Plant Marks Honey

Kuollut 30.09.2016
1st Hiekkamyrsky CAS XXV
3rd Classic Challenge CAS XXVII

LJP-II palkittu

Rotu
shetlanninponi
Skp säkä
ruuna 102 cm
Väri
mustanruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
01.01.2012
VH-tunnus
VH12-017-0772
Tuoja
Micram / Tierra (VRL-02841)
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, valjakko, laukat
Koulutustaso
heC, 50cm, vaativa
 
 
 
 
Laukkapainotus
sileä
Tasot
r grade III / s grade I
Risut
10: 3-1-2-1 (8)
Voittosumma
17 300v€
Sileät
13: 6-1-5-0 (12)
Voittosumma
103 800v€
Risu prosentit
30 % / 80 %
Sileä prosentit
46 % / 92 %

Kuvat

   

© Merkisayre shetland pony, Elaine Tait, thank you!

Luonne

Orina Planty oli hieman arvaamaton ja turhankin hankala käsitellä, mutta ruunauksen jälkeen sen todellinen luonne paljastui. Nykyään poni on leppoisa ja rauhallinen mussukka, joka antaa hoitajien tehdä mitä vain, nautiskellen huomiosta ja herkuista, joita sille jokainen sille salaa kuljettaa. Ratsastaessa energisempi ja intoutuukin helposti kilpailutilanteissa.

Hoitaessa osaa käyttäytyä ja on itse enkeli. Planty nostaa jalat pyydettäessä, avaa suunsa kuolaimille ja osaa ottaa kaiken huomion vastaan rennosti ja hätäilemättä. Antaa harjata joka puolelta, vaikka hieman mahan alta kutiaakin. Pesusta ei niin välitä, mutta antaa pestä itsensä ja vasta loppua kohden alkaa kuopiminen ja pään viskominen. Taluttaessa kulkee perässä kiltisti ja ei juurikaan välitä vaikka pommeja räjähtelisi ympärillä. Traileriin kävelee ilman suurempia ongelmia ja matkustaa rauhallisesti.

Ratsastaessa reipas ja energinen, varsinkin laukkaradoilla. Syttyy helposti kilpailutilanteisiin ja juoksee aina täysin rinnoin, kuunnellen kuitenkin tarkasti. Ei kovin herkkä millekään avuille vaan ohjeiden pitää olla erittäin selkeät ja isosti annettu, jotta poni varmasti toimii. Kouluradoilla ei jaksa kovin keskittyä. Esteillä hyppää varovasti ja ei kiellä kovin helposti. Vauhtia alkaa löytyä muutaman esteen jälkeen ja ponia ei juuri tarvitse käskeä kulkemaan eteenpäin. Ainoastaan epävarma ratsastaja saa myös ponin epäröimään, jolloin voi tulla kieltäytymisiäkin. Maastossa varma ja rauhallinen. Kilpailuissa aina palaa jälleen orimaiseksi, kaula kaarella pörhistelee tammoille ja huutelee muille poneille. Ratsastus sujuu kuitenkin kuin kotonakin ja poni keskittyy hyvin.

Sukutaulu

i. Squash Perpetual
105 cm m
ii. Consolidate Moon
107 cm mkm
iii. Coloce Moon
106 cm mkm
iie. Notepad
107 cm mkrj
ie. Alcoholic Sun
102 cm m
iei. Philadelpia's Sun
92 cm rn
iee. Anastacia II
103 cm mkrj
e. Hope's Upbeat Integrate
103 cm rt
ei. Smaral Luckos
94 cm rt
eii. Unavailable Luckos
95 cm rt
eie. Mini Minny
90 cm rnkm
ee. Ely Soozy
105 cm m
eei. Hope NOT!
107 cm m
eee. Eli Lily
104 cm mkrj

i. Squash Perpetual on komea, pikimusta ori. 105 cm korkea poni kilpaili menestyksellisesti laukkakisoissa grade I tasolla ja voitti lähes kaikki ikäluokkakilpailut sileällä. Ollessaan 13-vuotias ori kuitenkin teloi itsensä tarhassa ja kavioluunmurtuman myötä siirtyi vain jalostuskäyttöön. Luonteensa puolesta ei herra sopeutunut edes kevyeen harrastuskäyttöön, sillä tulta ja tappuraa oleva ori vaatii säännöllistä ja rankkaa liikuntaa pysyäkseen aisoissa. Nyt siis herra asuu pihatossa ja astuu tammoja luomuna. Vanha herra on kuitenkin omistajansa kallein aarre, jonka vuoksi tämä erikoisjärjestely sallittakoon. Poni on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja sen vuoksi sillä riittääkin kysyntää.

ii. Consolidate Moon oli iso 107 cm korkea, mustankimo poni, joka ruunattiin jo nuorena käytöksensä vuoksi. Jälkeläisiä hän ehti jättää vain yhden, joka peri vahvasti isänsä temperamentin. Harmillisesti kyvyt paljastuivat vasta ruunauksen jälkeen, jolloin poni rauhoittui ja alkoi sijoittua myös isoissa kisoissa. Sekä sileissä laukoissa että risuesteillä ruuna sijoittui useasti kärkijoukkoon ja keräsi omistajalleen komean rahapotin. Poni kilpaili kummassakin lajissa grade I tasolla. Herra lopetettiin 18-vuoden iässä ähkyn takia.

iii. Coloce Moon oli mustankimo, 106 cm korkea ruuna, jonka paha luonne oli maankuulu. Sitä kokeiltiin kilpailuttaa sekä risueste- että tavallisilla laukoilla, mutta ponille oli vaikea löytää ratsastajaa, joka pysyi huonoina päivinä selässä. Myöskään kilpailumotiivi ei aina meinannut löytyä, kun ruunaa ärsytti liian lähelle tulevat muut ratsukot. Hyvinä päivinä se onnistui ampaisemaan heti kärkeen, jolloin jo inho muista lähellä riitti pitämään johtopaikan loppuun asti. Kolmivuotiaana poni vahinkoastui tallinpitäjän lapsen kilpatamman, joka oli karkuteillä. Heti tämän jälkeen poni ruunattiin. Myöhemmin poni nähtiin myös valjakko- ja kouluradoilla satunnaisesti.

iie. Notepad oli ylikorkea, 107 cm mustankirjava tamma ja toimi elämänsä opetusmestarina. Korkeus oli esteenä tiellä isoihin laukkakisoihin, mutta erinomainen työmoraali auttoi nostamaan ponin arvoa muissa lajeissa. Tamma sijoittui keskinkertaisesti jopa valjakossa, mutta parhaimmillaan oli kuitenkin kestävyyttä vaativissa lajeissa. Hieman ilkikurisena ponina Notepad osasi myös karata tarhastansa, ja eräs karkureissu johtikin lemmenleikin kautta varsomiseen. Isyys selvitettiin DNA-testeillä ja varsa pääsi kuin pääsikin ponirekisteriin, mutta jäi niin isoksi, että tammaa ei haluttu enää astuttaa uudelleen.

ie. Alcoholic Sun on 102 cm korkea musta tamma, joka oikeastaan sai arvonsa vasta jälkeläistensä kautta. Keskivertaiset tulokset ja jukuripäisyys siirsivät ponin nopeasti pois kilparadoilta ja puolivahingossa siitokseen. Tallinpitäjän villikkosta oriista haluttiin jättää yksi varsa ennen ruunausta ja Alcoholic Sun oli ainoa tamma, joka tuli tiineeksi ennen toimenpidettä. Myöhemmin, varsan tehdessä menestyksekästä uraa, tamman siitosarvo paljastui ja myös tulevat jälkeläiset sijoittuivat ikäluokissaan. Poni menestyi myös näyttelyissä ja se kantakirjattiin toisella palkinnolla.

iei. Philadelpia's Sun oli tummanruunikko, 92 cm korkea ori. Tästä ponista ei oikeastaan paljoa voi kertoa, sillä kilpailtuaan 6-vuotiskautensa ja jätettyään vain kolme varsaa, joutui ori kisamatkallaan törmäykseen rekan kanssa ja menehtyi. Luonteeltaan ori oli hieman itsepäinen, mutta kiltti. Orin varsojen jälkeläiset ovat menestyneet hyvin ja sekin nostaa niiden arvoa, ettei sukuhaara ehtinyt enempää onnettomuuden vuoksi kasvaa. Poni ehti startata vain kuusi kertaa, joista se voitti neljästi ja oli kahdesti toinen. Viimeinen voitto oli grade I tasolta. Poni ehti kilpailla hieman myös estekilpailuissa.

iee. Anastacia II oli 103 cm mustankirjava tamma, joka päätyi jo nuorena siitosponiksi. Sen suvussa on paljon isoja nimiä ja ikäkilpailujen voittajia, mutta tamma itse ei paljoa kilparadoilla viihtynyt. Laiskanpulskea poni vietti aikansa mielummin jälkipolveaan hoivaten laitumella, kuin hioten kisapaikalla. Hylättiinpä yksikin suoritus, kun tamma ei suostunut ottamaan askeltakaan pois lähtökopista, vaan jämähti paikoilleen. Vasta puolen tunnin maanittellun ja kauraämpärin kanssa saatiin poni kuljettajineen ulos radalle. Myöhemmin poni kilpaili hieman valjakossa, jossa se menestyi paremmin.

e. Hope's Upbeat Integrate oli kuvankaunis rautias tamma, joka ehti jättää vain neljä varsaa, joista viimeisimmän synnytykseen tamma menehtyi. Lempeällä luonteella ja hyvällä työmoraalilla varustettu tamma oli varsinkin kipakoiden orienomistajien suosiossa, koska periytti yleensä hyvää käsiteltävyyttä. 103 cm korkea poni kilpaili vähän joka lajissa, mutta huipputuloksensa teki esteradoilla. 60cm radoilla tamman sijoitusprosentti oli 76! Tamma menestyi myös näyttelyissä kohtuullisesti keräten muutaman irtosertin.

ei. Smaral Luckos on rautias, 94 cm korkea estepainotteinen ruuna, jonka hyväluonteisuus on maankuulu. Lampaanlauhkea herra onkin usein myyty juuri aloittelevien poniratsastajien huomaan, sillä kieltää tuskin koskaan ja hyppää melkein minkä tahansa yli. Ruuna ei kuitenkaan yltänyt kovin isoihin luokkiin, joten se jätti vain kourallisen varsoja jälkeensä. Varsat ovat perineet isältään ahkeruutta ja lauhkeutta, joka on näin pienille poneille melko harvinaista. Poni pärjäsi näyttelyissä hyvin ja onkin Ruotsin muotovalio ja kantakirjassa kolmannella palkinnolla.

eii. Unavailable Luckos on pitkäikäinen, 95 cm korkea ori, joka päätyi jalostukseen uskomattoman ulkonäkönsä ja ylikiltin luonteensa vuoksi. Tämä punarautias herra sijoittui näyttelyissä joka kerta ja periyttää myös jälkipolvelle erinomaista rakennetta ja paksuja jouhia. Kauniit liikkeet siivittivät myös oria kouluratsastuksessa niin korkealle, kuin ponin vaan oli mahdollista päästä. Esteitäkin herra hyppeli mielellään, mutta jalostusarvonsa vuoksi riskit minimoitiin, ja lopulta poni päätyi pihakoristeen virkaan. Poni on kantakirjattu toisella palkinnolla.

eie. Mini Minny oli vikkelä, 89 cm pieni ruunikonkimo tamma, jolla oli aina hieman pilkettä silmäkulmassa. Lyhyiden töppöjalkojen vuoksi ei oikein soveltunut laukkoihin tai esteille, koulusta puhumattakaan. Valjakoon onneksi löysi parikseen toisen, yhtä pienen tamman ja sijoittuivatkin toisinaan. Sitä ennen poni toimitti lähinnä maskotin uraa ja siitä tulikin tallin rakastetuin asukki. Uhkarohkea astutuskokeilu komean Unavailable Luckos -oriin kanssa tuotti kuitenkin melko sopusuhtaisen jälkeläisen, mutta tamma ei enää yrityksestä huolimatta tullut uudelleen kantavaksi. Valjakon lisäksi ponia käytettiin näyttelyissä pari kertaa, mutta se ei saanut irtoSertiä kummempaa.

ee. Ely Soozy oli musta 105 cm korkea tamma, joka teki elämäntyönsä ratsastuskoulun opetusmestarina. Tämän tamman kanssa monet opettelivat laukkaamaan ja starttasivat ensimmäiset kilpailunsa, usein myös sijoittuen. Ely Soozy oli myös harvinaisen sirorakenteinen shettis, jonka liikkeet olivat kuin minihevosen; isot ja pehmeät. Ainoan varsansa tamma synnytti vielä vanhoilla päivillään, ennenkuin siirtyi maskotiksi. Tamma kuoli vanhuuteen.

eei. Hope NOT! oli musta ruuna, jonka rakenne oli shetlanninponiksi melkein liiankin siro. "Sataseitsemän ja pelkkää jalkaa", oli lause, mikä kirjoitettiin jopa ponin karsinanoveen. Vielä oripoikana navetan perältä ostettu 7-vuotias poni vietiin kokeilumielessä laukkaradalle, missä se juoksikin tuulispään lailla pitkine koipinensa aina palkintopallille asti. Harmikseen kaikki isot kilpailut olisivat vaatineen jo pidemmän uran, ja muutaman varsan jälkeen ori päätettiin ruunata ja siirtää harrastekäyttöön. Ori ehti muutamien starttien aikana grade III tasolle sileillä ja risuilla, voittoprosentin ollessa kummassakin lajissa yli 50 %.

eee. Eli Lily syntyi ja eli koko elämänsa ratsastuskeskuksessa, missä sen elämäntyö oli opettaa pienet ponitytöt- ja pojat satuloimaan, suitsimaan ja ratsastamaan. 104 cm korkea mustankirjava tamma seisoi hievahtamatta paikallaan vaikka päivän, kun lapset letittivät harjaa tai puhdistivat kavioita. Kisakykyjään ei poni päässyt koskaan näyttämään, sillä oli kultaakin kalliimpi opetushommissa.

Sukuselvityksen kirjoitti Anita, täydensi Tierra

Ikääntyminen ja jälkeläiset

1 vuotta - 01.02.2012
2 vuotta - 01.04.2012
3 vuotta - 01.06.2012
4 vuotta - 20.07.2012
5 vuotta - 09.08.2012
6 vuotta - 21.08.2012
7 vuotta - 01.10.2012
8 vuotta - 03.09.2012
9 vuotta - 26.11.2012
10 vuotta - 18.02.2013
11 vuotta - 13.05.2013
12 vuotta - 05.08.2013

Pakastetta löytyy myös tallin ulkopuolisille tammoille.

s. 19.03.2013 o. Mic Sórjay (e. Samantha)
s. 19.02.2013 t. Mic Lilla (e. Leya)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

9v kausi (1: 0-0-0-0)
10.01.2013 PLJ, 3/3, maiden 5F sileä (20 000ve) Classic Challenge
01.01.2013 PLJ, 8/8, grade I 4F sileä (3 000ve) Gaala Winner 2013

6v kausi (2: 2-0-0-0)
29.08.2012 PLJ, 1/3, grade I 4,5F sileä (40 000ve) Hiekkamyrsky finaali
22.08.2012 PLJ, 1/3, grade I 4,5F sileä (15 000ve) Hiekkamyrskyn karsinta

5v kausi (5: 3-1-1-0)
20.08.2012 PLJ, 1/3, grade II 4F sileä (8 000ve)
17.08.2012 PLJ, 3/3, grade II 3F sileä (3 200ve)
15.08.2012 PLJ, 1/4, grade III 3F sileä (6 000ve)
13.08.2012 PLJ, 2/4, grade III 3F sileä (3 600ve)
10.08.2012 PLJ, 1/4, allowance 2,5F sileä (4 000ve)

4v kausi (4: 1-0-3-0)
06.08.2012 PLJ, 3/6, allowance 3F sileä (1 600ve)
01.08.2012 PLJ 3/3, allowance 3F sileä (800ve)
26.07.2012 PLJ 3/4, allowance 2,5F sileä (1 600ve)
23.07.2012 PLJ 1/3, maiden 2F sileä (2 000ve)

Risuestelaukat

7v kausi (4: 2-0-1-0)
24.11.2012 PLJ, 5/5, grade III 4F risut
18.11.2012 PLJ, 1/3, grade III 4F risut (5 000ve)
05.11.2012 PLJ, 1/3, allowance 2,5F risut (2 500ve)
24.10.2012 PLJ, 3/4, allowance 3F risut (1 600ve)

6v kausi (5: 1-1-1-2)
15.09.2012 PLJ, 4/4, allowance 2,5F risut (800ve)
11.09.2012 PLJ, 1/7, maiden 2F risut (2 000ve)
08.09.2012 PLJ, 3/4, maiden 2F risut (800ve)
31.08.2012 PLJ, 2/3, maiden 2F risut (1 200ve)
23.08.2012 PLJ, 4/6, maiden 2F risut (400ve)

Match show't ja näyttelyt

15.08.2016 NJ, 01/02, KUMA, paras ruuna
30.01.2015 MSY, PUN1
30.06.2014 MSY SIN1
17.06.2014 NJ, 03/04, KUMA

Este (55 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)
30.09.2016 ERJ, 05/56, 50 cm
30.09.2016 ERJ, 01/25, 40 cm
15.09.2016 ERJ, 02/10, 40 cm, SHLA-Cup
05.02.2015 ERJ, 05/30, 40 cm
04.02.2015 ERJ, 02/30, 40 cm
04.02.2015 ERJ, 02/30, 50 cm
03.02.2015 ERJ, 04/30, 40 cm
01.02.2015 ERJ, 01/30, 50 cm
30.12.2014 ERJ, 03/31, 40 cm, ERJ-Cup
15.09.2014 ERJ, 01/06, 40 cm
12.09.2014 ERJ, 01/06, 50 cm
12.09.2014 ERJ, 02/04, 40 cm
08.09.2014 ERJ, 03/05, 40 cm
08.09.2014 ERJ, 01/04, 40 cm
03.09.2014 ERJ, 03/42, 40 cm
31.08.2014 ERJ, 01/104, 50 cm, ERJ-Cup
24.08.2014 ERJ, 01/04, 50 cm
21.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
19.08.2014 ERJ, 01/03, 40 cm
19.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
17.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
12.08.2014 ERJ, 03/03, 40 cm tarina
08.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
05.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
05.08.2014 ERJ, 01/03, 40 cm
04.08.2014 ERJ, 01/03, 40 cm
04.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
03.08.2014 ERJ, 01/03, 50 cm
02.08.2014 ERJ, 01/03, 40 cm
26.07.2014 ERJ, 06/40, 50 cm
11.07.2014 ERJ, 04/30, 50 cm
27.06.2014 ERJ, 02/05, 50 cm tarina
22.06.2014 ERJ, 02/04, 50 cm
20.06.2014 ERJ, 01/05, 50 cm
17.06.2014 ERJ, 05/40, 50 cm
16.06.2014 ERJ, 01/40, 50 cm
15.06.2014 ERJ, 04/30, 50 cm
13.06.2014 ERJ, 03/30, 40 cm
09.06.2014 ERJ, 02/06, 40 cm
06.06.2014 ERJ, ´02/04, 40 cm tarina
04.06.2014 ERJ, 04/25, 50 cm
02.06.2014 ERJ, 03/50, 50 cm
01.06.2014 ERJ, 05/25, 50 cm
01.06.2014 ERJ, 05/50, 50 cm
26.05.2014 ERJ, 02/06, 50 cm
23.05.2014 ERJ, 05/30, 50 cm
21.05.2014 ERJ, 02/11, 40 cm seura
20.05.2014 ERJ, 02/08, 40 cm seura
20.05.2014 ERJ, 02/06, 40 cm seura
17.05.2014 ERJ, 03/10, 40 cm seura
17.05.2013 ERJ, 03/09, 50 cm
08.05.2014 ERJ, 04/25, 50 cm
06.05.2014 ERJ, 05/40, 40 cm
14.02.2013 ERJ, 02/04, 40 cm
28.02.2013 ERJ, 02/04, 40 cm
21.02.2013 ERJ, 02/04, 40 cm

Valjakko (50 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)
15.09.2016 VVJ, 01/05, vaativa koulu pareille, SHLA-Cup
30.07.2016 VVJ, 02/43, vaativa yhd. pareille, VVJ-Cup
13.03.2015 VVJ, 02/11, vaativa yhd. yksilö kansallinen
12.03.2015 VVJ, 03/35, vaatida yhd. yksilö kansallinen
12.03.2015 VVJ, 01/26, vaativa yhd. yksilö kansallinen
11.03.2015 VVJ, 01/20, vaativa yhd. yksilö kansallinen
11.03.2015 VVJ, 01/19, vaativa yhd. yksilö kansallinen
29.01.2015 VVJ, 01/26, noviisi yhd. pareille
07.09.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
31.08.2014 VVJ, 01/54, vaativa yhd. yksilö, VVJ-Cup
29.08.2014 VVJ, 02/25, vaativa yhd. yksilö
25.08.2014 VVJ, 02/25, vaativa yhd. yksilö
20.08.2014 VVJ, 02/25, vaativa yhd. yksilö
19.08.2014 VVJ, 04/40, vaativa yhd. yksilö
14.08.2014 VVJ, 01/04, vaativa tark. yksilö kansallinen
13.08.2014 VVJ, 01/01, vaativa tark. yksilö kansallinen
08.08.2014 VVJ, 02/14, vaativa koulu yksilö kansallinen
07.08.2014 VVJ, 01/13, vaativa koulu yksilö kansallinen
02.08.2014 VVJ, 01/07, noviisi yhd. pareille
01.08.2014 VVJ, 01/07, noviisi yhd. pareille
30.07.2014 VVJ, 02/04, vaativa koulu yksilö kansallinen
25.07.2014 VVJ, 02/26, noviisi yhd. pareille
25.07.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
24.07.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
24.07.2014 VVJ, 02/26, noviisi yhd. pareille
23.07.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
23.07.2014 VVJ, 04/26, noviisi yhd. pareille
22.07.2014 VVJ, 05/30, vaativa yhd. yksilö
16.07.2014 VVJ, 01/01, vaativa koulu yksilö alue
15.07.2014 VVJ, 01/01, vaativa koulu yksilö alue
14.07.2014 VVJ, 01/01, vaativa koulu yksilö alue
04.07.2014 VVJ, 05/28, vaativa yhd. yksilö
02.07.2014 VVJ, 04/30, noviisi yhd. pareille
30.06.2014 VVJ, 13/28, noviisi yhd. pareille, VVJ-Cup tarina
30.06.2014 VVJ, 02/05, noviisi tark. yksilö alue
29.06.2014 VVJ, 01/20, noviisi yhd. pareille
29.06.2014 VVJ, 02/28, vaativa yhd. yksilö
28.06.2014 VVJ, 05/28, vaativa yhd. yksilö
27.06.2014 VVJ, 04/28, vaativa yhd. yksilö
27.06.2014 VVJ, 04/26, noviisi yhd. pareille
26.06.2014 VVJ, 03/24, noviisi yhd. pareille
25.06.2014 VVJ, 03/26, noviisi yhd. pareille
24.06.2014 VVJ, 03/26, noviisi yhd. pareille
20.06.2014 VVJ, 01/24, noviisi yhd. pareille
19.06.2014 VVJ, 01/24, noviisi yhd. pareille
17.06.2014 VVJ, 03/15, vaativa yhd. pareille
17.06.2014 VVJ, 03/24, noviisi yhd. pareille
14.06.2014 VVJ, 01/15, vaativa yhd. pareille
13.06.2014 VVJ, 01/21, vaativa yhd. yksilö
13.06.2014 VVJ, 01/15, vaativa yhd. pareille
12.06.2014 VVJ, 03/21, vaativa yhd. yksilö

Valmennukset ja päiväkirja

ERJ 12.08.2014
Tehtävä: Kirjoita suorituksestanne aloittaen jokaisen sanan ratsun toisella kirjaimella.
Tarina: Loistavat lauka loivat lupauksen lahjakkuudesta. Laulaen lumoavia laulujaan liitelimme läpi labyrintin ladaten lisää lastia lopuille lahjakkuuksille. Lahjakas läpiveto!

VVJ-cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Etsi kappale, jonka lyriikat kuvaavat kisapäiväänne tai yksittäistä suoritustanne. Muutama rivi riittää eli koko kappaleen ei tarvitse sopia tehtävänantoon. Kielenä saa käyttää suomea tai englantia. Liitä osallistumiseesi kappaleen nimi sekä esittäjä. Tuomarointiperusteena ennen kaikkea mielikuvituksellisuus, yllätyksellisyys ja hauskuus. Tehtävä on valjakkokohtainen!
Tarina: The Rasmus - F-f-f-falling
"I don't go to school every monday
I've got my reason to sleep
Don't you tell me how I should be"

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Tehtävä: Olet toimittaja, joka on seuraamassa suoritusta kentän laidalla. Mitä hän kirjoittaa sinun ja ratsusi suorituksesta?
Tarina: Viimeisenä radalla lähti pieni pörröinen poni harja heiluen. Ratsastaja näytti olevan sujut ponin pienten temppujen kanssa ja ensimmäiset esteet ylittyivät lupaavasti. Yleisössä kannustusjoukot näyttivät jännittävän kun pieni vesieste tuli eteen ja ratsastaja karjaisi ponille saaden sen hyppäämään. Loppurata meni selvästi paremmin ja ruuna keskittyi hellyttävällä tarmolla. Tuloksena puhdas rata ja suloinen poni sai varmaan luokan reippaimmat aplodit.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.
Tarina: "Ja niin aamu joutui jo Pohjolaan, aamu joutui jo rintoihinkin" laulelin saapuessani tallin ovelle valmiina uuteen reippaaseen kilpailupäivään. Oven avatessani haistoin heti että jokin ei ole kohdallaan. Ovi avautui ja suljin sen saman tien. Yritin hetken miettiä mitä ihmettä juuri näin, kunnes avasin oven uudelleen. Käytävällä seisoi Plant Marks Honey yltäpäältä ripulissa, jota löytyi myös käytävältä, seinistä, ovista ja varusteista mitä olimme pakanneet päivää varten. Poni oli karannut karsinasta ja mitä nyt pystyin jäljistä päättelemään, syönyt kaikki mitä repustani löytyi. Siellähän oli muun muassa xylitol-pastilleja, karkkipussi ja 1,5l limukkapullo joista ei ollut enää mitään jäljellä. Mahdollisesti vielä jotain muutakin, koska ponin maha oli melkoisen löysällä. Nyt tuotokset alkoivat jo olla kiinteitä eikä se vaikuttanut olevan kipeänä, joten eläinlääkäri jolle soitin, käski menemään kisoihin ja seuraamaan ponin vointia samalla. Kaveri suoritti pikapesun ponille ja minä lastailin muita kyytiin. Jouduimme vielä säätämään hieman varusteiden kanssa, sillä osa suojista oli sotkeentunut. Matkaan päästiin ja kilpailupaikkaa kohti ajaessa hieman jo hymyilytti sotku, jota tallin työntekijät jäivät siivoamaan

Päiväkirjamerkintä 03.04.2014 hoitaja Julle
Tänään sain hoidettavaksi varsin komean pikkuruunan. Tierra käski minun hakea poni tarhasta, harjailla sitä ja käydä kentällä läpiratsastamassa se kevyesti. Niinpä tein työtä käskettyä ja kävin hakemassa tallista riimunnarun jonka jälkeen suuntasin tarhoille. Planty katseli minua uteliaana, antaen hyvin kiinni. Kiltisti se lähti perässäni tarhasta, vaikkakin muutaman kerran ottikin vauhdikkaampia askelia. Silti kertaakaan ei tarvinnut komentaa pientä ruunaa. Karsinassa harjailinkin Plantyä pitkän tovin, ennen kun poni oli puhdas. Kavioita puhdistaessa ruuna yritti vähän testata nykimällä jalkaansa irti otteesta, mutta lopetti senkin kun huomasi etten antanut sen nykäistä jalkaa pois. Ponin ollessa hoidettu, hain sille varusteet. Varustamisessa ei kestänyt kauaa, joten pian olinkin vetämässä saappaita jalkaan ja kypärää päähän. Selkään päästessäni annoin ponin kävellä jonkin aikaa, ennen kuin otin alkuverkkoja. Planty oli hyvin energinen, mutta kuitenkin kuunteli kiltisti pidätteitä. Verryttelin paljon ympyröillä ja volteilla sekä siirtymisillä. En mennyt kauaa, vaan tein kuten Tierra oli käskenyt ja läpiratsastin ponin. Planty totteli kiltisti kaikkea mitä pyysinkin, joten minulla ei mennyt kauaa vaan pian annoinkin sen jo kävellä pitkin ohjin. Käveltyäni tovin, tulin alas Plantyn selästä ja vein sen talliin. Ruuna vaikutti edelleen melko energiseltä, mutta hyvin tyytyväiseltä. Harjailtuani sen läpi, annoin orille muutaman palan leipää ja kiittelin sitä kunnolla. Planty oli oikein mukava poni ja tulisin varmasti toistekin auttelemaan jos Tierra vain apua tarvitsisi.

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!