Tekijänoikeudet

Kaikki materiaali on Tierran käsialaa ellei toisin mainita. Tähän kaikkeen kuuluu niin luonteet, sukuselvitykset, kuvat kuin muukin mitä täältä löytyy. Toivoisin ettei kukaan kopioisi täältä mitään ilman lupaani. Ulkoasusta iso kiitos Essi K..

Historia

Starberry on perustettu alkujaan vuonna 1999 nimellä Troian talli. Troian talli tuhottiin heti vuosituhannen jälkeen 2000 vuoden alussa, mutta se nostettiin uudestaan ylös samoilla hevosilla, mutta uudella nimellä, Starberryn tallina. Tarkoitus oli hienosti Strawberryn talli, mutta kun omistaja oli vasta opettelemassa englantia, niin siitä tuli vahingossa Starberry, mihin olen kyllä täysin tyytyväinen. Talli oli välillä ″kesälomalla″ yli puoli vuotta ja kun entisenä hoitajana en enää halunnut katsella sitä, pyysin tallia vastuulleni. Vuoden 2005 alussa sain tallin hoitooni ja sen jälkeen toimintamuoto on hiljalleen muuttunut ravipainotteiseksi. Aluksi tallissa oli vain pari ravuria ja ratsuja kaikista roduista, mutta ravurit ovat valloittaneet tilansa. Muutamia virallisia ja epävirallisia taukoja lukuunottamatta talli on ollut pystyssä jo yli 12 vuotta.

Tilukset ja ympäristö

Talli sijoittuu jonnekin päin virtuaalista Suomea ja Pohjois-Pohjanmaata. Ympärillä on useita hehtaareja peltoa ja metsää. Lähimpään kylään ja kauppaan on matkaa noin viisi kilometriä ja lähin naapurikin on muutaman kilometrin päässä. Osa pelloista on käytössä viljelyksille, mutta osa on laitumina ja tarhoina. Pihapiirissä on kahden tallirakennuksen lisäksi Tierran ja hänen perheensä asuinrakennus, pieni maneesi estevarusteineen, valaistu kenttä, sekä pari varastoa ja ratsastuskenttä. Kentän vieressä on myös pyöröaitaus ja kävelytyslaite. Seutu on rauhallista ja tallin pihasta lähtee hyväkuntoinen ajotie metsään, jossa se haarautuu useampiin erin mittaisiin lenkkeihin, joilla on käydä kärryjen kanssa tai ratsain. Lähimmälle järvelle on parin kilometrin matka ja siellä voi uittaa hevosiakin, sillä tekojärvessä on sorapohja.

Tallirakennuksia on kaksi, toinen kilpaileville ja toinen siitoshevosille ja poneille. Kummassakin tallissa on kaksi pesukarsinaa ja varustehuone. Tallien välissä on yhteinen rehuhuone, toimisto jossa wc, kuivikevarasto ja lantala päädyssä. Kilpatallissa on leveä käytävä hevosten varustamista varten ja karsinoiden ylälaidassa kalterit. Kaksoisovista mahtuu hyvin kulkemaan kärryillä ja taluttamaan kaksikin hevosta rinnakkain. Kuivikkeena on turvetta ja karsinoissa on juoma-automaatin lisäksi suolakivet ja ruoka-astia jonka voi kääntää käytävälle täyttöä varten. Siitostallissa on oreille ja tammoille omat puolensa. Tammojen karsinat ovat tilavat varsoja varten. Seinät ovat liikuteltavat joten tiloja voi suurentaa ja pienentää tarpeen vaatiesasa. Karsinassa on juoma-automaatti riittävän korkealla jotta varsa ei loukkaa itseään siihen, sekä suolakivi. Oripuolella on kalterit karsinoiden välissä ja käytävällä niin etteivät hevoset voi loukata toisiaan.Tämä on virtuaalitalli, mitään ei siis tapahdu oikeasti! Alimman kuvan © Frango, kiitos!