Pääsivu     Sähköposti     Laukkajaos
© 2003-2012 Ponilaukkajaos, photos © Mark Siggers
Ponilaukkajaos
Säännöt         Kilpailukalenteri         Jäsentallit         Gaalalaukat         Huutokauppa         Laatuarvostelu

Päivitykset

04.07.2012 - Sanamuotoja muunneltu, lisätty tarkennuksia

Huutokauppa

PLJ järjestää satunnaisesti ponihuutokaupan, jossa myydään ulkomailta tuotuja ja kasvattajien omia varsoja poneja. Huutokauppa järjestetään noin kerran cas-vuodessa, mutta tarkempaa aikataulua ei ole vaan jokaisesta ilmoitetaan erikseen tapauskohtaisesti.

Seuraava huutokauppa 31.01.2015 noin kello 14.00 alkaen chatissa. (salasanaa ei tarvitse)

Seuraavan huutokaupan ponit: Ryhmä 1 - Ryhmä 2 - Ryhmä 3

Huutokaupan kulku:

Ensin käydään jokainen poni yksitellen läpi. Lähtöhinta on jokaisella ponilla 1000 ve ja hintaa voi korottaa enintään 1000 ve kerrallaan. Käytössä on lyhennetyt merkinnät summista, 1000ve = 10, 4500ve = 45 jne. Jokaiseen poniin on varattu vain tietyn verran aikaa ja hetken kuluttua ponin esittelystä meklari laskee ensimmäinen, toinen, Myyty! Kun on sanottu Myyty korkeimman tarjouksen tehnyt saa ponin tai mikäli saman tarjouksen on tehnyt kaksi, se kumpi ehti ensin. Chattihuone joskus näyttää mukana olijoille viestit eri järjestykesssä mikäli niitä tulee nopeasti, joten tässä meklarin näkemä ratkaisee tai asia voidaan sopia huutaneiden kesken. Seuraava otetaan heti kun meklari on merkannut ostajan tiedot ylös.

Kun ensimmäinen kierros on käyty, käydään nopeasti jäljelle jääneistä toinen kierros. Se on huomattavasti nopeampi kuin ensimmäinen, mutta toimii muutoin samalla periaatteella. Lopuksi vielä saa tarjota mistä tahansa ponista ja ensimmäinen tarjoaja saa ponin. Ensimmäisen ja toisen kierroksen aikana saa tarjota vain sillä hetkellä tarjolla olevasta ponista!

Säännöt tiivistetysti:

- rahaa on kaikilla rajattomasti
- huutaa saa vaikka kaikista poneista, mutta jokainen voi ostaa vain 15 ponia
- kun joku on huutanut itselleen 15 ponia, hänen huutojaan ei enää huomioida
- sivut ilmoitettava vain jos siitä on erikseen mainittu, muulloin riittää ilmoitus taffelille kahden viikon kuluessa huutokaupasta, että ponien tiedot on tallessa jossain. Ilmoitus tehdään sähköpostiin virtuaaliset (a) hertjekker.net
- huutosummista on käytössä lyhenteet: 1000ve = 10, 5500ve = 55 jne.
- nosta enintään 1000ve kerrallaa, eli 10 -> 20 -> 30. Ei ole kiellettyä laittaa esim. 21, 33 jne.

Ponien ilmoittaminen huutokauppaan

Poneja voi tuoda joko tämän kautta tai lähettämällä tiedot sähköpostiin virtuaaliset(a)hertjekker.net. Poni voi olla joko ulkomaantuonti, oma kasvattisi tai jo siitoksessakin vaikuttanut vanhempi poni. Kaikki kelpaa ja yleensä kaikki on menneet myös kaupaksi. Ilmoita myös saako ponin laittaa suoraan seuraavaan huutokauppaan jos se ei mene kaupaksi.