Garin von Schecke

Lopetettu 28.10.2015 vanhuuden vaivojen vuoksi

Rotu skp
lewitzer (75 %)
Säkä
ori 147 cm
Väri
tummanruunikko tobiano
Genotyyppi
gg Ee Aa CC TO
Syntm pvm
10.03.2008
VH-tunnus
VH11-061-0008
Kasvattaja
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
esteet, laukat
Koulutustaso
heB, 100cm
 
 
 
 
Laukkapainotus
Sileät
Taso
Grade I
Statistiikka
34: 10-6-7-3-4 (30)
Voittosumma
54 200v€
Voitto p.
29 %
Sijoitus p.
88 %

Kuvat

   

© kalmo

Luonne

Garin on yleensä hiljainen ja luotettava ori, jolta löytyy todella suuri sydän. Tosin se on piilossa ujon kuoren alla. Kun se tutustuu johonkin ihmiseen kunnolla, siitä saa ystävän, joka ei jätä vaikka mikä tulisi. Todella helppo hoitaa ja ratsastaa, tosin vaatii varman ratsastajan. Sen kanssa jos on yhtään epävarma, ori vaistoaa ja ajattelee, että on jotain pelättävää.

Hoitaessa seisoo paikoillaan ja antaa harjailla joka puolelta tarkkaillen koko ajan hoitajaa. Jos hoitaja on epävarma, orikin alkaa panikoida, joten sen kanssa pitää tietää mitä tekee. Epävarmuus vähenee tutun hoitajan kanssa huomattavasti ja ori rentoutuu silmin nähden kun luottohoitaja saapuu paikalle harjaamaan sitä. Varusteiden kanssa ei vastustele, vaan ottaa ne kiltisti vastaan aukaisten suutaan suitsille ja seisoen hiiren hiljaa muiden varusteiden laiton ajan. Taluttaessa kulkee rauhassa vierellä ja vain tammoille voi joskus vähän pörhistellä.

Ratsastaessa Garin on itse kiltteys ja kulkee aina hyvin, mutta vain mikäli ratsastaja on itse varma tekemisestään. Jos ratsastaja on epävarma, ori alkaa varmasti kiemurrella ja hypähdellä varuillaan. Helposti asettuva ja luonnostaan taipuva ori, jolla ratsastaminen on mukavaa, jos sen osaa. Garinilla on melko pitkät ja tasaiset askelet ja se yrittää aina parhaansa mukaan myötäillä ratsastajaa. Välillä se yrittää jo ennakoida mitä seuraavaksi tapahtuu, mikä voi aihetutaa ongelmia. Ori hyppää ilmavasti ja varmasti varoen visusti koskemasta puomeihin. Se innostuu esteistä usein jonkin verran, mutta jos ratsastaja saa sen vauhdin kanavoitua oikein, poni hyppää lähes mistä tahansa. Mukava kaveri maastoon, jossa rauhallinen ja rento. Kilpailuissa vaatii pitkän lämmittelyn jotta tottuu paikkaan ja alkaa todella keskittyä ja tehdä töitä.

Sukutaulu

Garin von Schecke
lewitzer
i. Izaak von Schecke
lewitzer (50 %), 146cm, yleisp.

ii.Caspar von Schecke
lewitzer (50 %), 147cm, koulup.
ie. Emelyne von Schecke
lewitzer (50 %), 146cm, kenttäp.
e. Philomena von Schecke
lewitzer (100 %), 141cm, estep.
ei. Vernandos
lewitzer (100 %), 140cm, estep.

ee. Adlige von Schecke
lewitzer (100 %), 145cm

Isälinja Olympos Campiglion ox, emälinja Hot Java. Koko sukutaulun näet täältä.

Isä Izaak von Schecke eli Isku on 146 cm korkea mustankirjava lewitzerori. Isku on mukava monitoimiponi vaikkei ponilaukoissa olekaan kilpaillut, se sopii moneen ratsastuksen lajiin. Ori aloitti kilpauransa maltillisesti matalilta esteiltä ja helpoista koululuokista, mutta kilpailee nykyään vaativa B -tasolla ja hyppää rataesteitä 110 cm. On se käynyt kenttäkilpailuissakin pyörähtämässä. Isku on luonteeltaan rauhallinen ja kärsivällinen, erittäin helppo käsitellä. Toisista oreista se hieman hermostuu, mutta tammoille ori on ystävällinen. Iskua ei ole käytetty jalostukseen paljoa, sillä on vain muutama jälkeläinen.

Isän isä Caspar von Schecke on selvästi periyttänyt Iskulle hyviä ominaisuuksiaan. 147 cm korkea tobiano lewitzerori on rauhallinen ja kiltti luonne, joskin hivenen herkkä. Caspar on koulutettu sekä ratsuksi että ajolle, sillä on kilpailtu rataesteitä, kenttäratsastusta, koulua ja valjakkoajoakin joissa se on kaikissa pärjännyt mukavasti. Orin päälaji on kuitenkin kouluratsastus, istunnalle herkkä poni on helppo saada kauniiseen muotoon ja sillä riittää kärsivällisyyttä liikkeiden hiomiseen. Esteillä meno on vauhdikkaampaa ja hallitsemattomampaa. Casparilla on vain kaksi jälkeläistä, molemmat saman tamman kanssa.

Isän isän isä Enedfala's Amadeus eli Deku on upeasukuinen arabiori. Lumivalkeaksi kimoutunut 154 cm korkea hevonen on komea näky tanssahdellessaan narun päässä, mutta energisyydestään huolimatta se tottelee ihmistä hienosti ja on hyvin hallinnassa. Ratsuna Deku on herkkä ja vauhdikas, miellyttämishaluisena se tottelee pienimpiäkin käskyjä heti. Ori on ollut erittäin monipuolinen harrastehevonen. Se on koulutettu sekä englantilaiseen että lännenratsastukseen ja on kilpaillut molemmilla puolilla eri lajeissa. Deku on esikantakirjattu, näyttelyistä on menestystä tullut irtosertin verran. Sillä on astutettu viisi tammaa.

Isän isän emä Griselde RVE oli saksalainen tuontiponi Warda Studista. Sen suvussa on paljon valjakkoajossa kilpailleita poneja ja tamma itsekin on lajiin koulutettu. Griise kilpaili ahkerasti monessa eri lajissa, päälajina sillä on ollut kouluratsastus, mutta hyvin tamma on pärjännyt muissakin. Tämä 146 cm korkea ruunikontobiano lewitzertamma oli hyvärakenteinen ja kaunis poni, sen suvussa on kantakirjattuja ja palkittuja erinomaisia periyttäjähevosia mutta tamma itse ei näyttelyissä käynyt. Griise ehti varsoa vain kahdesti ennen kun menehtyi 26 vuoden ikäisenä.

Isän emä Emelyne von Schecke on 146 cm korkea, ruunikontobiano lewitzertamma. Lina on erityisesti painottunut kenttäratsastukseen, mutta hyvänä hyppääjänä se on kilpaillut runsaasti myös rataesteillä. Koulupuolella tamman liikkeet eivät riitä helppo A -tasoa korkeammalle ja sielläkään ei kovin hyvin ole menestynyt. Tamma tekee hyvin yhteistyötä ratsastajan kanssa, mutta sen mieleen on selvästi vauhdikkaampi meno. Parhaimmillaan Lina on ollut 110-120 cm esteillä niin radalla kuin maastossakin. Hyvä käsiteltävyys on periytynyt myös jälkeläisille, joita tammalla on kaksi.

Isän emän isä P.B. Hermes oli hieno estepainotteinen lewitzerori. Se keräsi huikean määrän startteja ja sijoittuikin useasti, esteiden lisäksi ori kilpaili myös koulu- ja kenttäratsastuksessa sekä westernlajeissa ja matkaratsastuksessakin hyvällä menestyksellä. Oikea monitoimiponi siis. 145 cm korkea rautiaantobiano Hermes oli tuontiponi Saksasta, sen isän puolen suvussa on useampi kantakirjaponi sekä erinomaisia esteratsuja. Emän puolelta taas tulee rauhallinen luonne. Hermes itsekin oli melko tasainen ja leppoisa ori, mitä nyt taluttaessa vähän pörhisteli. Esteillä ori suorastaan syttyi, se hyppäsi mielellään ja tutun ratsastajan kanssa oli hyvin yhteistyökykyinen. Orilta jäi vain yksi jälkeläinen vaikka se eli jopa 28-vuotiaaksi.

Isän emän emä Rockie's I Love You oli kaunis ruunikko arabialainen täysiveritamma suoraan tunnetusta Sunflower's Al Sheik -orista. Tamma oli viettänyt melko hiljaiseloa ennen Zinam Arabiansiin siirtymistä, vanhoilla päivillään Love kilpaili vielä vähän mutta pääasiassa se oli siitoskäytössä. Love oli juuri ja juuri hevoskokoinen, 149 cm korkea. Luonteeltaan tamma oli vanhempana lempeä ja rauhallinen, erinomainen äiti varsoilleen. Nuorena siinä kyllä riitti virtaa ja vielä eläkeiässäkin se innostui jos oreja tuli lähistölle. Tamma sai neljä varsaa ja periytti kaikille erityisesti hyvää luonnettaan.

Emä Philomena von Schecke on hieman vähemmälle huomiolle jäänyt lewitzertamma. Se kilpaili jonkin verran esteillä, muttei kerännyt mitään mainittavaa menestystä. Lilo jäi paitsioon ehkä luonteensa vuoksi, tammaa on kuvailtu haastavaksi käsitellä. Päättäväisyys ja uteliaisuus eivät ehkä yhdistettynä ole olleet parhaat mahdolliset luonteenpiirteet tällä tammalla. Lilo on vain 141 cm korkea ja väriltään tobiano. Siltä ei ole tiedossa muita jälkeläisiä kuin Garin.

Emän isä Vernandos oli tuontiponi Saksasta. 140 cm korkea musta tobiano lewitzerori oli pääasiassa este- ja kenttäpainotteisesta suvusta joten poni itsekin oli erinomainen hyppääjä. Liikettä riitti kuitenkin myös kouluratsastukseen, joten Veni kilpaili hyvällä menestyksellä useammassa lajissa. Veni on perinyt sukulaisiltaan ja etenkin emältään myös villin luonteensa, ori oli hyvin haastava ja energinen ratsu. Kipakkuudestaan huolimatta se oli kuitenkin ihan siedettävä luonne ja käsiteltävissä. Orilta jäi kaksi jälkeläistä.

Emän isän isä How Rubert oli saksalainen kenttäpainotteinen lewitserori. Rubert kilpaili erittäin hyvällä menestyksellä, se oli muutamana vuotena jopa Saksan kenttäponien maajoukkueessa ja pärjäsi loistavasti. Kapasiteettia sillä oli enemmän esteille, mutta kouluratsastuskin onnistui sen verran että kenttäkilpailujen kouluosuuksista selvittiin. Rataesteillä se on kilpaillutkin jonkin verran. Orin vanhemmat olivat myös kenttä- ja estepainotteisia ja Rubertia käytettiin sukunsa sekä saavutustensa vuoksi runsaasti jalostukseen.

Emän isän emä Verena oli luonteeltaan hyvin kipakka ja äkkipikainen, siltä sai hammasta heti jos tammalla oli huono päivä. Kilpaileminen jäi vähemmälle tamman huonon luonteen takia, sillä olisi kyllä ollut kapasiteettia korkeammillekin esteradoille, mutta sen kanssa luovutettiin kun hylkäyksiä tuli oikein urakalla. Luonteikkuus on selvästi suvussa kulkevaa, Verenan isä oli myös kovaluonteinen mitä yritettiin taittaa valitsemalla astutukseen lempeämpiä tammoja. Verenan kohdalla se ei selvästi riittänyt, mutta Verena itse on ollut parempi siitostamma kun sitä on käytetty rauhallisempien orien kanssa.

Emän emä Adlige von Schecke oli 145 cm korkea lewitzertamma. Aada on jo edesmennyt ja valitettavasti tammasta ei ole kovin paljon tietoja jäänyt. Sukunsa puolesta tamma on ollut hyvinkin moneen lajiin sopiva yleisponi. Tamma on varsonut ainakin kolme kertaa, yhden orivarsan ja kaksi tammavarsaa joista Garinin emä Philomena oli toinen. Aadalla on myös täyssisko Sidony von Schecke joka muistuttaa luonteeltaan hyvin paljon tammojen emää Hot Javaa, voisi olettaa että Aada on ollut luonteeltaan melko samankaltainen.

Emän emän isä Vagabond Eli Bond oli 148 cm korkea musta tobiano lewitzerori. Sekä ajolle että ratsuksi koulutettu Bond oli mukava perushevonen joka ei aiheuttanut mitään hankaluuksia, ainoastaan muita hevosia se pyrki pomottamaan kovastikin. Ori kilpaili pääasiassa kouluratsastuksessa mistä se keräsikin huiman määrän startteja sijoittuen useasti. Myös rataesteillä ponia nähtiin usein ja lisäksi mm. kenttäkilpailuissa ja valjakkoajossa. Bond oli erinomainen siitosori, siltä jäi viisi hienoa jälkeläistä.

Emän emän emä Hot Java ei ollut mikään kaunokainen rakenteensa puolesta, mutta suloinen ja lempeä tamma oli erinomainen suoritusponi. Javalla oli hyvä ratsastettavuus, reipas ja kuuliainen tamma toimi lajissa kuin lajissa vähintään kohtalaisesti. Tamma oli estepainotteinen, mutta sillä kilpailtiin runsaasti myös kouluratsastuksessa ja valjakkoajossakin tamma menestyi mukavasti. 144 cm korkea ruunikontobiano Java on emän puolelta melko tuntemattomasta suvusta, mutta isän suku taas on täynnä hienoja esteponeja. Java on varsonut kolme hienoa varsaa jotka valitettavasti ovat kaikki jääneet hieman tuntemattomiksi.

Sukuselvityksestä kiitos sandi

Ikääntyminen ja jälkeläiset

3 vuotta - 01.08.2008
4 vuotta - 01.12.2008
5 vuotta - 01.01.2009
6 vuotta - 01.02.2009
7 vuotta - 01.04.2009
8 vuotta - 01.07.2009
9 vuotta - 01.10.2009
10 vuotta - 01.12.2009
11 vuotta - 01.03.2010
12 vuotta - 01.01.2011
13 vuotta - 01.09.2012
14 vuotta - 01.12.2013
15 vuotta - 01.02.2014
16 vuotta - 01.04.2014
17 vuotta - 01.06.2014
18 vuotta - 01.08.2014
19 vuotta - 01.12.2014
20 vuotta - 01.02.2014
21 vuotta - 01.04.2015
22 vuotta - 01.06.2015
23 vuotta - 01.07.2015
24 vuotta - 01.08.2015
25 vuotta - 01.10.2015

s. 18.04.2011 o. Mic Gagaree (e. Danielles FIU)

Kilpailutulokset

Laukat

10v kausi (6:2-1-3-0-0)
01.02.2010 PLJ, 1/4, Grade I, 7F sileä (8 500v€)
10.01.2010 PLJ Kutsu, 1/3, Grade II, 5F sileä (6000v€)
04.01.2010 PLJ Kutsu, 3/3, Grade II, 4F sileä (1800v€)
27.12.2009 PLJ Kutsu, 3/3, Grade II, 4F sileä (1800v€)
25.12.2009 PLJ Kutsu, 3/3, Grade II, 4F sileä (1800v€)
24.12.2009 PLJ Kutsu, 2/2, Grade II, 4F sileä (1800v€)

9v kausi (5:3-0-1-1-0)
25.11.2009 PLJ Kutsu, 1/3, Grade III, 11F sileä (6000v€)
24.11.2009 PLJ Kutsu, 1/3, Allowance, 2F sileä (2000v€)
07.11.2009 PLJ Kutsu, 4/5, Allowance, 5F sileä (200v€)
26.10.2009 PLJ Kutsu, 1/6, Maiden, 2F sileä (2000v€)
24.10.2009 PLJ Kutsu, 3/4, Maiden, 5F sileä (400v€)

8v kausi (5:0-2-1-1)
06.08.2009 PLJ Kutsu, 2/3, ungraded, 12F sileä (1200v€)
27.07.2009 PLJ Kutsu, 5/6, maiden, 6F sileä (100v€)
25.07.2009 PLJ Kutsu, 4/5, maiden, 6F sileä (200v€)
22.07.2009 PLJ Kutsu, 2/2, maiden, 4F sileä (600v€)
04.07.2009 PLJ Kutsu, 3/5, ungraded, 3F, sileä (400v€)

7v kausi (10:4-2-1-0) kaikki ungraded lähtöjä
30.04.2009 PLJ Kutsu, 5/8, 2F, sileä (2 000v€) Micram GP finaali
29.04.2009 villit Kutsu, 11/12, laukkakilpailu
27.04.2009 PLJ Kutsu, 1/3, 2F, sileä (2 000v€)
25.04.2009 PLJ Kutsu, 2/3, 2F, sileä (1 500v€)
23.04.2009 PLJ Kutsu, 1/2, 2F, sileä (2 000v€)
21.04.2009 PLJ Kutsu, 3/3, 2F, sileä (1 500v€) Micram GP osakilpailu, finaaliin
20.04.2009 PLJ Kutsu; 5/5, 2,5F, sileä (500v€)
13.04.2009 PLJ Kutsu, 1/6, 2,5F, sileä (2 000v€)
06.04.2009 PLJ Kutsu, 1/6, 2,5F, sileä (2 000v€)
01.04.2009 PLJ Kutsu, 2/5, 2,5F, sileä (1 300v€)

6v kausi (7:1-1-1-1) kaikki ungraded lähtöjä
30.03.2009 PLJ Kutsu, 3/6, 2,5F, sileä (500v€)
23.03.2009 PLJ Kutsu, 5/6, 2,5F, sileä (400v€)
20.03.2009 PLJ Kutsu, 4/8, 2,5F, sileä (800v€)
16.03.2009 PLJ Kutsu, 6/6, 2,5F, Spring Cup 2009 I
10.03.2009 PLJ Kutsu, 2/8, 2F, sileä (1 500v€)
01.03.2009 PLJ Kutsu, 3/11, 2,5F, sileä GOLDEN EURO RACE
16.02.2009 PLJ Kutsu, 1/5, 2F, 5 estettä (1 000v€)

5v kausi (1:0-0-0-0)
30.01.2009 PLJ Kutsu, 10/10, 2F, sileä

Este (70 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

30.04.2015 ERJ, 22/303, 100 cm, ERJ-Cup
30.03.2015 ERJ, 04/192, 90 cm, ERJ-Cup
12.08.2014 ERJ, 04/08, 100 cm tarina
30.06.2014 ERJ, 03/410, 100 cm, ERJ-Cup
27.06.2014 ERJ, 07/09, 100 cm tarina
27.06.2014 ERJ, 04/07, 90 cm tarina
09.06.2014 ERJ, 05/30, 100 cm
07.06.2014 ERJ, 01/30, 100 cm
06.06.2014 ERJ, 01/04, 90 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 03/05, 100 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 05/30, 90 cm
05.06.2014 ERJ, 03/30, 100 cm
05.06.2014 ERJ, 03/50, 100 cm
04.06.2014 ERJ, 06/50, 100 cm
04.06.2014 ERJ, 04/30, 100 cm
03.06.2014 ERJ, 05/30, 100 cm
03.06.2014 ERJ, 07/50, 100 cm
03.06.2014 ERJ, 04/30, 90 cm
03.06.2014 ERJ, 03/38, 100 cm
03.06.2014 ERJ, 04/40, 90 cm
02.06.2014 ERJ, 04/38, 100 cm
01.06.2014 ERJ, 01/30, 100 cm
01.06.2014 ERJ, 02/40, 90 cm
30.05.2014 ERJ, 03/30, 100 cm
29.05.2014 ERJ, 02/30, 100 cm
28.05.2014 ERJ, 02/30, 100 cm
28.05.2014 ERJ, 03/30, 100 cm
26.05.2014 ERJ, 02/04, 90 cm
24.05.2014 ERJ, 07/80, 100 cm
22.05.2014 ERJ, 02/22, 100 cm
19.05.2014 ERJ, 01/23, 90 cm
19.05.2014 ERJ, 01/35, 100 cm
12.05.2014 ERJ, 01/30, 90 cm
02.05.2014 ERJ, 04/40, 90 cm
29.04.2014 ERJ, 01/40, 90 cm
29.04.2014 ERJ, 02/40, 90 cm
28.04.2014 ERJ, 02/30, 100 cm
27.04.2014 ERJ, 01/22, 90 cm alue
27.04.2014 ERJ, 03/40, 90 cm
26.04.2014 ERJ, 04/40, 100 cm
26.04.2014 ERJ, 01/22, 90 cm alue
25.04.2014 ERJ, 03/24, 90 cm alue
24.04.2014 ERJ, 04/30, 100 cm
22.04.2014 ERJ, 01/30, 100 cm
21.04.2014 ERJ, 03/40, 100 cm
20.04.2014 ERJ, 03/21, 100 cm seura
20.04.2014 ERJ, 02/30, 100 cm
20.04.2014 ERJ, 02/30, 100 cm
19.04.2014 ERJ, 04/22, 100 cm seura
16.04.2014 ERJ, 03/30, 100 cm
15.04.2014 ERJ, 02/21, 100 cm
14.04.2014 ERJ, 03/11, 80 cm alue
13.04.2014 ERJ, 04/40, 90 cm
31.03.2014 ERJ, 15/249, 100 cm, ERJ-cup
31.03.2014 ERJ, 12/192, 90 cm, ERJ-cup
29.03.2014 ERJ, 01/40, 100 cm
15.03.2014 ERJ, 02/10, 100 cm
15.03.2014 ERJ, 03/10, 90 cm
17.05.2013 ERJ, 05/25, 100 cm
14.02.2013 ERJ, 03/21, 100 cm
12.02.2013 ERJ, 07/50, 100 cm
11.02.2013 ERJ, 06/50, 100 cm
07.02.2013 ERJ, 03/30, 100 cm
06.02.2013 ERJ, 03/50, 100 cm
03.02.2013 ERJ, 01/30, 100 cm
27.11.2012 ERJ, 03/17, 100 cm
04.11.2012 ERJ, 07/50, 100 cm
02.11.2012 ERJ, 04/50, 100 cm
30.10.2012 ERJ, 02/40, 100cm
21.10.2012 ERJ, 02/40, 100 cm
11.10.2012 ERJ, 06/40, 100 cm
05.10.2012 ERJ, 06/60, 100 cm
06.09.2012 ERJ, 07/50, 100 cm
06.09.2012 ERJ, 04/30, 100 cm

Gymkhana (17 sijoitusta)

28.08.2012 GY, 05/31, speed weavers, yksilöluokka
14.08.2012 GY, 03/34, tötterö, yksilöluokka
26.03.2012 GY, 02/19, stepping stones, yksilöluokka
16.03.2012 GY, 06/23, speed weavers, yksilöluokka
07.03.2012 GY, 02/14, speed weavers, pariluokka
14.02.2012 GY, 03/08, sword lancers, pariluokka
14.02.2012 GY, 01/08, speed weavers, pariluokka
26.11.2011 GY, 05/30, stepping stones, yksilöluokka
02.12.2011 GY, 01/11, stepping stones, pariluokka
02.12.2011 GY, 04/11, sword lancers, pariluokka
29.11.2011 GY, 02/08, stepping stones, pariluokka
30.10.2011 SAI, 01/06, flag flyers, yksilöluokka
30.10.2011 SAI, 02/13, barrel racing, yksilöluokka
30.05.2009 GY, 04/22, Este
23.05.2009 GY, 03/14, Speed Weavers
15.05.2009 GY, 01/06, Sword Lancers (1 500v€)
11.05.2009 GY, 01/09, Stepping Stones (1 500v€)
11.05.2009 GY, 04/07, Sword Lancers (600v€)

Kenttäratsastus (12 sijoitusta)

07.05.2014 KERJ, 03/13, helppo alue
05.05.2014 KERJ, 03/12, helppo alue
30.04.2014 KERJ, 03/50, helppo
26.04.2014 KERJ, 01/09, tutustumisluokka alue
25.04.2014 KERJ, 03/09, tutustumisluokka alue
24.04.2014 KERJ, 02/08, tutustumisluokka alue
18.04.2014 KERJ, 02/15, tutustumisluokka seura
17.04.2014 KERJ, 03/15, tutustumisluokka seura
16.04.2014 KERJ, 03/16, tutustumisluokka seura
15.10.2011 KERJ, 06/40, HeB, 100, 95
14.10.2011 KERJ, 03/40, HeB, 100, 95
30.09.2011 KERJ, 02/29, HeB, 100, 95

Maastoeste (5 sijoitusta)

15.06.2014 MEJ, 01/47, 70-80 cm, MEJ-Cup
11.03.2013 MEJ, 03/19, 80 cm
15.10.2012 MEJ, 02/09, 80-90cm, MEJ-cup
30.08.2012 MEJ, 05/41, 100 cm
29.08.2012 MEJ, 05/41, 100 cm

Matkaratsastus (12 pistettä)

01.05.2014 VMRJ, 05/06, 50 km ihanneaika (1 p)
30.04.2014 VMRJ, 08/08, 50 km ihanneaika VMRJ Cup (6 p)
26.04.2014 VMRJ, hyl, 50 km ihanneaika
01.04.2014 VMRJ, 11/14, 30 km ihanneaika (1 p)
30.03.2014 VMRJ, 36/38, 30 km ihanneaika (2 p) VMRJ Cup
20.02.2014 VMRJ, 09/11, 15 km ihanneaika (2 p)

Match show't ja näyttelyt

10.05.2014 MSY, SIN1
31.03.2014 MSY, SIN2
15.12.2011 MSY, SIN2
16.11.2011 MSY, PUN2

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

ERJ tarinakilpailu 12.08.2014
Tehtävä: Ratsastuskilpailuissa harvoin on kunnon selostusta mukana. Leiki olevasi jääkiekkoselostaja, joka kuvailee vaihe vaiheelta ratsukon suorituksen. Radalla on yhteensä 12 estettä, kolmas este on muuri, viides vesieste, kuudes kolmoissarja ja muut pystyjä, trippeleitä ja oksereita joiden paikat saat itse valita. Yritä luoda kunnollista kilpailumeininkiä ja jännitystä. Mukaansatempaavin kirjoitus voittaa.
Tarina: Päivän kolmas ratsukko on Garin von Schecke ratsastajanaan Tierra. Ponihan temppuilee heti alkuun pukitellen itsensä kentälle. Ratsastaja näyttää saavan ponin hallintaansa ja ratsukko lähtee radalle saatuaan luvan siihen. Poni kiukkuaa vastaan ja ensimmäinen este ylittyy vaivalloisesti. Nyt ratsukko näyttää olevan kasassa ja toinen este lähestyy lupaavasti. Se ylittyykin näppärästi ja tiukan käännöksen jälkeen odottaa muuri. Poni laittaa jarrut pohjaan ja kieltää! Mitä ihmettä tapahtui, niin hyvän näköinen lähestyminen ja poni päättää ettei hyppää lainkaan! Ratsastaja kiertää esteen ja lähestyy uudelleen tuiman näköisenä. Tiukka ohjastuntuma, pohkeet puristuvat napakasti kylkiin ja tällä kertaa ratsukko pääsee ylitse. Yleisö huokaa helpotuksesta. Neljäntenä on hankalassa kulmassa okseri ja ratsastaja pitää nyt ponin tiukassa kurissa. Se hyppää esteen yli häntä kiukkuisesti viuhtoen lähestyen sitten vesiestettä. Mutta mutta, ponihan näyttää innostuvan siitä ja ottaa kunnon spurtin loikaten liioitellusti sen ylitse ja päästellen pierupukkeja yleisön riemuksi sen jälkeen. Haastava kolmoissarja menee leikkisän näköisesti ja ilmavaraa jää mitä reiluimmin. Okseri, pysty, trippeli ja pysty ylittyvän kuin elokuvassa konsanaan. Poni näyttää saaneen jostain ihan uuden vaihteen päälle ja tekee selvästi parhaansa korvat hörössä. Yleisö jännittä kun kaksi viimeistä estettä on jäljellä. Kiellosta tuli jo neljä virhepistettä, mutta vielä on toivoa sijoituksista jos aika on hyvä. Ratsastaja pistää poniin vauhtia ja pakottaa sen loikkaamaan pystyn hankalasta kulmasta, jotta päästään säntäämään viimeiselle okserille. Ja kyllä, he tekevät sen! Neljä virhepistettä, mutta erinomainen aika! Nyt jäädään jännittämään muita ratsukoita, mutta hienosti tehty Garin von Schecke.

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Luokka 6 Tehtävä: Kuvaile kilpailupäiväänne kahdeksalla sanalla.
Tarina: Takkuinen aamu päättyi onnistumiseen esteradalla kaikkien vaikeuksien jälkeen.

Luokka 7 tehtävä: Kirjoita suorituksestanne, aloittaen jokaisen sanan ratsusi nimen viimeisellä kirjaimella.
Tarina: Estraadilla esitettiin ennennäkemättömällä energialla ensiluokkainen esitys erikoisen enkelimäisellä tavalla.

Estevalmennus 14.06.2014 valmentaja Dora
Tänään minulla oli valmennettavanani Tierra ja hänen lewitzerorinsa. Garin oli oikein keskittynyt jo alkuverkoista saakka eikä ponin kanssa kohdattu juuri minkäänlaisia ongelmia koko valmennuksen aikana. Vauhtia meinasi olla pari kertaa ehkä hivenen liikaa, mutta Tierra selvästi tunsi pollensa ja osasi hyvin keskittää sen energian oikeaan asiaan. Verkkahyppyjen jälkeen ratsukko sai hypätä muutamaa yksittäistä pystyä, jotka nostin Garinin omalle tasolle saakka. Hypyt sujuivat hyvin, mutta pari kertaa minun piti huomauttaa ratsastajan jalkojen asennosta tai pidätteiden tärkeydestä. "Tierra älä nouse satulasta ylös liian aikaisin vaan juuri ennen estettä, sillä Garin kiihdyttää selvästi vauhtia jos valmistaudut turhan ajoissa.", neuvoin ja ratsukko tuli pystyn uudelleen - nyt Tierra nousi satulasta vasta juuri ennen hyppyä. Poni kulki selvästi rauhallisemmin ja itse hyppykin näytti enemmän harkitulta kuin aiemmat suoritukset. "Hyvä juuri noin!", kehuin ja käskin ratsukon hypätä kentälle ripotellut esteet vielä kertaalleen. Sen jälkeen he saivat ravata uralla, kun siirsin kaksi estettä uuteen paikkaan. "Nosta laukka sieltä pitkän sivun kulmasta ja pidä se hyvin yllä. Hyppää lyhyellä sivulla oleva pysty ja käännä Garin pääty-ympyrälle, jotta pääset hyppäämään tuon keskemmällä olevan esteen.", selitin ja ratsukko ryhtyi hommiin. Ori liikkui hyvässä laukassa ja ratsastajakin oli hereillä joten tehtävä onnistui hienosti jo ensimmäisellä kerralla. Kahta estettä hypättiin molempiin suuntiin ja sitten olikin jo loppuverryttelyjen vuoro. Tierra ja Garin saivat jäädä keskenään verkkaamaan, kun minä kiitin tunnista ja lähdin suunnistamaan kohti autoani.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.
Tarina: Olimme lähteneet jo hyvissä ajoin matkaan, mutta ensin puhkesi auton rengas (jonka mies näppärästi korjasi). Sitten alkoi matkustajista erästä (köh köh) oksettamaan. Kohta tuli sadekuuro ja emme nähneet tietä paria metriä pidemmälle. Vielä viimeisenä juutuimme onnettomuuden takia vartiksi vain kilometri ennen kilpailupaikkaa. Saavuimme viimein paikalle kun ensimmäinen luokka oli jo alkanut ja purimme ponit pikavauhtia samalla kun kävin anelemassa että saisimme vielä numerolappumme ja pääsisimme kilpailuihin mukaan. Toivottavasti kotimatka sujuu hieman rauhallisemmin!

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kirjoita vähintään kymmenen sanan runo suorituksestanne.
Tarina: Hieman laiskalta vaikutti poni,
jota ihaili niin moni.
Vaikka ratsastaja raippa viuhuten
ja korvat mustaa höyryä savuten
kaikkensa teki saaden sen maaliin asti

Päiväkirjamerkintä 03.04.2014 hoitaja Julle
Auteltuani koko päivän Tierraa tallilla, sain liikutettavakseni vielä Garinin. Tierran näytettyä missä ponin karsina oli, aloinkin heti harjaamaan oria. Olin jo hieman väsynyt hoideltuani koko päivän erilaisia hevosia, joten oli kiva että Garin oli helppo hoitaa. Kauaa ei ponia tarvinnut harjailla, sen ollessa aika puhdas. Pääsinkin pian hakemaan Garinille varusteita. Suitsien kanssa saattaisi kuulemma tulla ongelmia, niin Tierra oli varoittanut. Laitoinkin Garinille ensiksi satulan ja suojat, sitten vasta suitset. Niiden kanssa meni hetki, mutta lopulta Garinilla oli suitsetkin päässä ja olimme valmiina matkaan. Kentälle päästessä kasasin sinne muutaman esteen sekä parit puomit. Selkään päästyäni kävelimme hetken ja sen jälkeen aloimme verryttelemään. Garin oli heti alusta alkaen mukavan reipas, vaikka Tierra oli sanonut sen toisinaan olevan vähän laiska. Verryteltyäni sileällä, siirryin puomeille. Garin ei aluksi nostellut kunnolla jalkojaan, joten puomit kolisivat jonkin verran. Hetken puomeja mentyämme Garin tajusi niiden idean ja ne sujuivat kolisematta. Puomeilta siirryimme hyppäämään vähän esteitä. En tullut montaa kertaa pystyttämiäni esteitä, vaikka Garin olisi selvästi mielellään hypännyt enemmänkin. Tein kunnon loppuverryttelyt, jonka jälkeen lähdin talliin Garinin kanssa. Poni ei ollut kovinkaan hikinen, joten riitti että otin varusteet pois ja harjailin vähän.

Estevalmennus 01.03.2014 valmentaja Gabi
Saavuit kentälle upeannäköisen orisi, Garinin kanssa. Ori näytti erittäin kiltille, ja teillä ei ollut mitään ongelmia alkuverryttelyssä. Ori teki kaiken pyydetyn ja kuunteli apusi hyvin. Olin laittanut radalle muutamia erikoisia esteitä, muunmuossa okseri vesimatolla, viuhkaeste sekä muuri. Oliha joukossa tietty myös tavallisia pystyesteitä ja oksereita. Ori katseli hetken esteitä, muttei näyttänyt pelkäävän niistä mitään ja pääsitte aloittamaan radan. Suoriuduitte hyvin, ori veti jalkansa mahan alle hypyissä ja puomeja ei pudonnut. Seuraavalla kierroksella säätelimme laukkaa. Esteiden välissä täytyy olla tietty vauhti, jonka saimme kaikille esteille kohalleen. Hypyt onnistui edelleen hienosti sekä oikeasta kohtaa. Päätin ottaa ajastimen esille ja antaa sinun suorittaa aikaa vastaan, säädellen kuitenkin edellisellä kierroksella katsottua laukkaa. Onnistuit hyvin, vaikka aika tuottikin hieman painetta. Lopuksi vielä pistin sarjan pystyesteitä kentälle, jotka loikitte yli hyvin, laskien askeleet. Loppuverryttelyn aikana annoin palautetta sekä hieman ohjeita jatkoa varten.

Päiväkirjamerkintä 25.06.2014, hoitaja Jenna
Voi luoja, Garin oli tänään taas oikea ralliponi, joka ei tuntenut käsitettä hidastus. Laitumelta ori meinannut antaa ollenkaan kiinni mutta varustaessa oli onneksi oma itsensä. Koska aurinko paahto taivaan täydeltä mentiin suosiolla maneesiin, jonne olin tehnyt pienen radan. Alkuverkasta asti Garin kävi kierroksilla ja joka paikkaan mentiin sata lasissa. Asetus, taivutus taikka pidätys tuntui olevan tänään ihan vieraita käsitteitä, joten muutama pudotus tuli esteillä. Liikutuksen jälkeen pesin orin, sillä kaikesta kaahottamisesta se oli todella hikinen. Huuhtelun jälkeen tarkistin kaikki jalat eikä niissä tuntunut turvotusta ja muutenkin tarkistin orin kunnon. Palautin duracellin takaisin laitumelle, jossa se pisti heti lauman sekaisin. Putsasin vielä orin varusteet. Satulahuopa kaipasi sekin ihan kunnon pesua treenien jälkeen. Perus iltahommelit vielä jäljellä.

Estevalmennus 18.01.2013, valmentaja reibili
Ori katseli hieman epävarman oloisesti ympärilleen kun saavuitte valmennukseeni. Garin kuitenkin unohti pelkonsa kun olit itse topakkana selässä ja se tajusi ettei täällä mitään pelättävää ole. Aloittelitte alkuverryttelyillä tarkkaillessani hevosta ja sen liikkeitä sekä ratsastajan istuntaa. Istuit hyvässä asennossa ja hevonenkin liikkui rennosti sekä oli hyvin kuulolla. Alkuverkkojen jälkeen pyysin suunnistamaan kohti ensimmäistä estettä, jonka jälkeen tulisi hevosen päästä viidellä laukka-askeleella seuraavalle pystyesteelle. Ensimmäisen esteen suorititte vaivatta, eikä askeleen lyhentämisessäkään esteiden välillä ollut mitään ongelmia vaan pääsitte hyvin viidellä askeleella esteelle ja sen yli, vieläpä ihan kiitettävällä ilmavarallakin. Kolmannelle esteelle ori meinasi kieltää kun vauhtia oli vähän liikaa eikä se meinannut saada jalkoja järjestykseen, mutta hyppäsi kuitenkin jonka seurauksena sinä vähän jäit hypyssä jälkeen. Seuraavalle esteelle ori kolautti puomia muttei pudottanut, eikä viimeisenkään esteen ylittämisessä juurikaan ilmennyt ongelmia. Loppuverkat saitte tehdä itsenäisesti.

Estevalmennus 12.10.2012, valmentaja Vicky
Heti alusta alkaen Garin tuntui reippaalta ja hyväntuuliselta. Aloittelimme valmennusta ympyrällä, jolla oli kuusi puomia "viuhkan" muodossa. Garin nosti jalkojaan puomeilla hyvin ja näytti pehmeältä ratsastaa. Menimme ympyrää muutamat kerrat molempiin suuntiin ja kokeilimme samaa laukassa. Laukka oli vauhdikas ja pidätteitä piti tehdä hieman. Vähitellen kun ratsastaja rentoutui rentoutui hevonenkin. Laukkasimme molempiin suuntiin ja kokosin helpohkon esteradan jonka esteet ovat kuutisenkymmentä senttiä. Verryttelyksi hyppäätte muutamaan otteeseen yhtä pystyä ja okseria. Garin loikkaa melko kookkaalla loikalla esteiden yli, mutta hyvin pysyy hallussa. Sitten kerron teille radan. Aloitatte radan hyppäämisen. Garin taipuu hyvin tiukoistakin kurveista ja hyppää aina innoissaan korvat hörössä. Kohotan esteet 80cm korkeuteen. Esteet korkenevat, mutta Garin hyppää silti täydellisesti. Lopuksi nostamme yhden pystyn 100cm ja muut esteet 90cm. Tulette sen radan kerran. Kun olemme hypänneet tarpeeksi, jätän teidät tekemään loppuverryttelyjä.

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!