Pääsivu     Sähköposti     Laukkajaos
© 2003-2012 Ponilaukkajaos, photos © Mark Siggers
Ponilaukkajaos
Säännöt         Kilpailukalenteri         Jäsentallit         Gaalalaukat         Huutokauppa         Laatuarvostelu

Päivitykset sivuilla

09.04.2013 - taffel siirtyy Tierran tilalle ylläpitotehtäviin

PONILAUKKAJAOS ON MUUTTANUT! Päivitäthän linkkisi!

Tervetuloa Ponilaukkaosaston sivuille!

Ponilaukkajaos on laukkaponitoimintaa tukeva jaos, joka antaa myös virtuaalimaailman poniroduille mahdollisuuden osallistua laukkakilpailuihin. LJ:n ponilaukkaosasto on toiminut vuodesta 2005 asti, mutta vasta viime vuosien aikana ponilaukat ovat saaneet ansaitsemaansa arvostusta ja tilaa kasvavana ja menestyvänä kilpailumuotona. Tammikuussa 2012 jaos irrottautui laukkajaoksesta, siihen asti se toimi laukkajaoksen ponilaukkaosastona.

Ponilaukkoihin voi osallistua lähes minkärotuisella ponilla tahansa, kunhan se ei ylitä 148 cm yläsäkärajaa. Ponilaukoissa on kolme kilpailuryhmää (pienet, keskisuuret ja suuret ponit), joista voi kehitellä myös lisäluokkia esim. oreille ja tammoille erikseen, ikäluokittain ja niin edelleen. Kaikista ponilaukkakilpailuista saa myös rahapalkintoja. Laatuarvostelu siirtyi laukkajaoksen yhteyteen ja tilaisuuksia on alettu pitää säännöllisesti.

Ponilaukat ovat olleet vuodesta 2008 lähtien jatkuvasti suositumpi laji, joskin harrastajapiirit ovat vielä pienet. Yhdessä voimme nostaa tämän vauhdikkaan lajin mainetta ja saada lisää innokkaita harrastajia. Siihen ei riitä yksistään jaos, vaan tarvitaan myös Teitä, ponien omistajia, laukkojen järjestäjiä ja kasvattajia. Eikun laukkoja järjestämään ja kaikki mukaan kilpailuihin!

Aloittelijoille on koottu tiivistetty opas, jossa pikaisesti ja selkeytettynä pääpiirteet ponilaukoista.

Terveisin taffel

Jos tulee jotain kysyttävää niin laita mailia yllä olevaan osoitteeseen, vastaan mielelläni!.