet treenata, mutta otetaan ne työn alle sitten seuraavalla kerralla! Jätin ratsukon suorittamaan loppuverryttelyt itsenäisesti, sillä minulla oli kiire jo toisaalle, mutta sitä ennen kehotin Tierraa hierotuttamaan tamman oikein kunnolla, se vaikuttaisi olevan vähän jumissa jostain, päätellen sen liikkeistä aluverryttelyjen aikana.

Päiväkirjamerkintä 28.06.2015
Tänään oli vuorossa virallisten kuvien ottaminen. Sain ystäväni seuraksi kun aamulla harjailimme pari hevosta huolellisesti ja pesimme Juliennen pahimmista sotkuista. Tamma oli yöllä käynyt jossain kuralammikossa pyörimässä ja meillä meni tunti saada neiti säädylliseen kuntoon ennen kuvaajan saapumista. Julienne oli melkoisen leikkisällä tuulella ja suorastaan riekkui riimunnarussa ja hyppeli pitkin poikin kun olisi pitänyt olla aloillaan hienosti kuvaa varten. Lopulta sain sen hämättyä sekunniksi paikalleen ja kuvaaja sai napattua yhden onnistuneen kuvan. Päästin Juliennen lopuksi kentälle juoksemaan hetkeksi ja nostelin sille pieniä esteitä, joita tamma hyppelikin innoissaan jonkin aikaa. Illalla piti lähteä käymään pitkä maastoreissu, jotta neiti sai ylimääräiset energiansa purettua johonkin.

Valmennus 30.05.2015
Valmennuksessa oli vuorossa tänään laukkatyöskentely ja tavoitteena oli saada erityisesti nostot paremmiksi. Nyt Julienne jäi helposti pohkeen taakse ja nosto oli hidas jos nousi ollenkaan. Aloitimme ensin ravissa volteilla ja ympyröillä ja hetken päästä muutamalla reippaalla laukkakierroksella, jotta sain Juliennen heräämään ja valpastumaan kunnolla. Se oli todella tahmea tänään ja vaati erittäin paljon kannustusta ja hieman raipalla avittamista, että vauhtia alkoi löytymään. Sain paki pukkia vastalauseena kun pyysin neitiä nostamaan laukkaa ensimmäisen kerran. Lopulta tamma heräili ja pääsimme itse tehtävään, jonka tuttavani meille ohjeisti ja seurasi vieressä valmentajan roolissa. Tehtävässä tuli koko kentän kattavat kaaret ja voltit, joissa aina suunnan vaihtuessa tiputettiin raville ja yhden askelen jälkeen nostettiin laukka toiseen suuntaan. Julienne aluksi ei olisi millään jaksanut nostaa laukkaa uudelleen ja sain olla melko topakkana, että sain sen lopulta heräämään tähän päivään. Loppua kohden Julienne tuttuun tapaansa innostui ja lopuksi saimme onnistuneesti muutamia laukanvaihtojakin tehtävän aikana. Lopuksi kävimme vielä pellolla reippaan revittelymaastoilureissun josta Julienne kovasti tykkää.

Päiväkirjamerkintä 20.03.2015
Vietin Juliennen kanssa pienen hemmottelupäivän. Aamusta se sai hieman extraherkkuja ja sen jälkeen kävimme rauhallisen pitkän kävelylenkin liinan kanssa. Annoin Juliennen tutkia rauhassa metsän ihmeitä ja lopussa kävimme lammella ilman satulaa hieman kahlailemassa. Iltapäivällä oli vuorossa hevoshierojan käynti. Julienne näytti nauttivan täysin siemauksin hieronnasta! Siltä ei juuri onneksi löytynyt isompia jumeja, mutta selässä oli pari kireämpää lihasta ja sovimme uusintakäynnin muutaman viikon päästä. Illalla oli vielä vuorossa tarkempi harjaus ja rapsuttelutuokio.

Päiväkirjamerkintä 28.10.2014
Meidän ensimmäinen kouluratsuvarsa syntyi. Olin varta vasten Suomessa jotta näkisin tämän varsan syntyvän ja sain tekstiviestin tallivahdilta klo 03.05; "Nyt tapahtuu jotain, tule pian". Hipsin nopeasti talliin jossa Julisha oli selvästi viime metreillä ensimmäisen varsansa synnytyksen kanssa. Se pyöri rauhattomasti ja asettui vuoroin makuulle, vuoroin nousi ylös ja näykki kupeitaan. Seisoimme hiljaa karsinan ovella ja seurasimme sitä. Lopulta 03.28 näkyi ensin varsan jalat ja seuraavalla supistuksella pieni tammavarsa solahti ulos puhtaille pahnoille. Julisha alkoi heti nuolla varsaa tietäen luonnostaan mitä tehdä. Pieni kaunis ruunikko katseli meitä hölmistyneen näköisenä ja olin pakahtua onnesta. Jonkin ajan kuluttua varsa jo alkoi nousta jaloilleen ja huokaisimme helpotuksesta kun pieni hevosen alku alkoi kohta imeä maitoa emänsä nisistä. Tervetuloa maailmaan Julienne Mic!

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.