Ch Twist N Shout

Rotu
hannover
Skp säkä
ori 170 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
14.01.2014
VH-tunnus
Kasvattaja
Nanna, VRL-00777
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, porrastetut
Koulutustaso
HeA 160cm

Champion arvonimi myönnetty 09.03.2017
VSN World Champion arvonimi myönnetty 7.8.2019
Kantakirjattu KTK-II palkinnolla 20.12.2016 (77 p)
EV-I palkittu 20.04.2014
ERJ-I palkittu 30.11.2016 (113 p) (ent. ERJ II)
YLA1 palkittu 28.02.2017 (113 p, AP2) (ent. YLA2 palkittu 25.09.2014 (91,5 p, parhaat kilpailupisteet))
VPVL-I palkittu 31.03.2017 tilaisuudessa (147,75 p)

Kuvat

     

© With promission from Superior Equine Sires, thank you!

Historia

Olin etsinyt jonkin aikaa itselleni estehevosta, jolla lähteä kilpailemaan vaativimpia luokkia. Olin jo löytänyt upean hevosen ja saanut sen talliini, kun Nanna vielä heitti minulle että hänellä olisi yksi lupaava estehevonen kaupan. Meinasin jo jättää asian sikseen kun päätin kuitenkin vilkaista Nannan oria. Twist hurmasi heti täysin. Se oli niin herrasmies vaikka oli vielä vasta 3-vuotias varsa. Se seisoi hievahtamatta paikoillaan kun tarkistin sen läpikotaisin ja teki kaiken mitä ikinä pyysin. Lisäksi se oli mitä komein ulkomuodoltaan ja sukukin oli lupaava. Olihan se pakko ottaa mukaan! Ori oli jo kolmevuotias, erittäin hyvin koulutettu käsittelyyn ja maastakäsin harjoittelut aloitettu. Se oli lähes valmis paketti jolle tarvitsi enää saada ihminen selkään ja hieman ikää lisää. Ori oli myös käynyt hetki sitten estevarsojen laatuarvostelussa saaden sieltä ensimmäisen palkinnon.

Luonne

Perusluonteeltaan Twist on rauhallinen, kiltti, lojaali ja rehellinen ja näiden piirteiden vuoksi yksi lempihevosistani ollut aina. Sillä ei juuri ole asioita mistä se ei pitäisi, on vain asioita mistä se pitää erittäin paljon ja asioita mitkä menettelee. Se ei juuri koskaan esitä suurta ja mahtavaa oria, vaan on joka tilanteessa täysin käsiteltävissä ja hoidettavissa. Sen karsinaan tai selkään voi laittaa lähes kenet tahansa ja Twist yleensä vain katselee suurilla silmillään ja nuuhkii tarkkaan jokaisen tulijan läpi. Sen luonteesta ei ole mitään pahaa sanottavaa, sillä hevosesta löytyy myös ruutia kun sen päästää estekentille.

Kuten sanoin, hoitaessa Twist on itse enkeli. Sen saa harjata ja hoitaa joka puolelta ilman ongelmia. Hieman saattaa aristella jalkojen harjausta, mutta tyytyy vain nostelemaan jalkoja hieman ennen kuin asettuu aloilleen. Harjan ja hännän setvimisestä ei myöskään nauti suuremmin ja Twistin mielestä on ilmeisen hauskaa yrittää viuhtoa häntää irti hoitajan otteesta. Varustaminen on helppoa, sillä ori aukaisee suun suitsille kun ne hipaisevat sen huulia. Satulan kanssa ei mitään ongelmia, mutta suojiin saa useimmiten varata hieman aikaa. Ori nostelee jalkojaan suojia laittaessa ja sitä saa komentaa hieman että jalat pysyvät maassa, ellei osaa laittaa suojaa ilmassa heiluvaan jalkaan. Taluttaessa ori kävelee rauhallisesti perässä ja samalla tyyneydellä astelee kuljetusautoonkin. Se on hieman levoton matkustaja ja haluaa heti pois kyydistä kun auto pysähtyy. Ei kuitenkaan ala potkimaan seiniä tai muuten aiheuttamaan ongelmia.

Ratsastaessa ori on alkuun jopa hieman laiskan ja tahkean tuntoinen. Se vaatii reippaita apuja ja hieman välillä raippaakin kaveriksi vetristyäkseen ja rentoutuakseen. Kun hevosen saa herkistymään, myös vauhti nousee ja siitä tulee helposti apuihin reagoiva ja parhaansa yrittävä ratsu. Kouluradoilla se silti alkaa helposti laiskotella ja yrittää luistaa tehtävistä jos se on mahdollista. Esteiden tullessa näkyviin, ori selvästi valpastuu ja innostuu. Se on välillä hieman varomaton hyppääjä, vaikkakin yrittää kyllä aina parhaansa. Se ei pelkää oudommankaan näköisiä esteitä vaan yrittää aina ylitse. Myöskään huono hyppykulma ei ole este yrittämiselle. Twist saattaa innostua jopa hieman liikaa esteillä ja silloin vauhti nousee nopeasti. Kilpailuissa se on alkuun jännittynyt ja hermostunut, mutta kun se saa aikansa rauhassa tutustua paikkaan ja pääsee töihin, hermoilu unohtuu. Kilpailusuoritukseen se keskittyy yhtä hyvin kuin kotonakin.

Sukutaulu

i. Billion Woods
hann 170 cm rt
ERJ-I, YLA3
ii. Windmillion
hann 169 cm rtkm
ERJ-II, YLA2, HANN II
iii. Windchester II (evm)
hann 170 cm rtkm
iie. Desperate (evm)
hann 164 cm rn
ie. Ambre Solaire
hann 170 cm rt
iei. Painted Blue (evm)
hann 170 cm rt
iee. Amber (evm)
hann 163 cm rn
e. Pyrr Nephrite
hann 168 cm rn
ERJ-I
ei. VIR MVA Ch Tropic Thunder
hann 164 cm mkm
KTK-III, ERJ-I, YLA1
eii. War of Rambo (evm)
hann 173 cm m
eie. Nessaja (evm)
hann 162 cm mkm
ee. Kitiara GER
hann 165 cm rn
eei. Lorac (evm)
hann 166 cm m
eee. Waylan (evm)
hann 167 cm rn

Isä Billion Woods on rautias hannover, jolla on korkeutta 170 cm. Se on syntynyt ja elänyt koko ikänsä S.S. Sport Horsesissa. Hieman hankalasta luonteestaan tunnettu ori on kuitenkin loistava hyppääjä ja se on palkittu ERJ-I palkinnolla, sekä YLA3 palkinnolla. Se on periyttänyt jälkeläisilleen hyppykapasiteettia, sekä osalle valitettavasti myös hieman hankalaa luonnettaan.

Isän isä Windmillion on kimo 169 cm korkea hannover. Se keräsi elämänsä aikana 160 cm radoilla useita sijoituksia ja palkittiinkin ERJ II, YLA2 ja HANN II palkinnoilla. Ori ei juuri luonteellaan hurmannut, vaan vaati rauhallisia ja päättäväisiä otteita toimiakseen hyvin. Orin kuudesta jälkeläisestä lähes kaikki ovat sijoittuneet korkeissa esteluokissa hienosti.

Isän isän isä Windchester II on 170 cm korkea ja näyttävä kimo hannoverori. Se menestyi jo nuorten maailmanmestaruuksissa, sekä myöhemmin Gran Prix-luokissa esteillä. Hyvällä hyppytekniikalla ja rohkealla luonteella varustettu ori on niittänyt menestystä aikanaan paljonkin Euroopassa ja periyttänyt näitä ominaisuuksia myös useille varsoilleen.

Isän isän emä, ruunikko 164 cm korkea tamma Desperate, ei ehtinyt koskaan kilpailla. Se loukkasi itsensä nuorena ja on ikänsä toiminut siitoshevosena. Sillä on kuitenkin upea suku, josta löytyy useita palkittuja ratsuja ja se on ollut suosittu siitostamma myös hyvän luonteensa vuoksi.

Isän emä Ambre Solaire on hieman tuntemattomampi tamma. Se menestyi 160 cm radoilla hyvin ja keräsi useita sijoituksia, mutta laatuarvostelupalkintoja tai muita titteleita tammalla ei ole. Sen suku korvaa tämän puutteen täysin ja 170 cm korkea rautias hannover on kyllä näyttänyt kyntensä estekentillä ja todistanut olevansa loistava hyppääjä.

Isän emän isä Painted Blue on 170 cm korkea rautias ori Saksasta. Se keräsi sijoituksia kansallisella tasolla reilustikin, ennen kuin loukkasi itsensä ja jäi siitokseen. Ori oli melkoisen tempperamenttinen luonteeltaan. Sen vanhemmat ovat kumpikin KTK-II palkittuja ja suvussa on paljon muitakin kansallisilla radoilla nähtyjä ratsuja.

Isän emän emä Amber oli hieman tuntemattomampi 163 cm korkea ruunikko tamma. Se ei juurikaan kilpaillut, mitä nyt kävi näyttäytymässä muutamia kertoja ja todisti että osaa hypätä puhtaasti, elegantisti ja hallitusti. Rauhallinen ja lempeä tamma jäi siitokseen ja jätti jälkeensä seitsemän varsaa, joista kolme on nähty myöhemmin kansallisilla radoilla.

Emä Pyrr Nephrite on ERJ-I palkittu 168 cm korkea ruunikko hannover. Se on alkujaan Pyrr Warmbloodsissa syntynyt, uransa Cirion Studissa tehnyt ja sieltä Nannalle päätynyt estehevonen, joka myöhemmin kunnostautui myös koulukentillä. Hieman juroksikin kerrottu tamma on kuitenkin rauhallinen ja varmajalkainen ratsu.

Emän isä Tropic Thunder GER on todella upea ilmestys. Mustankimo ja 164 cm korkea hannoverori on saavuttanut lähes kaiken mitä hevonen voi saavuttaa. Meriittilista on pitkä ja kun lukee orin luonnekuvausta voi sitä pitää ihmeenä. Thunder tunnetaan tempperamenttisena, jopa hankalana, mutta toisaalta sillä on erittäin mahtavat hyppylahjat.

Emän isän isä War of Rambo on 173 cm korkea musta ori. Se menestyi upeasti jo varsasta asti nousten nopeasti kansainvälisiin luokkiin. Ori menestyi hienosti korkeusluokissa niittäen sielläkin mainetta osakseen. Ori olisi ollut erittäin kysytty siitospuolella, mutta sille valikoitiin tammat tarkkaan ja ori ehti jättää vain muutamia kymmeniä varsoja ennen traagista kuolemaansa kesken esteradan. Ori jouduttiin lopettamaan sen kaaduttua pahasti esteellä.

Emän isän emä Nessaja on vaatimattomat 162 cm korkea mustankimo tamma. Se on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja se ehti osoittaa 150 cm luokissa hyppylahjojaan ennen loukkaantumistaan. Se jätti jälkeensä seitsemän varsaa periyttäen todella ihanaa ja rauhallista luonnettaan.

Emän emä Kitiara GER on tummanruunikko hannovertamma, jolta löytyy korkeutta 165 cm. Tamma kilpaili aktiivisesti 120-130 cm esteradoilla keräten puolen sataa sijoitusta. Kipakka ja itsevarma tamma on haastava ratsastettava ja sen hyppytyyli ei tarjoa mahdollisuuksia korkeampiin esteluokkiin. Tamman viidestä varsasta Pyrr Nephrite on menestynein, vaikka muutkin ovat menestyneet hyvin korkeissa luokissa.

Emän emän isä on ori Lorac. Tämä musta 166 cm korkea hannover menestyi hienosti 160 cm radoilla niin kotimaassaan Saksassa kuin muuallakin Euroopassa. Lempeäluontoinen ja rauhallinen ori kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja sen jälkeen sillä onkin riittänyt vientiä. On laskettu että orilla olisi yli sata jälkeläistä, joista useita on nähty estekilpailuissa menestyksekkäästi.

Emän emän emä Waylan on 167 cm korkea tummanruunikko kaunotar. Hieman kipakka tamma omisti loistavan hyppytyylin ja puhtaat liikkeet, näytellen niitä useita kertoja 150-160 cm radoilla. Kuitenkin tamma jäi nopeasti radoilta pois ja siitä on tiedettävästi vain kaksi varsaa, ennen sen katoamista. Kukaan ei tiedä missä tamma eli viimeiset vuotensa, sillä se varastettiin kotitalliltaan eikä sitä sen jälkeen ole näkynyt.

 

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.02.2014
2 vuotta - 01.03.2014
3 vuotta - 01.04.2014
4 vuotta - 01.05.2014
5 vuotta - 15.05.2014
6 vuotta - 01.06.2014
7 vuotta - 01.07.2014
8 vuotta - 01.08.2014
9 vuotta - 01.07.2016
10 vuotta - 01.08.2016
11 vuotta - 01.09.2016
12 vuotta - 01.10.2016
13 vuotta - 01.11.2016
14 vuotta - 01.12.2016
15 vuotta - 01.01.2017
16 vuotta - 01.02.2017

s. 02.07.2017 o. Vanity Shout At The Devil (e. Dirty Blondie STC)
s. 10.11.2016 t. Twister RGE (e. Valentine OAK)
s. 01.05.2016 o. cH Million Tears Dom (e. Nagini Woods) KTK-II, EV-I, ERJ-II
s. 18.01.2015 t. Sabeen Snilli (e. Sambuca Oak)

Kilpailutulokset

Este (82 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

30.06.2014 ERJ, 04/10, 160 cm, ERJ-Cup tarina
27.06.2014 ERJ, 01/02, 160 cm tarina
27.06.2014 ERJ, 02/02, 150 cm tarina
26.06.2014 ERJ, 01/09, 130 cm kansallinen
26.06.2014 ERJ, 02/10, 120 cm kansallinen
23.06.2014 ERJ, 01/14, 130 cm kansallinen
23.06.2014 ERJ, 02/14, 120 cm kansallinen
18.06.2014 ERJ, 01/10, 130 cm kansallinen
18.06.2014 ERJ, 01/12, 120 cm kansallinen
17.06.2014 ERJ, 01/11, 130 cm kansallinen
17.06.2014 ERJ, 01/12, 120 cm kansallinen
15.06.2014 ERJ, 01/05, 130 cm kansallinen
15.06.2014 ERJ, 01/09, 120 cm kansallinen
14.06.2014 ERJ, 01/05, 130 cm kansallinen
14.06.2014 ERJ, 01/12, 120 cm kansallinen
13.06.2014 ERJ, 01/08, 130 cm kansallinen
13.06.2014 ERJ, 01/10, 120 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 02/18, 130 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 01/18, 120 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 02/06, 130 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 01/06, 120 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 01/22, 120 cm kansallinen
10.06.2014 ERJ, 01/22, 120 cm kansallinen
10.05.2014 ERJ, 01/10, 120 cm kansallinen
09.06.2014 ERJ, 01/22, 120 cm kansallinen
09.06.2014 ERJ, 01/11, 110 cm kansallinen
06.06.2014 ERJ, 01/02, 160 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 02/04, 150 cm tarina
04.06.2014 ERJ, 01/09, 110 cm kansallinen
04.06.2014 ERJ, 01/09, 140 cm alue
03.04.2014 ERJ, 01/09, 110 cm kansallinen
03.04.2014 ERJ, 01/09, 140 cm alue
02.06.2014 ERJ, 01/07, 110 cm kansallinen
02.06.2014 ERJ, 02/07, 140 cm alue
01.06.2014 ERJ, 01/04, 110 cm kansallinen
01.06.2014 ERJ, 02/04, 140 cm alue
31.05.2014 ERJ, 02/04, 140 cm alue
31.05.2014 ERJ, 01/05, 130 cm alue
30.05.2014 ERJ, 02/07, 130 cm alue
28.05.2014 ERJ, 01/03, 120 cm alue
26.05.2014 ERJ, 03/09, 120 cm alue
18.05.2014 ERJ, 01/15, 100 cm alue
17.05.2014 ERJ, 02/05, 90 cm alue
17.05.2014 ERJ, 02/08, 80 cm alue
15.05.2014 ERJ, 01/07, 100 cm seura
14.05.2014 ERJ, 02/15, 100 cm seura
13.05.2014 ERJ, 04/22, 100 cm seura

Match show't ja näyttelyt

26.08.2019 VSN, 03/12, RCH
28.07.2019 VSN, 01/12, SW3
09.08.2017 VSN, 02/07, RCH
31.05.2017 VSN, 02/12, RCH
15.05.2017 VSN, SW3
10.05.2017 VSN, 02/10, RCH
10.02.2017 VSN, 03/12, RCH
24.12.2016 VSN, SW2
26.11.2016 VSN, 02/12, RCH
18.11.2016 VSN, SW5

06.02.2017 NJ, 04/12, irtoSERT
30.01.2017 NJ, 04/12, irtoSERT
10.10.2016 NJ, 01/10, BIS4 MVA-Sert

(vanhoilla kuvilla)
31.05.2014 MSY, PUN3

30.11.2016 ERJ, 03/126, 160 cm, ERJ-Cup
29.10.2016 ERJ, 01/05, 100 cm, tarina
21.10.2016 ERJ, 04/04, 160 cm tarina
31.08.2016 ERJ, 03/04, 160 cm, ERJ-Cup tarina
31.07.2016 ERJ, 07/153, 160 cm, ERJ-Cup
31.07.2016 ERJ, 15/167, 150 cm, ERJ-Cup
30.12.2014 ERJ, 13/177, 160 cm, ERJ-Cup
12.08.2014 ERJ, 01/01, 160 cm tarina
10.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
09.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
09.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
08.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
07.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
06.08.2014 ERJ, 04/24, 160 cm
05.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
05.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
05.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
04.08.2014 ERJ, 04/24, 160 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
03.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
02.08.2014 ERJ, 03/26, 160 cm
01.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
01.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
27.07.2014 ERJ, 01/29, 160 cm
18.07.2014 ERJ, 01/17, 160 cm
14.07.2014 ERJ, 01/01, 150 cm kansallinen
13.07.2014 ERJ, 01/03, 150 cm kansallinen
12.07.2014 ERJ, 01/03, 150 cm kansallinen
11.07.2014 ERJ, 01/01, 150 cm kansallinen
10.07.2014 ERJ, 01/03, 150 cm kansallinen
09.07.2014 ERJ, 01/04, 150 cm kansallinen
08.07.2014 ERJ, 01/06, 150 cm kansallinen
07.07.2014 ERJ, 01/09, 150 cm kansallinen
07.07.2014 ERJ, 01/04, 150 cm kansallinen
06.07.2014 ERJ, 01/06, 150 cm kansallinen
06.07.2014 ERJ, 01/09, 150 cm kansallinen
05.07.2014 ERJ, 01/12, 140 cm kansallinen
05.07.2014 ERJ, 01/09, 150 cm kansallinen

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

ERJ tarinakilpailu 29.10.2016
Tehtävä: Radan aikana tapahtui sattumus, joka veti ratsastajan naaman enemmän ja vähemmän mutrulle. Jonkun päivä voi mennä pilalle pienestäkin asiasta, kun taas toiset eivät ihan vähästä hätkähdä. Kerro, menikö ratsastajan meikit pilalle ratsun suusta lentäneestä kuolasta vai menittekö mukkelismakkelis? (max. 200 sanaa)
Tarina: Aloitimme 100 cm esteradan tervehtimällä tuomaristoa. Twist oli hieman säpsyllä tuulella ja steppaili allani, kunnes nostin laukan ja lähdin kohti ensimmäistä estettä. Laukkasin ison kaaren ja suoran radan okserille. Siitä käännös ja kaksoiseste. Suoraan ja jälleen okseri. Rata tuntui sujuvan kuin leikki ja virnuilin varmaan ääliömäisesti kannustaessani Twistiä seuraavalle esteelle. Keskellä rataa tuli iso kaarre ja juuri kaarteessa joku maailman ihanin IrmaPetteri päätti paukauttaa ties millä ämpärillä metallikaiteeseen. Twist otti ison sivuloikan ja minun uusi uniikki pinkki superhieno blingbling raippani, jonka olin tilannut varta vasten Madeinchina-tehtaalta, tipahti kädestäni. Ja arvaahan sen, että Twist loikkasi juuri sen päälle katkaisten elämäni ylpeyden ja valon kahteen osaa. Tämä vain sekunnin kestänyt tapahtuma ei sinällään vaikuttanut suoritukseen mitenkään ja Twist jatkoi rataa kuin ei mitään olisi tapahtunut. Radan jälkeen olisin käynyt katkaisemassa tältä IrmaPetteriltä jotain, mutta hänen onnekseen en häntä enää löytänyt siinä vaiheessa. Ehkä ilmeeni radan lopussa ja hurjistunut katse-joka-voisi-tappaa-katseeli oli kertonut hänelle, että on parempi poistua ennen kun pääsen Twistin selästä alas.

ERJ tarinakilpailu 21.10.2016
Tehtävä: Kirjoita runo kisapäivästänne sisällyttäen seuraavat sanat mukaan. Sanojen paikkoja saa vaihdella ja niitä saa taivuttaa, mutta kaikki sanat pitää löytyä: unelma, kissa, vesikannu, kuivike, satula
Tarina: Voihan kissan viikset!
Oli aamu kylmä ja jäinen
ja jäässä vesikannut,
kun oli yöllä käynyt pakkanen.

Kiire tuli meillä kilpailuihin,
kun oli lämmitys poikki,
kuivike jäästä kokkareinen
ja satulakin mennyt rikki.

Oli unelma siinä juuri,
ehtiä ajoissa kilpapaikalle
jos vain käy hyvä tuuri
ja saamme korjattua satulamme.

Onneksi apuun riensi naapurin Eki
joka ties mitä taikojaan teki
ja ajoissa meidät matkaan saattoi
ja kaiken kuntoon loittoi.

Twist oli ori oikein hieno,
rauhallinen ja kiltti
lähes melkein vieno
kun meidän vuoro koitti.

Niin kentälle ravasimme
ja tuomareita tervehdimme.
Oli vain paha muisto tuo jäinen aamu
ja jäljelle jäi vain satulan haamu.

ERJ-Cup tarinakilpailu 31.08.2016
Tehtävä: Kilpailuiden rata on rakennettu Rion olympiahengessä ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Oliko ratsusi ennen lähtöä kuin olympiatuli hännän alla? Sujuiko loppukiri kuin satasen juoksu Usain Boltilta vai päädyittekö vesiesteeseen kuin Michael Phelps uima-altaaseen? Kuvaile suoritustasi tuoden mukaan olympiahenkeä parhaasi mukaan.
Tarina: Oli edessä rata suuri ja hurja, oli vikuroiva hevoseni kurja. Yllämme paloi olympiatuli ja siihen myös jännitykseni suli, kun radalle kiisimme ja estettä lähestyimme. Oli yleisö hiiren hiljaa ja pidätti henkeään, kun Twist teki monta hyppyä hurjaa ponnistaen tiukasti jaloillaan. Kun viimeinen este ylittyi vihdoin, yleisö hullaantui täysin! Oli urheiluhenkeä suurta kenttä täynnä, kun laukkasimme ympäriinsä ja pölysi kenttä. Tuuletin hurjasti ja olin riemua täynnä, olipas mahtava kilpailupäivä.

ERJ tarinakilpailu 12.08.2014
Tehtävä: Ratsastuskilpailuissa harvoin on kunnon selostusta mukana. Leiki olevasi jääkiekkoselostaja, joka kuvailee vaihe vaiheelta ratsukon suorituksen. Radalla on yhteensä 12 estettä, kolmas este on muuri, viides vesieste, kuudes kolmoissarja ja muut pystyjä, trippeleitä ja oksereita joiden paikat saat itse valita. Yritä luoda kunnollista kilpailumeininkiä ja jännitystä. Mukaansatempaavin kirjoitus voittaa.
Tarina: Kentälle syöksähtää innokkaan oloinen ori, joka selvästikään ei malta odottaa liikkelle pääsemistä. Ratsukko saa kohta luvan lähteä. Kas siinä äänimerkki ja sitten vain matkaan! Ratsukko suuntaa ensimmäiselle esteelle itsevarman oloisena ja ylittää sen näppärästi. Seuraava estekin ylittyy helpon oloisesti. Kolmantena on vuorossa vaativa muuri, mutta eipä tunnu tälle ratojen valtiaalle olevan mikään kauhistus vaan katsokaa miten tyylikkäällä loikalla siitä suoriudutaan. Ja näin tulee tuo tiukka mutka jonka jälkeen suoraan pysty ja siitä suoraan vesieste. Tämä hevonenhan näyttää vain leikkivän radalla! Kertakaikkisen upeaa suoritusta tekemässä tämä parivaljakko. Kolmoissarja lähestyy ja siinä se ylittyy, ensimmäinen, toinen ja kolmas osa. Naurettavan helpon näköistä. Miten käy haastavan okserin, jota lähestytään tuon kolmoissarjan jälkeen melko napakasta kulmasta. Sepä meni nätisti ylitse, ihan turhaa yleisö pidättää henkeään. Ja niin tullaan vielä viimeiset esteet, Twist N Shout on tekemässä puhdasta rataa ja niinhän siinä käy että läpi menee ja kirkkaasti! Hieno suoritus!

ERJ-Cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Olet viettänyt railakkaan juhannuksen ja siitä seuraa raju pudotus todellisuuteen: Olet unohtanut ERJ Cupin. Tajuat olevasi useiden satojen kilometrien päässä sieltä missä sinun pitäisi olla, nimittäin tallilta jossa hevonen seisoo laitumella yllään komea mutakuorrutus ja tavaratkin on pakkaamatta. Sekunnin sadasosan aivosi raksuttavat kuin vimmattu, kaivat puhelimen taskustasi ja sormesi takovat kosketusnäyttöä kuin viimeistä päivää. Kun tekstiviesti viimein lähtee vastaanottajalleen, voit melkein huokaista helpotuksesta. Pyysitkö kenties tallityttöjä laittamaan ratsusi kilpailukuntoon? Järjestitkö itsellesi näyttävän kyydin tallille? Tekstiviesti saa olla enintään 3 viestin mittainen (480 merkkiä) ja sen tulee sisältää seuraavat sanat vararengas, hajusuola ja muistomerkki. Sanoja saa taivuttaa. Kirjoita tekstiviestin loppuun kenelle viesti on tarkoitettu sekä viestin sisältämien merkkien määrä (näitä ei lasketa mukaan tekstiviestin merkkimäärään). Arviointikriteerinä on luettavuus (oikeinkirjoitus), mielikuvituksellisuus (hauskuus/huumori) ja kokonaisuus (yhteys viestin, tapahtuman ja vastaanottajan välillä).
Tarina: Heräsin just täältä anopin mökiltä ja jostain syystä mulla on hajusuolaa hiuksissa ja pihassa on järkyn kokonen muistomerkki. Älä kysy, selitän tarkemmin jos muistan. Nnyt pitäs jonkun siellä hoitaa hevonen valmiiksi ERJ-Cupia varten, jonka muistin 2min sitten! Oon tulossa ihan just kun saan nämä vararenkaani liikkeelle ja vähän siistittyä naamaa. Nähdään kisapaikalla, kiitos jo etukäteen!

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Luokka 10 Tehtävä: Olet toimittaja, joka on seuraamassa suoritusta kentän laidalla. Mitä hän kirjoittaa sinun ja ratsusi suorituksesta?
Tarina: Tyylinäytteen meille tarjosi tänään Twist N Shout. Komea ori saapui kentälle karva kiillellen ja näytti tottelevan erittäin herkästi ratsastajan pyyntöjä. Koko rata meni helpon näköisesti eikä ratsastaja näyttänyt tekevän yhtään mitään. Tästä ratsukosta varmaan kuullaan vielä, niin varman näköisesti hevonen eteni radalla ja suoriutui esteistä. Niin helpon näköistä, mutta kokeilkaapa perässä!

Luokka 11 tehtävä: Kirjoita suorituksestanne, aloittaen jokaisen sanan ratsusi nimen viimeisellä kirjaimella.
Tarina: Täydellä tunteella tohisimme todella taitavasti tykittäen tyylikkäinä, tokko toviin tohtivat tervehtiäkään toverillisesti!

Estevalmennus 20.06.2014
Tänään keskityimme korkeisiin esteisiin ja radalla oli 140-160 cm korkuisia esteitä. Ori suorastaan puhisi intoa kun se pääsi näin korkeiden esteiden lähelle ja sain hillitä sitä huolella lämmittelyiden ajan. Hyppäsimme aluksi kummallakin pitkällä sivulla yhden esteen. Twist yritti lähestyä liian lujaa ja keskityin pitämään vauhdin tasaisena. Ori ponnisti innoissaan aivan liian aikaisin ja takajalat vetivät esteen alas. Rentoutin itseni ja keskityin pitämään orin apujen välissä kun lähestyimme seuraavaa estettä. Sain sen nyt kuuntelemaan loppuun asti ja 160 cm este jäi alle helposti. Hyppäsimme näitä ja kentän keskellä olevia pienempiä esteitä vajaan tunnin verran keskittyen hyvään lähestymiseen ja oikeaan ponnistuskohtaan. Twist oli innoissaan, mutta se kuunteli hyvin ja teki mitä pyydettiin. Kaikkiaan se hyppää hienosti, jos vain ratsastaja saa pidettyä vauhdin aisoissa ja valittua ponnistuspaikan.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kirjoita vähintään kymmenen sanan runo suorituksestanne.
Tarina: Kas twistaten ja vatkaten
meni radalla tuo hevonen
yrittäen kiertää ja kaartaa kaiken
ylittäen kuitenkin esteet taiten
kun ratsastaja hieman suutahti
ja ratsulleen kiukkuisesti huudahti

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kuvaile kisapäiväänne enintään kolmella virkkeellä. Mukaan täytyy mahtua seuraavat sanat: ilmapallo, jättimäinen, siili, ämpäri ja puomi. Sanoja saa taivuttaa.
Tarina: Heti aamusta Twisti säikähti uutta ämpäriä ja meinasipa päästä karkuun. Kilpailupaikalla säpsy hevonen vielä kieltäytyi kerran esteestä kun siihen oli sidottu jättimäinen ilmapallo. Pääsimme radalta ehjinä ja sidoin hevosen puomiin, mutta astuin siilin päälle, jonka jälkeen olikin syytä painella kotiin mihin olisi pitänyt jäädäkin.

Estevalmennus 04.06.2014
Ori oli ollut hyvällä tuulella päivän ja päätin tehdä sille hieman haastavampia esteitä. Kasasin kaksi vesihautaa ja kaikki orin mielestä pelottavan väriset esteet maneesiin. Twist käveli rauhallisesti sisään tarkkaillen esteitä jo valmiiksi epäluuloisena. Nousin selkään ja käskin hevosen liikkeelle. Kävelimme pitkin kenttää esteiden lomitse ja nostin lopulta ravin. Hevonen oli hieman jännittynyt, mutta keräsin ohjat ja nostin laukan suunnaten ensimmäiselle esteelle. Twist yritti hidastaa ja väistää, mutta pidin sen tarkasti apujen välissä ja pakotin hyppäämään. Vastauksena oli esteen jälkeen vinkaisu ja pukki, mutta hyppäsi kuitenkin. Kävin este kerrallaan kaikki läpi hypäten ne. Jouduin todella pakottamaan hevosta välillä eteenpäin ja piti käyttää pari kertaa raippaakin, mutta lopulta jokainen oli ylitetty kerran. Annoin orin välillä laukata uralla omaan tahtiinsa rauhoittaen sitä, kunnes taas lähdin esteitä kohti. Korkeutta esteillä oli 100-120 cm joten sen puolesta ei ongelmaa ollut. Vesiesteet olivat haastavimmat ja päätin lopussa keskittyä vain niihin. Siirsin ne kentän keskelle niin että pystyin tekemään kahdeksikkoa kentällä ja hyppäsin aina pitkällä sivulla esteen yli. Lopussa Twist hyppäsi niitä kuten mitä tahansa estettä korvat hörössä ja ilman ongelmia. Loppuverryttelyiden aikana ravailimme vielä maahan pudonneiden puomien ylitse.

Estevalmennus 28.05.2014
Twistillä oli kiukuttelupäivä. Se ei halunnut mennä kentälle, eikä minua kyytiin. Käynnissä se pommpi ja syöksähteli ja jouduin käyttämään kaiken taitoni jotta sain sen pysymään hallinnassa. Ohjasin orin pääty-ympyrälle laukalle ja yritin keksiä sille mahdollisimman paljon aivotyöskentelyä siinä. Ori rauhoittui hieman ja uskalsin kääntää sen esteelle. Lähestyminen meni hyvin, mutta esteen jälkeen tuli kunnon pukkisarja ja tipuin alas. Nousin heti ylös ja Twist oli juossut kaverini luo kentä portille. Nousin selkään ja ohjasin takaisin esteelle. Tällä kertaa olin valmiina ja käänsin hevosen heti voltille esteen jälkeen ja siitä seuraavalle esteelle. Käskin kaveria tekemään meille jumppasarjoja. Twist keskittyi niillä paremmin ja kokemuksesta tiesin että se rauhoittuu kun saa purkaa kiukkuaan ja energiaansa hyppäämällä. Sarjoilla ei tarvinut juuri vauhtia säätää, ori oli oppinut harjoituksista hyvin ja minun piti vain vahtia mistä kohtaa se ponnistaa. Teimme vielä okserin ja hyppäsin sen pari kertaa ennen loppuverrytelyitä.

Estevalmennus 24.05.2014
Halusin harjoitella tänään esteille lähestymistä. Vauhtia oli ihan liikaa aina ja jotta voisimme hypätä oikeasti korkeita esteitä, pitäisi orin olla paremmin hallinnassa. Twist hieman kiukkusi alkuun ja ei olisi halunnut ravata lainkaan. Nostin suoraan siis laukan alkulämmittelyiden jäkeen ja päästin sen hyppäämään. Puolipidätteet tuntuivat kaikuvan kuuroille korville ja käänsin orin esteen edestä tiukalle voltille. Heti perään tein isomman voltin ja ohjasin sen uudelleen esteelle. Jälleen piti tehdä voltti ja Twistin häntä alkoi viuhumaan kiukkuisesti. Ystäväni tuli kentän laidalle seuraamaan valmennusta ja huikkasi että olisikohan minulla itsellä vähän liian kireä kroppa. Käänsin orin uralle ja keskityin hetken rentouttamaan itseäni. Tarkistin istunnan ja ohjakset. Käänsin hevosen takaisin esteelle ja yritin kiinnittää koko ajan huomiota miten itse reagoin. Tajusin jännittyväni heti kun ori kiihdyttää vauhtia. Löysäsin lihakset ja otin puolipidätteen. Kas, sehän meni läpi! Ori hyppäsi esteen tiputtaen puomit ja lähti vauhdikkaasti kohti toista. Puolipidäte, puolipidäte, rentoudu ja puolipidäte. Twist höristeli korviaan joka suuntaan ja reagoi apuihini nopeammin rauhoittaen tahtia. Este pysyi tällä kertaa pystyssä ja tein kierroksen kentän ympäri tullen uudelleen saman. Rauhoitin hevosta istunnalla ja katsoin hyppykohdan, este ylittyi puhtaasti. Uhkarohkeasti tein vain voltin esteen jälkeen tullen saman toisesta suunnasta. hevonen hyppäsi hieman epäröiden ja puomit kolisivat. Harjoittelimme tätä puolisen tuntia kunnes kumpikin meistä oli hiestä märkänä ja maltoin lopettaa onnistuneeseen rataan.

Estevalmennus 17.05.2014
Twist tuntui laiskalle ja vastahakoiselle kun nousin kentällä kyytiin. Olin tehnyt alle metrin radan ja päättänyt harjoitella vauhdin hillintää, sitä kun löytyy liikaakin tältä orilta. Kaveri tuli paikalle katsomaan meidän perään ja nostamaan esteitä. Aloitin lämmittelemällä käynnissä ja ravissa volteilla ja pääty-ympyröillä. Twist innostui hetki hetkeltä enemmän kun se näki esteet koko ajan. Ohjasin sen ensimmäiselle esteelle ja ori suorastaan ampaisi sille. Tein puoli-pidätteitä ja sain sen kuuntelemaan ennen hyppyä. Puomit kolahtivat, mutta pitivät kun käänsin sen seuraavalle. Tällä kertaa tein voltin heti kun ori tuntui lähtevän kiihdyttämään ja se toimikin melkein. Este tipahti kun hevonen ehti vielä viimeisillä askelilla harpata kunnon vauhdit. Istuin tiiviimmin alas ja keräsin ohjeet kunnolla käteeni. Ohjasin orin pienelle pystylle ja tein puolipidätteitä aina kun tuntui että hevonen kiihdyttäisi. Twist kuuntelikin yllättävän hyvin ja esteen jälkeen korvat olivat heti takanapäin ja se kuunteli ohjeita. Saimme radan puhtaasti läpi kun muistin pitää istunnan tiiviinä ja ohjat tuntumalla ja aina tarvittaessa tein puolipidätteitä. Lopetimme pariin isompaan pystyyn, jotka ori hyppäsi lennokkaasti ja ilmavasti. Jäähdyttelin rennoilla loppukäynneillä pitkin ohjin.

Päiväkirjamerkintä 15.05.2014
Pyysin kaverin mukaan poniruuna Iqbalilla ja lähdimme maastoon. Olin rohkeasti päättänyt jättää satulan pois ja istuin hevosen paljaassa selässä. Hevosen askelet ovat sen verran tasaiset että en halunnut edes huopaa väliin ja niin kävelimme metsäpolulle. Kävelimme käyntiä polkua pitkin kohti järveä, joka olisi noin neljän kilometrin päässä. Annoimme hevosten ravata rauhallisesti omaan tahtiinsa löysillä ohjilla kun itse juttelimme niitä näitä. Välillä tuli mukavan loiva ylämäki ja päästimme hevoset laukkaamaan sitä ylös. Järvellä lähinnä ravailimme hiekassa ja vesirajassa antaen veden roiskua. Twist innostui vedestä yrittäen jatkuvasti mennä syvemmälle, mutta vajaan seitsemän asteen ilman lämpötila ei houkutellut minua yhtä paljoa. Käskin hevosen ylös ja lähdimme kävelemään toista reittiä takaisin tallille. Vastaan tuli pari autoa, mutta ilokseni Twist ei välittänyt niistä mitään vaan jatkoi kulkuaan korvat hörössä. Ravailimme vielä hieman ennen kuin talli alkoi vilkkua puiden lomasta ja hidastimme takaisin käyntiin.

Päiväkirjamerkintä 12.05.2014
Päätin tänään tehdä oikein tehokkaan koulutreenin kentällä. Varustin orin rauhassa tallissa harjatelin sen kaikesta kurasta mitä hevonen oli piehtaroidessaan kerännyt. Vieläkin innoissani uudesta satulasta heitin sen hevosen selkään. Ori ei olisi halunnut taaskaan suitsia päähänsä ja sain ärähtää sille kovasti ennen kuin pää laski takaisin korkeuksista. Twist oli normaali laiskan oloinen itsensä kun talutin sen kentälle ja kiipesin selkään. Sain todella pakottaa sen liikkeelle ja käyttämään raippaa heti alkuun. Alkulämmittelyiksi tein voltteja ja kiemuroita. Heti kun nostin ravin, hevonen tuntui piristyvän ja alkoi kuunnella herkemmin. Orin tuntuessa lämpimälle ja vetreälle, nostin laukan. Ensimmäinen nosto oli ihan hirveän epämääräinen joten hidastin heti raviin ja kokeilin uudelleen. Sain antaa erittäin selkeät avut jotta hevonen todella nosti kunnon laukan. Eihän orilla kauaa ole ratsastettukaan kunnolla tehokkaasti, joten kovin kummoisia en odottanutkaan, mutta kun avustin apuja hieman raipalla, orin nostot paranivat kerta kerralta. Tein laukassa pääty-ympyröitä ja ravissa kiemurauria pitkin kenttää. Hevonen taipui helpon oloisesti ja aloi asettua muotoon aika ajoin. Lopuksi vielä yritin temmonlisäystä, joka jäi hieman yritykseksi. Tärkeintä oli, että tunnin lopussa Twist oli herkkä ja kuunteli erittäin hyvin mitä siltä pyysin. Hevonen ja ratsastaja oli kumpikin hiessä, joten treenin tavoite oli saavutettu. Jäähdyttelin hyppäämällä selästä, heittämällä orille vilttiä ja taluttamalla hevosta pienen lenkin metsässä tallin takana. Tallissa riisuin orin ja kävin pesupaikalla suihkuttelemassa hevosen huolella. Heitin hevoselle loimen selkään ja päästin sen tarhaan odottamaan iltaruokaa.

Päiväkirjamerkintä 10.05.2014
Orille pitäisi ostaa uusi satula sen kerättyä lihasta ja massaa niin että vanha ei enää sopinut. Olimme tilanneet paikalle ammattilaisen, sillä parille muullekin hevoselle pitäisi uusia varusteita. Twist talutettiin käytävälle ja laitettiin kiinni. Hevonen seisoi kärsivällisesti aloillaan kurkkien uteliaana olkansa yli kun testailimme eri satuloita sen selkään. Lopulta löytyi malli, joka istuin kuin valettu. Myyjän mukaan orilla oli hieman haastavan mallinen selkä, mutta yksi satula sopi täydellisesti ilman suurempia muokkailuja. Ostimme kaveriksi komeat hopealangalla kirjaillut huovat ja suojat, jotta varusteet vielä sopisivat omiin kilpailuvaatteisiini. Iltapäivällä kävimme vielä testaamassa satulaa käytännössä kentällä. Twist toimi selvästi paremmin kun satula ei hiertänyt mistään ja viime päivinä vaivannut kiemurtelu ja venkoilu oli jäänyt kokonaan pois. Tällä kelpaakin sitten tähdätä viisivuotiskauden seura- ja aluekilpailuihin.

Päiväkirjamerkintä 08.05.2014
Olimme kunnostaneet pyöröaitausta hetki sitten ja päätin viedä Twistin sinne. Talutin orin sisään ja päästin irti kun lukitsin portin. Asetuin aitauksen keskelle ja ajoin orin laukkaan narua heiluttamalla ja tuijottamalla sitä silmiin. Twist näytti hämmentyneelle kun ajoin sitä takaa sännäten reippaaseen laukkaan pukkeja heitellen. Hetken päästä se yritti hidastaa, mutta heitin narun päätä sitä kohti ja pakotin sitä kehollani jatkamaan. Orin korva oli alusta asti ollut minua kohti, mutta meni viitisen minuuttia ennen kuin ori laski päätään hitaasti alaspäin. Vielä meni monta minuuttia kun ajoin sitä liikkeelle ennen kun hevonen laski päänsä viimein lähes maahan ja alkoi mutustella kuin sillä olisi kuolaimet suussa. Hellitin heti paineen asettuen selkä siihen päin. Odotin jännittyneenä, toimisiko tämä. Olinhan tehnyt kaiken useasti ennenkin mutta en koskaan ennen Twistin kanssa. Kohta tunsin hennon puhalluksen niskassani kun ori oli kävellyt hitaasti selkäni taakse. Lähdin kävelemään ja hevonen seurasi askelen päässä pysähtyen välittömästi kun itse pysähdyin. Olin riemuissani kun jälleen kerran tämä toimi. Annoin orille herkkuja taskusta hieroen sen niskaa, hevosen lempikohtaa ennen kun talutin sen talliin.

Päiväkirjamerkintä 06.05.2014
Twist oli hieman hermoillut välillä outoja esteitä ja esineitä. Tänään päätin puuttua siihen ja kasasin kentälle mitä eriskummallisempia esteitä ja rakennelmia. Tein muovipussitolppia, raahasin kaikki vesiesteemme paikalle ja keräsin räikeimpiä esineitä tallialueelta mitä löysin. Hain myös kaverin tallikoiran paikalle ja kaveri seisoi sen kanssa kentällä. Twist oli jo valmiiksi energinen, joten juoksutin sitä ensin pyöröaitauksessa niin että ori rauhoittui. Vasta sitten talutin sen kentälle. Kävelimme ensin uraa pitkin rauhassa kentän ympäri ja annoin orin katsella esineitä kauempaa. Sitten talutin sen yksitellen jokaisen luo. Twist oli hieman jännittynyt ja säpsähteli koiran liikahduksia ja muovipussien lepatusta. Annoin sen perääntyä sen halutessa ja hieroin sitä kaiken aikaa niskasta ja kaulalta. Otin koiran toiseen käteen ja kävelin kenttää ympäri hevonen toisella ja koira toisella puolella. Twist rauhoittui kävelyn aikana ja kun pysähdyin, se uskalsi jopa nuuhkia koiraa läheltä. Onneksi koira oli erittäin rauhallinen ja pysytteli aloillaan kun hevonen nuuhki sitä. Päästin Twistin vielä irti kentälle ja annoin sen tutustua esteisiin omaan tahtiinsa. Piilottelin esteiden ja muiden esineiden lähelle porkkanoita, joita hevonen innostui etsimään. Tätä pitäisi harjoittaa ehkä enemmänkin, vaikka osa hötkyilystä menee varmasti vielä nuoren iän piikkiin.

Estevalmennus 04.05.2014
Talutin hevosen kentälle ja kiipesin kyytiin. Ori vaikutti innokkaalle heti alusta asti, mikä oli hieman outoa. Olin tehnyt pieniä jumppasarjoja ja maapuomeista ratoja kentälle. Aloittelimme lämmittelemällä käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen ohjasin orin puomeille. Puomit kolahtelivat kun hevonen seilasi yli miten parhaiten taisi. Huomasin etten juuri auttanut sitä ja keräsin ohjia kun tulimme uudelleen. Annoin pohkeilla vähän rytmiä ja pidin ohjat tuntumalla. Kolinaa kuului vielä mutta vähän vähemmän. Pyysin vielä reippaampaa ravia ja nyt Twist pääsi puomeista melkoisen tyylikkäästi. Jumppasarja oli ehkä hieman haastava ikään nähden, mutta ori suoriutui siitä kohtuullisen hyvin. Ainoa huono oli hevosen vauhti, joka kasvaa liikaa sen innostuessa ja nytkin viimeisen esteen yli se loikkasi aivan turhan korkealta. Tein puolipidätteitä ennen estettä ja tarkistin oman istuntani kun tulimme uudelleen jumppasarjalle. Twist yritti kiihdyttää, mutta otin ohjalla vastaan ja se hyppi sarjan puhtaasti läpi. Lisäksi kentällä oli kaksi 50 cm ristikkoa kahden askelen välillä. Ori rysäytti toisen alas seosten askelissaan välissä kun se innostui taas liikaa. Parin yrityksen jälkeen sain sen puolipidätteillä hallittua ja esteet pysyivät kantimissaan. Annoin sen vielä hypätä kerran noin 80 cm esteen joka oli jäänyt edelliseltä väeltä ja sen jälkeen sainkin pari innostunutta pukkia vastauksena. Ravailimme vielä kentällä ja tein voltteja ja ympyröitä kunnes hevonen rauhoittui ja rentoutui. Sen jälkeen olikin hyvä päättää harjoitukset käyntien kautta.

Päiväkirjamerkintä 02.05.2014
Olin päättänyt pitää hevoselle hemmottelupäivän. Heti aamusta se sai ruoan seassa herkkujaan omenoita ja porkkanoita reilut mitalliset kumpaakin pilkottuna. Kun Twisti oli syönyt, talutin sen ulos nousevaan aurinkoon ja aloitin perusteellisen harjauksen. Ori hieman pyörähteli paikallaan ihmetellen miksei päässyt tarhaan kuten yleensä, mutta rauhoittui sitten nautiskelemaan. Jynssäsin kaiken irtoavan karvan ja selvitin hännän ja harjan huolellisesti. Tasasin hieman harjaa, jotta se näytti siistimmälle. Öljysin orin kaviot ja vilkaisin nopeasti hampaita, ihan vain totuttaakseni sen tähän toimenpiteeseen. Sitten aloitin hitaan ja tarkan hieronnan. Ensin pää, siitä kaula ja lavat. Selkä ja kyljet, jonka jälkeen jalat alhaalta ylös. Twist tuntui nukahtaneen hieronnan aikana eikä huomannut lainkaan kun poistuin välillä paikalta hörppäämässä vettä. Aurinko oli jo korkealla ja lämmitti mukavasti niin että sain riisua oman takkini kun jatkoin toiselta puolelta hevosen käsittelyä. Hieronnan jälkeen päästin orin laitumelle, jossa se jäi raukeana seisoskelemaan paikalleen. Illalla päästin sen kentälle jossa oli esteitä siellä täällä. Ori sai hypätä niitä vapaasti ja kuvasin sitä rauhassa. Tämän jälkeen vielä rauhallinen talutuslenkki maastoon ennen iltaruokintaa.

Päiväkirjamerkintä 01.05.2014
Twistin 4 vuotispäivä. Kengittäjä kävi sen kunniaksi ja laittoi orille kevyet kengät jalkaan. Twist käveli loppupäivän kuin jäällä, varoen joka askeltaan, mutta illalla se oli jo unohtanut koko asian. Tästä olisi tarkoitus aloittaa säännöllinen työskentely ja käydä vuoden aikana jo muutaman harjoituskilpailut. Lähinnä tavoite on alkaa keräämään rutiinia kilpailupaikoista ja suorituksista. Ratsailla on istuttu jo säännöllisesti, lähinnä käyntiä kentällä taluttajan kanssa. Ori ei juuri enää välitä tästä vaan ottaa sen normaalina toimenpiteenä. Myös irtohypytystä on harrastettu säännöllisesti ja Twist rakastaa sitä yli kaiken. Sitä ei meinaa saada kentältä kiinni kun se haluaa hypätä vielä kerran. Paras tapa onkin potkia esteet nurin jolloin hevonen kyllästyy ja tulee kohta hakemaan rapsutuksia. Sillä on selvästi intoa esteille ja kohta päästäänkin hyppäämään selästä käsin.

Päiväkirjamerkintä 29.04.2014
Olemme muutaman kerran kokeilleet nousta Twistin selkään. Hevonen oli hieman ihmeissään satulasta ja sen kanssa juoksuttamisesta, mutta suhtautui rauhallisesti kun nostimme ihmisen kyytiin. Ensin vain käytimme painoa selässä. Parin päivän päästä joku jo istui hetken kyydissä. Tämä riittää meille alkuun ja Twist otti kaiken vastaan hienosti. Oria on harjoitettu säännöllisesti ja se on tehnyt töitä viikottain. Välillä päästimme sen laitumelle muiden nuorten hevosten kanssa pariksi viikkoa temmeltämään kunnolla. Tämän jälkeen käsittely oli hetken hieman hankalampaa, muttei mitään verrattuna muihin oreihin. Twistin hampaatkin käytiin tarkistamassa. Tätä ori hieman säikkyi ja meitä sai olla pari ihmistä pitämässä sitä kiinni, mutta onneksi oli asiansa osaava eläinlääkäri.

Päiväkirjamerkintä 21.04.2014
Tänään vihdoin sain taluttaa trailerista ulos uuden rakkauteni, Twistin. Ori oli matkustanut rauhallisesti, mutta heti kun traileri pysähtyi alkoi kopissa huuto ja kavioiden tömistely. Kuitenkin hevonen asteli ulos rauhallisesti ja jäi vierelleni katselemaan uutta ympäristöään. Hetken ihailun ja orin kunnon tarkistuksen jälkeen talutimme sen talliin jossa sille oli varattu valoisa nurkkakarsina. Twist pyörähteli hetken karsinassa, nuuhki ja tutki joka nurkan ja esineen ennen kuin tuli ovelle rapsutuksia pyytämään. Se ei juurikaan tuntunut olevan hämillään uudesta ympäristöstä vaikka hieman säpsähtelikin viereisestä karsinasta kuuluvia ääniä. Annoimme hevosen rauhoittua iltapäivän. Illalla menin ruokkimaan hevoset ja samalla tarkistin vielä hevosen, että se oli varmasti kunnossa matkasta. Sain koskea ja tutkia sitä ongelmitta, ori vaikutti rauhalliselle ja luottavaiselle. Iltaruoankin kimppuun se hyökkäsi kuin kotonaan.

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.